Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου – Οι δηλώσεις Μητσοτάκη, Αλ Σίσι, Χριστοδουλίδη

TechTeam από TechTeam
08/01/2025 15:21
Ενημερώθηκε: 08/01/2025 16:56:17
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025. Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στην 10η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου στο Κάιρο. Επίσης ο Πρωθυπουργός  είχε διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi.  
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025. Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στην 10η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου στο Κάιρο. Επίσης ο Πρωθυπουργός είχε διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

71
SHARES
150
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά τις εργασίες της 10ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

Σημεία των δηλώσεων του πρωθυπουργού:
Συναντηθήκαμε σήμερα στo Κάιρο με τους φίλους πρέδρους στο πλαίσιο της 10ης τριημερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας Αιγύπτου Κύπρου, ενός ανθεκτικού και εξαιρετικά παραγωγικού, όπως αποδεικνύεται, σχήματος συνεργασίας το οποίο αποτελεί το πιο προωθημένο σχήμα στην ευρύτερη περιοχή εν μέσω μάλιστα πολλών πολλαπλών κρίσεων σε περιφερειακό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Εδώ στο Κάιρο επιβεβαιώνουμε για ακόμα μία φορά ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας και έχοντας ως μόνιμο γνώμονα των κινήσεών μας την ευημερία την ασφάλεια αλλά κυρίως τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Υλοποιώντας ευρύ φάσμα δράσεων από επενδύσεις και πολιτιστικές ανταλλαγές μέχρι αμυντική συνεργασία.
Ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή στο επιχειρηματικό φόρουμ που διεξάγεται παράλληλα με τη σύνοδο.
Επαναλάβαμε τη δέσμευση να ενισχυθεί η στρατηγική μας συμπόρευση στον ενεργειακό τομέα, προς όφελος των εθνικών και ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων, κάτι που δίνει έμφαση στην ενεργειακή ασφάλεια, στην αύξηση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και τη σημασία που δίνουμε στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις, με πρώτο το εμβληματικό «Γκρέκι» που θα ενώσει Ελλάδα και Αίγυπτο, καθιστώντας τις δύο χώρες ενεργειακή γέφυρα καθαρής ενέργειας, από τη Βόρεια Αφρική ως την Ευρώπη.
Να τονίσω τη σημασία που αποδίδουμε σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, δέσμευσης και αποθήκευσης του άνθρακα που θα αποκτήσει ξεχωριστή σημασία, καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία θα βαίνει προς ένα πλαίσιο γρήγορης απανθρακοποίησης, και εκεί μπορούσε να συνεργαστούμε στενά με την Αίγυπτο.
Προσεγγίζουμε από κοινού τις μεγάλες περιφερειακές προκλήσεις τις περιοχές. Στο ζήτημα του Κυπριακού επιβεβαιώσαμε και πάλι την πλήρη στήριξή μας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.
Πιστεύω ότι έχει σημασία να τονίσουμε ότι μια τέτοια επίλυση του Κυπριακού θα δημιουργούσε πρωτοφανείς συνθήκες σταθερότητας και οικονομικής ευμάρειας στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά σε αυτή την ταραγμένη εποχή.
Συμμεριζόμαστε τις προοπτικές για το μέλλον της ευρύτερης γειτονιάς μας, οικοδομώντας από κοινού ειρήνη και σταθερότητα αλλά και αποκρούοντας από κοινού κάθε ενέργεια εκτός πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας, κάθε ενέργεια που θα προκαλεί αχρείαστες εντάσεις στην περιοχή.
Συζητήσαμε εκτενώς εξελίξεις στη Συρία, ανάγκη και αφοσίωση σε μια συμπεριληπτική διαδικασία όλων των Σύρων. Η νέα ηγεσία πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο, ότι προστατεύει τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων, θωρακίζει πλούσια κληρονομιά.
Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουμε υπογράψει με την Αίγυπτο συμφωνίες οριοθέτησης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, συμφωνίες που βασίζονται πλήρως στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Συζητήσαμε για τον κρίσιμο ρόλο της Αιγύπτου στην προσπάθεια της εκεχειρίας της Γάζας. Τόσο ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ να ανακουφιστούν οι άμαχοι και να απελευθερωθούν οι όμηροι.
Συζητήσαμε για τον Λίβανο, τη στήριξή μας στην εκεχειρία, αλλά και τις εξελίξεις στη Λιβύη.
Συντονίζουμε τα βήματα και στο μεταναστευτικό. Επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή προσήλωση μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων στην Ευρώπη μέσω Λιβύης. Εδώ να συγχαρώ τον πρόεδρο Σίσι για την προσήλωση στην προστασία των συνόρων της χώρας του.
Είναι σημαντικό όσο παλεύουμε με την παράνομη μετανάστευση και τους άθλιους διακινητές που βάζουν σε κίνδυνο αθώες ψυχές, να εντείνουμε τη συνεργασία μας ως προς την νόμιμη μετανάστευση. Έχουμε ήδη μια διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο την οποία θέτουμε σε ισχύ και θέλουμε να διευρύνουμε σε άλλες κατηγορίες εργατών.
Νωρίτερα ο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση, καθώς και στον ρόλο της Αιγύπτου για την επίλυση των προβλημάτων στη Λιβύη. «Εκτιμούμε τη συνεισφορά της Αιγύπτου σε σχέση με τη Λιβύη» τόνισε και προσέθεσε: «Ας μη λησμονούμε το τι συμβαίνει στη Γάζα. Πρέπει να προσπαθήσουμε για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για επανέναρξη ενός momentum που θα έχει να κάνει με τη λύση των δύο κρατών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμα: «Υπάρχουν γεωπολιτικές προκλήσεις, που είναι αρκετές, αλλά νομίζω πως αυτό που είναι θετικό είναι ότι κοιταζόμαστε στα μάτια και ανταλλάσσουμε απόψεις, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεργασία με άλλους περιφερειακούς παίκτες, οι οποίοι συμφωνούν με εμάς και έχουμε παρόμοιες θέσεις για την ανάγκη μιας σταθερής Μέσης Ανατολής που δεν θα εξάγει προβλήματα σε άλλες χώρες στην περιοχή».

