Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Να αλλάξει τις ισορροπίες υπόσχεται ένα μυστικό υπερόπλο το οποίο κατασκεύασαν Έλληνες οι οποίοι ήδη συζητούν με τον Ελληνικό Στρατό για την αξιοποίησή του.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι μάχες δίνονταν με τις στρατηγικές προσαρμοσμένες στο έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα.
Μία νέα εφαρμογή όμως, ένα νέο War Simulation, αλλάζει άρδην τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει πλέον να σκεφτόμαστε το πώς διεξάγονται οι πόλεμοι.
[irp posts=”121883″ name=”Ελλάδα-Τουρκία-Αμερική : Μια τριγωνική σχέση-Χθες και σήμερα”]
Όπως δημοσιεύει το BriefingNews, ο νέος προσομοιωτής, είναι πλέον γεγονός.
Πρόκειται για μία εφαρμογή που δεν έχει καμία σχέση με τα μέχρι σήμερα προγράμματα που χρησιμοποιούν χώρες της Ευρώπης -κυρίως αυτές- πάνω στα οποία βασίζουν τους πολεμικούς τους σχεδιασμούς και στρατηγικές.
Το νέο αυτό project, έχει κατασκευάσει ελληνική εταιρεία, κορυφαία στο είδος της παγκοσμίως, η οποία έχει σαν κύριο πελάτη της τον γαλλικό στρατό!
Απαρτίζεται από Ελληνες, «διασκορπισμένους» σε όλο τον κόσμο και υπόσχεται ότι με το νέο αυτό στρατηγικό υπερ-όπλο, ένας πόλεμος θα μπορεί να τελειώσει μέσα σε 24 ώρες!
Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τονίζουν πως το σύστημα JTLS (Joint Theater Level Simulation), το σύστημα δηλαδή, που χρησιμοποιείται εδώ και περίπου 20 χρόνια από τον ελληνικό στρατό, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… απολύτως ξεπερασμένο μπροστά στη νέα αυτή εφαρμογή!
Γι’ αυτό και η εταιρεία αυτή βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ελλάδα για την αναβάθμιση του συστήματος κάτι που τρέμουν οι Τούρκοι, αφού πλέον οι πολεμικές διαδικασίες θα είναι συνοπτικές…
Είναι δεδομένο ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες, έχουν δώσει μία άλλη διάσταση στη λέξη πόλεμος. Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το νέο πρόγραμμα.
Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα
Σύμφωνα λοιπόν με το νέο project, η εικονική πραγματικότητα και οι real time πληροφορίες, θα δίνουν πλέον τη δυνατότητα στον στρατιώτη να επιλέξει την καλύτερη γι’ αυτόν επιλογή μία δεδομένη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.
Όλα θα λαμβάνουν χώρα σε ένα ψηφιακό πεδίο μάχης, το οποίο θα χειρίζονται εξειδικευμένοι και άρτια καταρτισμένοι άνθρωποι συγκεντρωμένοι σε ένα κέντρο πληροφοριών, όπου όμως όλα τα δεδομένα θα αντιστοιχούν στις πραγματικές συνθήκες πολέμου.
Οι υπολογιστές θα επεξεργάζονται τα δεδομένα τα οποία θα εμπλουτίζονται ανά πάσα στιγμή και αναλόγως την πορεία της μάχης, θα απομονώνουν τις λανθασμένες επιλογές που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά πλήγματα στον επιτιθέμενο και ακολούθως θα στέλνουν σε real time τις καλύτερες δυνατές επιλογές, είτε στα αεροσκάφη, είτε στα επίγεια μέσα πολέμου.
Με αυτόν τον τρόπο θα αποκλείεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους στην απόφαση που πρέπει να παρθεί κατά τη διάρκεια μίας μάχης, αφού το γενικό κουμάντο θα το έχει πλέον ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που ανατρέπει όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα που γνωρίζαμε στον τομέα της στρατηγικής, ωστόσο είναι άγνωστο το πότε θα αποφασίσει η εταιρεία να το διαθέσει στις ενδιαφερόμενες χώρες.