Σε συνέντευξή του στο Fox News, που έδωσε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και της συνάντησης που είχε μαζί του, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι «πραγματικά είναι τώρα στο χέρι του Ζελένσκι» για να κλείσει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, είπε σε άλλο σημείο στον δημοσιογράφο Σον Χάνιτι και πρόσθεσε: «Δείτε, η Ουκρανία πρέπει να τη δεχτεί. Μπορεί να πουν όχι».
Πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα είναι να οργανωθεί μια τριμερής συνάντηση «με τον Ζελένσκι, τον Πούτιν και εμένα».
Αρνήθηκε να σχολιάσει ποιο είναι το μεγάλο ζήτημα, όπως είπε και ο ίδιος, για το οποίο διαφώνησαν με τον Ρώσοι πρόεδρο.
Τέλος, σύμφωνα με τα λόγια του Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο των ΗΠΑ, όπως και του ίδιου: «Ο Βλαντίμιρ είπε πριν από λίγο ότι δεν έχει δει ποτέ κανέναν να κάνει τόσα πολλά, τόσο γρήγορα. Είπε ότι η χώρα σας είναι καυτή σαν πιστόλι. Και πριν από ένα χρόνο νόμιζε ότι ήταν νεκρή».
Ακόμη περισσότερο, εξέφρασε τη χαρά του για αυτό που του είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι αν ήμουν πρόεδρος [ενν. όταν άρχισε] δεν θα είχε γίνει ποτέ ο πόλεμος