Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον: Τι θα πει στον Τραμπ – Απορρίπτει την παράδοση του Ντονμπάς

TechTeam από TechTeam
16/08/2025 21:20
Ενημερώθηκε: 16/08/2025 21:38:28
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
64
SHARES
136
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα φιλοξενήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε συγκεκριμένες εδαφικές διεκδικήσεις για τερματισμό του πολέμου

Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον πρόεδρο της Ουκρανίας τη Δευτέρα, σε μία επίσκεψη που αναμένεται να αποτελέσει σημείο καμπής για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και για τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στη διαμεσολάβηση, επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η συνάντηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής στην Αλάσκα μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν, η οποία άφησε ανοιχτά πολλά ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας αλλά και για την αποτελεσματικότητα του Αμερικανού προέδρου να βρει μια λύση για τερματισμό του πολέμου που είχε υποσχεθεί ότι σταματήσει άμεσα όταν θα επέστρεφε ως πρόεδρος στον Λευκό Οίκο.

Τι ζητάει ο Πούτιν, ξανά «όχι» ο Ζελένσκι

Σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν τις διαβουλεύσεις, ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε για ακόμη μία φορά ότι το Κίεβο πρέπει να παραχωρήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς, δηλαδή τις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Άλλα δημοσιεύματα, όπως των Financial Times, υποστήριξαν ότι ο Πούτιν απαίτησε μόνο το Ντονέτσκ. Παρότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν μόνο μέρος αυτών των εδαφών, ο Πούτιν εμφανίζεται αποφασισμένος να μετατρέψει την κατοχή σε επίσημο τετελεσμένο. Ως αντάλλαγμα, η Μόσχα θα «παγώσει» τις αξιώσεις της για Ζαπορίζια και Χερσώνα, όπου οι γραμμές του μετώπου παραμένουν ρευστές.

Η θέση αυτή, που δεν αποτελεί καινούρια απαίτηση αλλά ουσιαστικά επαναφορά των ρωσικών όρων, έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις Ζελένσκι, ο οποίος έχει αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε παραχώρηση εδάφους. «Η Ουκρανία δεν πρόκειται να απεμπολήσει την εδαφική της ακεραιότητα», έχει τονίσει πολλές φορές ο Ουκρανός ηγέτης.

Σύμφωνα με το Reuters, o Ζελένσκι φέρεται να απέρριψε ξανά, όπως ήταν αναμενόμενο, την εδαφική αξίωση της Μόσχας, ενώ οι New York Times επικαλούνται πηγές που υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ φέρεται να αποδέχτηκε αυτό το αίτημα.

Η μετατόπιση Τραμπ

Το πιο ανησυχητικό για τους Ευρωπαίους συμμάχους αλλά και το Ζελένσκι είναι ότι ο Τραμπ, αν και αρχικά είχε δηλώσει πως θα απαιτήσει κατάπαυση του πυρός από τον Πούτιν και μάλιστα αν δεν συμβεί αυτό θα δυσαρεστηθεί, μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα φάνηκε να μετατοπίζει τη θέση του. Αντί να πιέσει για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη μιας «συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας». Η αλλαγή αυτή ερμηνεύεται από πολλούς ως υποχώρηση στη ρωσική πλευρά και ως ένδειξη ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να πιέσει το Κίεβο να συμβιβαστεί.

«Όλοι συμφώνησαν ότι η ειρήνη πρέπει να προέλθει από μια συμφωνία και όχι από μια απλή κατάπαυση του πυρός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social, επιβεβαιώνοντας ότι θα καλέσει τον Ζελένσκι να συζητήσουν λύση στο Οβάλ Γραφείο.

Οι ανησυχίες της Ευρώπης

Η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν θεωρήθηκε γενικά διπλωματική νίκη για το Κρεμλίνο, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος απέκτησε διεθνές βήμα με την παρουσία του στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τον φόβο ότι η Ουάσιγκτον προτίθεται να ανταλλάξει εδάφη με ειρήνη, υπονομεύοντας την πάγια ευρωπαϊκή θέση ότι «τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία» και μάλιστα ο Τραμπ ετοιμάζεται να πιέσει τον Ζελένσκι σε αυτήν την κατεύθυνση τη Δευτέρα.

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες της συμμαχίας των πρόθυμων χωρών θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη την Κυριακή για να συντονίσουν τη στάση τους πριν από τη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες να ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον ώστε να παραστούν στη συνάντηση σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Φόβοι να μην επαναληφθεί το φιάσκο του Μαρτίου

Η επίσκεψη της Δευτέρας έχει ιδιαίτερο βάρος και σε προσωπικό επίπεδο. Η σχέση των δύο ηγετών χαρακτηρίζεται από ένταση. Στην προηγούμενη συνάντησή τους τον Φεβρουάριο στο Λευκό Οίκο, οι τόνοι ανέβηκαν και η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία είχε παγώσει προσωρινά, γεγονός που προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στο μέτωπο.