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης είπε «θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω τη σπουδαιότητα του επιχειρηματικού φόρουμ, το οποίο λαμβάνει χώρα, και σε ό,τι έχει να κάνει με τις ελληνικές επιχειρήσεις, τούτο καταδεικνύει ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για την ενδυνάμωση των οικονομικών δεσμών μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδος». Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θέματα ενέργειας, τα οποία, όπως είπε, πάντα βρίσκονται στην προμετωπίδα των συζητήσεων.

Ετικέτες: καιροΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023.
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης των πυρκαγιών

13/08/2025 | 12:44
Featured

Στην πρώτη γραμμή στεγαστική κρίση και κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία

10/08/2025 | 20:13
Featured

Κρίσιμο 20ημερο αποφάσεων για την οικονομία και το πακέτο της ΔΕΘ

10/08/2025 | 13:23
Featured

Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έριξαν 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα

09/08/2025 | 20:00 - Ενημέρωση 10/08/2025 | 01:32
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βορίδης για νέο ΠτΔ: Πρόσωπα που να έχουν στοιχεία σύνθεσης και ενότητας δεν υπάρχουν μόνο στην Κεντροαριστερά, αλλά και στην Κεντροδεξιά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καίγεται η Ελλάδα – Ζητήθηκε άμεση συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

    967 shares
    Share 387 Tweet 242
  • Λένα Σαμαρά: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Σαμαρά μετά την κηδεία της αδελφής του – «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Ζελένσκι – «Έτοιμη η Τουρκία να φιλοξενήσει συνάντηση κορυφής» ανακοίνωσε η Άγκυρα

    243 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Χάος στην Κάτω Αχαΐα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Μήνυμα του 112 για μαζική εκκένωση προς Πύργο

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • ΜΠΑΤΑΡΛΗΣ ΝΕΑ: 65.000€ τον μήνα – Οι διάλογοι, τα ακίνητα και η έρευνα που «έκαψαν» τον πρώην αστυνομικό Βαγγέλη Μπαταρλή

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Πώς η ελληνική πρεσβεία στο Λουξεμβούργο προχώρησε σε αναρτήσεις για τις συγκεντρώσεις για τη Γάζα – ΕΔΕ από το ΥΠΕΞ για το περιστατικό

    178 shares
    Share 71 Tweet 45
  • Πρόβλημα στο πλοίο «Ιονίς» μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό και σκάφη του Λιμενικού

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch