Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Συζήτηση Μητσοτάκη με τον διευθυντή του πολιτιστικού ιδρύματος της Google – «Η Ελλάδα έχει μια ζωντανή σύγχρονη πολιτιστική κληρονομιά»

TechTeam από TechTeam
10/06/2025 15:41
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
55
SHARES
118
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το έργο Greek Art Now, μια συνεργασία της Google με το υπουργείο Πολιτισμού και ελληνικά μουσεία

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε συζήτηση με τον με τον διευθυντή του πολιτιστικού ιδρύματος της Google, Amit Sood.

Για την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στον Πολιτισμό ο πρωθυπουργός τόνισε πως:

«Όλη αυτή η προσπάθεια ευοδώθηκε σε αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Κάποιος όταν σκέφτεται την Ελλάδα φέρνει στο μυαλό του τον κλασικό πολιτισμό και όχι την σύγχρονη και την μοντέρνα τέχνη. Όσοι επισκεφτούν αυτή την εφαρμογή θα συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα έχει μια ζωντανή σύγχρονη πολιτιστική κληρονομιά. Έχουμε εδώ καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους και συλλογές κορυφαίων. Η Εθνική Πινακοθήκη που ολοκληρώθηκε είναι υπέροχη όπως και η συλλογή της, Πρέπει να πείσουμε τους επισκέπτες ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένα σπουδαίο παρελθόν αλλά και ένα λαμπρό μέλλον.

Το εργαλείο αυτό είναι εντυπωσιακό όσον αφορά στην προσβασιμότητα είτε είσαι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, σε επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και σε επίπεδο εργασίας. Πρόκειται για κάτι εντελώς νέο και ξεχωριστό. Στο τέλος της ημέρας αυτές οι εκθέσεις και τα έργα τέχνης αφηγούνται τις ιστορίες τους. Η Ελλάδα έγινε ένα εργαστήριο πραγμάτων στα χρόνια της κρίσης και αυτό αντανακλάται και στην τέχνη. Τώρα πλέον μέσα από την τεχνολογία μπορεί ο καλλιτέχνης να εκθέσει την δουλειά του και να έχει πρόσβαση στην παγκόσμια κοινότητα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, απάντησε, στην ερώτηση για το πώς βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη στην τέχνη:

«Πρέπει να προστατεύουμε τα δικαιώματα των καλλιτεχνών σε έναν κόσμο που η ψηφιακή εικόνα διαχέεται ταχύτατα και ανεξέλεγκτα. Το θέμα είναι τι σημαίνει η ύπαρξη της τεχνητής νοημοσύνης για την τέχνη. Δεν είμαστε οι μόνοι στον πλανήτη που δημιουργούμε τέχνη και θα αποτελέσει πρόκληση να αντιμετωπίσουμε αυτό το νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Έχουμε εξοπλίσει για παράδειγμα όλα μας τα σχολεία με διαδραστικούς πίνακες. Θα πάψουν τα καλλιτεχνικά να είναι ένα βαρετό μάθημα. Δίνουμε εκπαιδευτικά εργαλεία μέσω της προσβασιμότητας όπως το έργο που φτιάξατε εσείς. Στην Ελλάδα βλέπουμε την τεχνολογία ως μια ευκαιρία να προωθηθεί η χώρα και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Μας έχει βαρύνει αυτό κατά την διάρκεια της κρίσης. Στην παιδεία και την υγεία η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι μετασχηματιστική».

«Υπάρχουν κομμάτια που λείπουν από τον Παρθενώνα και θα έπρεπε να είναι εδώ»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα έπρεπε να λείπουν κομμάτια γιατί αυτά είναι αλλού και όχι στον Παρθενώνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης».

«Υπάρχει ένας δυναμισμός που προκύπτει από μια χώρα που μπορεί να μην είναι μόνο όμορφη αλλά η ενέργεια που υπάρχει και αισθάνεται κανείς όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα δίνει το έναυσμα της καλλιτεχνικής έκφρασης. Υπάρχουν εφαρμογές που μας δείχνουν το παρελθόν και όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε χωρίς τους αρχαιολόγους. Βλέπεις τον Παρθενώνα και σκέφτεσαι πως ήταν; Δεν θα έπρεπε να λείπουν κομμάτια γιατί αυτά είναι αλλού και όχι στον Παρθενώνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα εργαλεία που υπάρχουν είναι μια ευκαιρία και πρέπει να τα αξιοποιούμε για να ωθούμε τους ανθρώπους να έρθουν να τα δουν από κοντά. Οι άνθρωποι έχουν έναν λόγο για να έρθουν. Οι περισσότεροι επισκέπτες στην Ελλάδα έρχονται για τη θάλασσα και τον ήλιο και θέλουμε να έρθουν για τον πολιτισμό μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ταλέντο και το σωστό κανονιστικό πλαίσιο και τα δεδομένα θα παίξουν ρόλο για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης. Υπάρχει ένα παγκόσμιο οικοσύστημα που διαμορφώνουν τα data. Και με σωστό κανονιστικό πλαίσιο δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά χωρίς τα σωστά δεδομένα. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα υποκαταστήσει τον άνθρωπο αλλά τον βοηθά να γίνει παραγωγικός. Θα προτιμούσαν να υπάρχουν σωστές εφαρμογές επίσης για την προστασία των εφήβων. Να περνούν χρόνο σε αυτές τις εφαρμογές αντί για άλλες. Η τεχνολογία συνδέεται επίσης και με την ψυχική υγεία των παιδιών γιατί όταν υπάρχει εθιστική χρήση υπάρχει πρόβλημα. Εδώ η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο και ευρωπαϊκό».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός είπε: «Έχω μια ιδέα. Υπάρχει μια μικρή γωνιά στην Ελλάδα όπου ο όλος ο πληθυσμός δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση σε αυτή και μιλώ για τον Άθω εκεί όπου οι γυναίκες δεν θα μπορέσουν ποτέ να μπουν γιατί υπάρχει το άβατο. Και εδώ έχετε την ευκαιρία να δείξετε τον πολιτισμό στον Άθω»

 

 

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τασούλα τη Δευτέρα πριν από τη Σύνοδο για τη Γάζα

12/10/2025 | 20:13
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προστασία του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη»

12/10/2025 | 17:23
Featured

Ελλάδα και Κύπρος προσκεκλημένες του Τραμπ στη διάσκεψη για τη Γάζα

11/10/2025 | 22:11 - Ενημέρωση 12/10/2025 | 04:57
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σκλαβενίτη για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και τους ελέγχους ΔΙΜΕΑ μετά τα πρόστιμα

10/10/2025 | 18:26
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δράμα: Νεκρός ο ορειβάτης που δέχτηκε επίθεση από αρκούδα και έπεσε σε γκρεμό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Ντόμινο λαθών» στο 424: Ποιος λογοδοτεί για τον θάνατο του 27χρονου στρατιώτη Νίκου Γκάτση;

    595 shares
    Share 238 Tweet 149
  • Σεισμοί που έρχονται στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα – Παγκόσμια προειδοποίηση από αναλυτές και σεισμολόγους

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Νέα διάταξη: Αναγνώριση έως 10 ετών για συντάξεις ΟΓΑ – Ποιοι ωφελούνται και πώς υπολογίζονται τα ποσά

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
  • Ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • 81 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας: Έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Τασούλα – Το μήνυμα Δένδια

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    309 shares
    Share 124 Tweet 77
  • Ρωσία: Ο πόλεμος περνά στις ράγες – Καταστρέφει ηλεκτρομηχανές για να παγώσει τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας

    275 shares
    Share 110 Tweet 69
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch