Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ

“Άγριο ξύλο” στα βρετανικά Eurofighter από τα ινδικά Su-30MKI – Πήραν εκδίκηση για 200 χρόνια αποικιοκρατίας

Newsroom από Newsroom
10/08/2015 06:15
σε ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ανάπτυξη τεσσάρων μαχητικών Su-30MKI Flankers της ινδικής Αεροπορίας στη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Coningsby, για την πραγματοποίηση της άσκησης Indradhanush 2015 διάρκειας 2 εβδομάδων μαζί με βρετανικά Typhoon FGR4s άφησε πίσω της πολλά ερωτήματα αναφορικά με την απόδοση των βρετανικών μαχητικών στον εναέριο αγώνα αλλά επιβεβαίωσε την απόλυτη υπεροχή του ρωσικής σχεδίασης SU-30MKI στον εναέριο αγώνα καθώς στις μεταξύ τους εμπλοκές κατάφερε το απίστευτο σκορ-ρεκόρ του 12-0!.

 Τη «φωτιά» έβαλε ο Σμηναγός Srivastav που ηγείτο της ινδικής αποστολής στην Βρετανία ο οποίος και μιλώντας σε ινδική ιστοσελίδα δήλωσε πως η απόδοση των Ινδών χειριστών κατά τη διάρκεια της άσκησης ήταν «εξαιρετική» ενώ συμπλήρωσε πως «οι πλέον έμπειροι πιλότοι των ινδικών μαχητικών κατέφεραν ένα 12-0 εναντίον των βρετανικών Typhoon σε εικονικές εμπλοκές εντός της οπτικής ακτίνας (κλειστές εμπλοκές με χρήση βλημάτων IIR».

Αναφέρει πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα NDTV: «Η πρώτη εβδομάδα των ασκήσεων με τα Su-30 και τα Typhoon αναλώθηκε στην πραγματοποίηση κλειστών εμπλοκών. Πρώτα πραγματοποιήθηκαν εμπλοκές 1 v 1 με την χρήση πυραύλων IIR και πυροβόλων σε ακτίνα μέχρι και 3,5 χλμ.

Στη συνέχεια οι ασκήσεις προχώρησαν σε σενάρια 2 v 2, και 2 v 1, όπου δύο Su-30 ενεπλάκησαν με ένα Typhoon και αντίστροφα. Να σημειωθεί πως στην άσκηση 2 v 1, όταν το μόνο αεροσκάφος ήταν Su-30 το τελευταίο βγήκε νικητής “καταρρίπτοντας” και τα δύο Typhoon».

Έτσι και σύμφωνα με τους Ινδούς το Su-30ΜΚΙ όχι μόνο επικράτησε εναντίον των βρετανικών Eurofighter Typhoon σε σενάρια 1 v1 και 2 v 2 αλλά και σε αυτό των 2 Typhoon εναντίον ενός Su-30. Η αντίδραση από την RAF δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδιαίτερα επεξηγηματική.

Βρετανικές δικαιολογίες

Πηγή της βρετανικής Αεροπορίας δήλωσε πως «οι ισχυρισμοί αυτοί είναι φανερό πως είχαν ως στόχο το ινδικό ακροατήριο» αφήνοντας να εννοηθεί πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Το blog όμως του βρετανικού υπουργείου Άμυνας όμως ουσιαστικά επιβεβαίωσε τους ινδικούς ισχυρισμούς γράφοντας: «Όπως είναι φυσικό προηγμένες τεχνολογικές ικανότητες σπάνια επιδεικνύονται στα όριά τους ιδιαίτερα σε ασκήσεις όπου μετέχουν μαχητικά ξένων χωρών».

Δηλαδή το blog ουσιαστικά είπε πως τα βρετανικά typhoon δεν βγήκαν νικητές επειδή δεν παρουσίασαν όλες τις ικανότητες που έχουν για ευνόητους λόγους. Ταυτόχρονα εκπρόσωπος της RAF δήλωσε: «Η δική μας ανάλυση της άσκησης δεν συμφωνεί με τα όσα αναφέρθηκαν.

Τόσο οι πιλότοι όσο και τα αεροσκάφη απέδωσαν καλά σε όλη τη διάρκεια της άσκησης τόσο σε κοινές αποστολές όσο και σε αποστολές εναντίον μαχητικών της ινδικής Αεροπορίας. Και τα μέρη έμαθαν πολλά από αυτή την άσκηση και η RAF προσβλέπει με ανυπομονησία την ευκαιρία να εκπαιδευτεί ξανά μαζί με την IAF”.

Πάντως άλλη πηγή της RAF και σχολιάζοντας τους κανόνες εμπλοκής (ROE) δήλωσε «πως τα Typhoon αναγκάστηκαν να πολεμήσουν με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη», χωρίς όμως να διευκρινίσει τις ακριβώς μπορεί να εννοούσε, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς και πάλι τα λεγόμενα του Ινδού Σμηνάρχου.

Με τους Αμερικανούς στο παρελθόν

Αν και πολλοί θα σπέσυσουν να πουν ότι δεν μπορεί να καταγράφονται τέτοια σκορ σε εκπαιδεύσεις όμως και παλαιότερα κατά την διάρκεια της άσκησης Cope India 04 τα ινδικά Su-30 είχαν καταφέρει ανάλογες επιδώσεις καθώς είχαν επιτύχει ρυθμό καταρρίψεων υπέρ τους 9:1 εναντίον των F-15C της αμερικανικής αεροπορίας που ανήκαν στην 3η πτέρυγα στο Elmendorf.

Μάλιστα σε εκείνη την περίπτωση την οποία είχαν επιβεβαιώσει και οι Αμερικανοί και τότε έλεγαν ότι είχαν επιτευχθεί γιατί υστερούσαν σε επίπεδο ραντάρ(αν και βέβαια γίνονταν εμπλοκές εντός οπτικής ακτίνας) και όταν αυτό δεν είχε καταφέρει να πείσει διέδωσαν ότι επίτηδες έχασαν γιατί πίεζαν το Υπουργείο Άμυνας να δώσεις περισσότερα κονδύλια για τα F-22 για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά μαχητικά.

Πάντως ακόμα και αν το αποτέλεσμα κρύβει πολλές παραμέτρους που ίσως δεν θα γίνουν ποτέ όλες γνωστές δεν μπορεί κανείς να μην δηλώσει την υπεροχή της σχεδίασης του μαχητικού της ρωσικής Sukhoi έναντι των καλύτερων δυτικών μαχητικών. Ίσως αυτή η γνώση ειδικότερα εναντίον των EF-2000 να έχει αποτρέψει την ινδική αεροπορία από το να προμηθευτούν τον συγκεκριμένο τύπο συν την υπέρογκη τιμή απόκτησης και χρήσης.

Πάντως αν οι Βρετανοί είχαν πρόβλημα με τα ινδικά SU-30MKI τότε έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα νεώτερα SU-35S τα οποία θα αποτελέσουν τον κύριο όγκο των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στο ευρωπαϊκό μέτωπο.

 

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Υδρογονάνθρακες: Συμφωνία ExxonMobil, Energean και Helleniq Energy για την έναρξη γεωτρήσεων στο Ιόνιο πέλαγος

06/11/2025 | 11:22
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ: Έως Παρασκευή η τρίτη δόση για το αγροτικό πετρέλαιο – «Στοίχημα» 295.000 ΑΦΜ και το πράσινο φως από ΟΠΕΚΕΠΕ

06/11/2025 | 11:02
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Καραθανασόπουλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «παθογένειες» υπηρετούν οικονομικά συμφέροντα σε βάρος των αγροτών

06/11/2025 | 11:00
Featured

Παπασταύρου στη Σύνοδο για την Ενέργεια: Η παρουσία μεγάλων εταιρειών ενισχύει τις ελληνικές θέσεις σε ενεργειακό και γεωπολιτικό επίπεδο

06/11/2025 | 10:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αναβάλλεται η μετεγκατάσταση των λαθρομεταναστών στον Βοτανικό λόγω ελλείψεων σε κλιματιστικά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Α21 και Επίδομα Θέρμανσης: Πληρωμές 28/11, πριν τα Χριστούγεννα και τέλη Ιανουαρίου – Όλα τα ποσά και τα κριτήρια για ΟΠΕΚΑ και ΑΑΔΕ

    246 shares
    Share 98 Tweet 62
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ: ΕΛΓΑ και “ανωτέρα βία”: Κτηνοτρόφοι προς Τσιάρα – «Μετρήστε τα ζώα και πληρώστε δίκαια, πριν καταρρεύσουμε»

    198 shares
    Share 79 Tweet 50
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ -ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ: 778 εκατ. ευρώ έως τέλη Νοεμβρίου για προκαταβολή τσεκ, Μέτρο 23 και ΕΦΚ πετρελαίου – Όλα εξαρτώνται από το Action Plan 2

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Αλλοπρόσαλλος ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη – Βελτίωση την Παρασκευή, νέα επιδείνωση το Σάββατο

    114 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4%, επίδομα 250€, αναδρομικά έως 13.784€ και κατάργηση προσωπικής διαφοράς

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ: Έως Παρασκευή η τρίτη δόση για το αγροτικό πετρέλαιο – «Στοίχημα» 295.000 ΑΦΜ και το πράσινο φως από ΟΠΕΚΕΠΕ

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές – «Θα αποδειχθεί ο πιο βροχερός μήνας του έτους»

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch