Η συνομιλία διάρκειας δύο ωρών που είχε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν καλή και παραγωγική γράφει σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι αν ήταν πρόεδρος δεν θα είχε αρχίσει ο πόλεμος, τώρα όμως δηλώνει αποφασισμένος να τον τερματίσει.
Αφού αναφέρει με συντομία αυτά που συμφώνησαν οι δύο πλευρές -άμεση κατάπαυση του πυρός σε ό,τι αφορά ενεργειακούς στόχους και τις υποδομές, συνομιλίες για μια πλήρη κατάπαυση του πυρός- επαναλαμβάνει ότι «αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος».
Λέει ακόμη ότι «συζητήθηκαν πολλά στοιχεία ενός Συμβολαίου για την Ειρήνη» και προσθέτει και ότι και ο Ρώσος πρόεδρος και ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι θα ήθελαν να δουν τον τερματισμό του.
Αυτή η διαδικασία της ειρήνης είναι τώρα σε πλήρη ισχύ και εφαρμογή επισημαίνει και καταλήγει ότι «εμείς, ελπίζω, για το καλό της Ανθρωπότητας, θα τελειώσουμε τη δουλειά!»
Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ:
Η τηλεφωνική μου συνομιλία σήμερα με τον Πρόεδρο Πούτιν της Ρωσίας ήταν πολύ καλή και παραγωγική. Συμφωνήσαμε σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλες τις εγκαταστάσεις ενέργειας και τις υποδομές, με την κατανόηση ότι θα εργαστούμε γρήγορα για μια πλήρη κατάπαυση του πυρός και, τελικά, για τον τερματισμό αυτού του πολύ φρικτού πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!
Συζητήθηκαν πολλά στοιχεία ενός Συμβολαίου για την Ειρήνη, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι χιλιάδες στρατιώτες σκοτώνονται και ότι τόσο ο Πρόεδρος Πούτιν όσο και ο Πρόεδρος Ζελένσκι θα ήθελαν να δουν τον τερματισμό του. Αυτή η διαδικασία είναι τώρα σε πλήρη ισχύ και εφαρμογή, και εμείς, ελπίζω, για το καλό της Ανθρωπότητας, θα τελειώσουμε τη δουλειά!