Έκτοτε οι δύο πλευρές προσπάθησαν να επιδιορθώσουν τις σχέσεις τους, με συναντήσεις στο ΝΑΤΟ και στο Βατικανό.

Παρά ταύτα, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα αν ο Τραμπ θα επιδιώξει πραγματικά να στηρίξει το Κίεβο ή αν θα προσπαθήσει να το πιέσει σε συμβιβασμό που θα ικανοποιεί τον Πούτιν. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να αναλάβει εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, αλλά εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ, κάτι που αφήνει περιθώριο στη Μόσχα να επηρεάζει τις εξελίξεις, εκτιμά το Bloomberg.

Kρίσιμη ώρα για τον Ζελένσκι

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν την πίεση στο πεδίο της μάχης. Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η Ρωσία εξαπέλυσε μέσα σε ένα βράδυ 85 drones και έναν βαλλιστικό πύραυλο, πλήττοντας στόχους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα επιχειρήσει να κλιμακώσει τις επιθέσεις τις επόμενες ημέρες, ώστε να δημιουργήσει «πιο ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες» πριν από τις συνομιλίες με τους διεθνείς παράγοντες.

Όλα δείχνουν ότι η συνάντηση της Δευτέρας θα αποτελέσει κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ουκρανίας αλλά και την πολιτική ασφαλείας στην Ευρώπη. Από τη μία, ο Ζελένσκι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την αταλάντευτη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Από την άλλη, ο Τραμπ φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στη διπλωματική του νίκη και σε μια «μεγάλη συμφωνία» με τον Πούτιν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει εδαφικές παραχωρήσεις, αρκεί να εμφανιστεί ο ίδιος ως «ειρηνοποιός».

Η Ευρώπη δείχνει αποφασισμένη να στηρίξει το Κίεβο, όμως παραμένει διχασμένη για το πώς θα πρέπει να κινηθεί απέναντι σε έναν Τραμπ που ακολουθεί μια απρόβλεπτη στρατηγική.

Η πίεση μεταφέρεται στον Ζελένσκι ο οποίος τη Δευτέρα, είτε μόνος του, είτε συνοδευόμενος από Ευρωπαίους ηγέτες θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο απέναντι σε έναν Τραμπ που πιθανότατα θα απαιτήσει από τον Ουκρανό πρόεδρο να κάνει αυτό που έχει επανειλημμένα δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει: Να δεχτεί την απώλεια ουκρανικού εδάφους

 

 

Ετικέτες: ΖΕΛΕΝΣΚΙΟυκρανίαΠούτινΤΡΑΜΠ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οι Ουνίται της Ουκρανίας διεκδικούν Ορθόδοξα Προσκυνήματα!

15/10/2025 | 16:00
epa11875517 US President Donald Trump (L) greets Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (R) as he arrives for a bilateral meeting with the president outside the West Wing of the White House in Washington, DC 04 February 2025. The two are expected to discuss plans for a cease-fire in Gaza. It is President Trump's first meeting at the White House with a world leader since he returned to the White House.  EPA/JIM LO SCALZO
Featured

Η επόμενη μέρα στη Γάζα

15/10/2025 | 12:00
Featured

Ο Τραμπ ανήρτησε βίντεο μετά την ιστορική συμφωνία για τη Γάζα

15/10/2025 | 08:00
FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump attends a meeting with Argentina's President Javier Milei (not pictured) during the 80th United Nations General Assembly, in New York City, New York, U.S., September 23, 2025. REUTERS/Al Drago/File Photo
Featured

Τραμπ: «Η Χαμάς θα αφοπλιστεί, αλλιώς θα την αφοπλίσουμε εμείς, γρήγορα ίσως βίαια»

14/10/2025 | 21:44
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ανάλυση BBC: «Next time in Moscow» – Τα 5 συμπεράσματα από την Αλάσκα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φοινικούντα: «Πήγα μόνο για τα λεφτά» — Το ανατριχιαστικό παρασκήνιο της διπλής δολοφονίας και οι αλληλοκατηγορίες των 22χρονων

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2026: Αυξήσεις έως 950€, αναδρομικά έως 6.670€ και νέο σχέδιο ρυθμίσεων χρεών

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Σοκ στη Συγγρού: Γνωστός πλαστικός χειρουργός συνελήφθη για άγριο ξυλοδαρμό 43χρονης – «Φοβάμαι πολύ»

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ-Ξεμπλοκάρουν οι αγροτικές ενισχύσεις – Μέχρι 22 Οκτωβρίου πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ – Τι θα γίνει με την ευλογιά

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
  • ΑΣΕΠ 2025: 6.585 νέες θέσεις στο Δημόσιο – Τι έρχεται σε Υγεία, Τράπεζα Ελλάδος και Καταστήματα Κράτησης

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΧΑΟΣ  στα social media: Συλλήψεις για ομάδες με 200.000 μέλη που ειδοποιούσαν οδηγούς για ελέγχους της Τροχαίας

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ έως 8.500 ευρώ για 855.000 συνταξιούχους – Σε δόσεις η ΕΑΣ και νέες ρυθμίσεις για τη “νέας” εισφορά

    244 shares
    Share 98 Tweet 61
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch