Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Τσίπρας: «Δεν είναι βλαξ, είναι συνένοχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

TechTeam από TechTeam
12/12/2022 11:50
Ενημερώθηκε: 12/12/2022 12:18:21
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
64
SHARES
136
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Είναι δυνατόν να παρακολουθείται εδώ και ένα χρόνο υπουργός και να μην το ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Καμπουράκη.

Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός «δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος».

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αφιερωμένο στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και στην υπόθεση Καϊλή, που συνέδεσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Έχω αρχίσει και αισθάνομαι σαν ΜένουμεΕυρωπαίος. Τι καλά που θα είμασταν στην Ελλάδα αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη στο κέντρο της Ευρώπης. Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο. Βλέπουμε εκεί ότι ακόμη και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν» είπε με νόημα για την υπόθεση Καϊλή. Όπως εξήγησε, στο Βέλγιο, δεν θα μπορούσαν να βρίσκουν αδιευκρίνιστα ποσά σε υπουργούς και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο, να υπάρχει το σκάνδαλο Novartis και ούτε ένας υπουργός ή μεγαλογιατρός να διώκεται και αντίθετα να κάθεται στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο.

«Αν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, θα είχε η ίδια η δικαιοσύνη απευθυνθεί στους παρόχους. Όχι να πετάμε το μπαλάκι στους δημοσιογράφους» συνέχισε. «Κάποιος θα είχε παραιτηθεί και ο πρωθυπουργός δεν θα είχε πού να σταθεί. Εδώ όμως είμαστε λίγο Βαλκάνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη OPEN
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αύγουστο, που υπήρξε το πρώτο σοκ όπως είπε με την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη-Κουκάκη, κρύβεται και προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

«Είχε τη δυνατότητα να βγει και να πει ότι πράγματι υπάρχουν παρακολουθήσεις. Δεν το επέλεξε, έχασε την ευκαιρία και προς ώρας φαίνεται να τη χάνουν και άλλοι θεσμοί της Δημοκρατίας» σημείωσε, αναφερόμενος στην επίσκεψη που έκανε ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ις. Ντογιάκο.

«Η Le Soir στο Βέλγιο έκανε αποκαλύψεις, δεν της ζήτησαν να πάει να συλλάβει την κ. Καϊλή με σακούλες με χαρτονομίσματα. Δουλειά της Δικαιοσύνης είναι να βρει αποδείξεις. Υπάρχουν στους παρόχους που έχουν υποχρέωση να κρατάνε αρχείο για δύο χρόνια, υπάρχουν υπογραφές εισαγγελέων, υπάρχουν διατάξεις σε αρχείο στην ΑΔΑΕ» είπε.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός τι γίνεται στην ΕΥΠ, την οποία με δική του πρωτοβουλία την πήρε στο γραφείο του. «Αν δεν είχε δυνατότητα γνωρίζει τι ποιεί ο άνθρωπος που τοποθέτησε εκεί αλλάζοντας νόμο και ο ανιψιός του, και είχε στηθεί όλο αυτό το σύμπλεγμα των παράνομων και νόμιμων παρακολουθήσεων, τότε πρόκειται για πρωθυπουργό επικίνδυνα ανεπαρκή. Αν είναι συνένοχος, γιατί αυτό αποδεικνύει η συμπεριφορά του, τότε είναι ένας πρωθυπουργός επικίνδυνος» συνέχισε.

«Δεν ξέρω γιατί ο κ. Χατζηδάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι ωραίο αντί για υπουργός να είσαι ο στόχος 5046c» είπε με νόημα για τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας.

Όπως ανέφερε, για να παρακολουθείται επί ένα χρόνο ο κ. Χατζηδάκης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ κ. Βλάχου θα έπρεπε να έχει βάλει 6 υπογραφές, αφού οι σχετικές εντολές ανανεώνονται ανά δύο μήνες. «Θα βγει η κ. Βλάχου να πει ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας που υπέγραψε παρακολούθηση ενός υπουργού; Εάν είναι ύποπτος για την εθνική ασφάλεια, γιατί παραμένει στη θέση του;» διερωτήθηκε. «Τότε η κ. Βλάχου πρέπει να πάει στη δικαιοσύνη, όχι η κ. Τουλουπάκη» σημείωσε.

Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη OPEN
Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά ήταν όλα στο φως σε ό,τι αφορά την ΕΥΠ, αλλά ο ίδιος ως πρωθυπουργός είχε και σχεδόν σε μόνιμη φάση τον διοικητή ΕΥΠ να ενημερώνει τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη.

«Είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με ανοικτή την υπόθεση;» σημείωσε για άλλη μια φορά για το γεγονός ότι δεν έχει εξηγηθεί ο λόγος παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη. «Κάποιο λάκκο έχει φάβα. Καθόλου βλαξ δεν είναι ο πρωθυπουργός. Είναι συνένοχος, γι’ αυτό κρύβεται όλους αυτούς τους μήνες» ανέφερε.

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε γιατί δεν παρακολουθούσε και τον ίδιο η ΕΥΠ. «Κι εγώ έχω αναρωτηθεί. Περισσότερο τους ενδιέφερε διαχείριση εξουσίας και επιτήρηση ροής του χρήματος. Αυτό αποδεικνύεται» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως το γεγονός ότι δεν βρίσκεται το όνομά του στις λίστες αποδεικνύει ότι είναι έγκυρα όσα δημοσιεύονται.

Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ακόμη ότι από το 2015 έως το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «ούτε αγόρασε, ούτε επινοικίασε, ούτε ήρθε σε διαπραγμάτευση για χρήση παράνομου λογισμικού», απαντώντας σε δημοσιεύματα για το παράνομο λογισμικό Pegasus.

Παράλληλα, σχολίασε και το δημοσίευμα των New York Times για την εξαγωγή του Predator από τη χώρα μας με άδεια του υπουργείου Εξωτερικών. «Βγήκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και το επιβεβαίωσε και άλλη μέρα έχασε τη δουλειά του. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμική χώρα. Έδιωξαν τον άνθρωπο που είπε αλήθεια» είπε. «Τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης έβγαινε στον κ. Χατζηνικολάου, έδινε άδεια να το εξάγουν σε άλλες χώρες. «Εξάγαγαμε το Predator σαν να ήταν start-up» παρατήρησε.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει το άνετο προβάδισμα που δίνουν στην κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις. Τόνισε δε ότι όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να βάλουν μια κόκκινη γραμμή. «Θα περίμενε κανείς και η ίδια η ΝΔ να έχει αίσθηση αυτοσυντήρησης» είπε, προσθέτοντας ότι αν το κυβερνών κόμμα πήγαινε σε «αλλαγή πρωθυπουργού εν πλω», θα είχε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες να πάει καλύτερα στις εκλογές.

«Εγώ προτιμώ όμως να είναι πρωθυπουργός αυτός που έχει διαπράξει τη μεγαλύτερη εκτροπή» παρατήρησε, προσθέτοντας ότι οι 156 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ είναι πλέον συνένοχοι.

 

Ετικέτες: Τσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΝΔ – Τσίπρας, ΠΑΣΟΚ και το νέο εκλογικό σκάκι: Γιατί η “κεντρώα δεξαμενή” γίνεται η πιο κρίσιμη μάχη του 2025

26/11/2025 | 16:00
Featured

«Ιθάκη»: Οι αποκαλύψεις Τσίπρα για Πολάκη, Βαρουφάκη, Ζωή, Παππά, Κασσελάκη – Θαυμασμός Παυλόπουλου, «ολίγον» Καμμένος και πλήρες πολιτικό ξεκαθάρισμα

24/11/2025 | 12:55
Featured

Θύελλα στο πολιτικό σκηνικό: Η δήλωση Θρασκιά για «διάλογο ακόμη και με Τσίπρα» άναψε φωτιές σε ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση

18/11/2025 | 17:00
Featured

Μητσοτάκης για βιβλίο Τσίπρα: «Μάλλον αισθάνεται άσχημα για όσα έγιναν, εγώ μιλάω για το μέλλον, εκείνος για το παρελθόν»

18/11/2025 | 14:56
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη ξανά το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέα προειδοποίηση για την Ελλάδα: Τι εκτιμούν κορυφαίοι διεθνείς σεισμολόγοι – Τα 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη και ο πραγματικός κίνδυνος

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • ΦΑΚΕΛΟΣ- ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Έως 241€ προσαύξηση και 4.527€ αναδρομικά – Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν «κρυφά» χρήματα

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ 2026: 700 νέοι συνοριοφύλακες στην ΕΛ.ΑΣ και 200 μόνιμοι στον e-ΕΦΚΑ – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος στρατιώτης – Αμυντική χειροβομβίδα εξερράγη από λάθος χειρισμό

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: 13,1 εκατ. σε εξισωτική & αιγοπρόβειο, μειώσεις έως 95% στα βοσκοτόπια – Συναγερμός πριν το τσεκ 2025

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Το λυκόφως των ψευδαισθήσεων…

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • Η ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ: 1.207 νέες θέσεις στο Δημόσιο: Όλες οι ανοιχτές προκηρύξεις ΑΣΕΠ – Ποιες ειδικότητες ζητούνται τώρα

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch