Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ

Νέες αποκαλύψεις από τα e-mail της Χ.Κλίντον: “Έριξαν” τον Καντάφι γιατί είχε τόσο χρυσό που θα εκτόπιζε το δολάριο στην Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom από Newsroom
10/01/2016 21:28
σε ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
A A
53
SHARES
113
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

του Χρήστου Μακρή

Η κατάσταση στην Λιβύη δείχνει να εκτροχιάζεται μετά την πτώση του Καντάφι καθώς φαίνεται ότι η χώρα μετατρέπεται σε άντρο ισλαμιστών που πιεζόμενοι όλο και περισσότερο στην Συρία αποχωρούν από την Μέση Ανατολή για την Βόρεια Αφρική ερχόμενοι ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ακτές κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες της ΕΕ θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο των μαζικών χτυπημάτων.

Αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν ήθελαν να παραδεχθούν έρχεται πλέον στην επιφάνεια της δημοσιότητας καθώς αποκαλύπτεται ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της πτώσης του Καντάφι αλλά και τι πρόκειται να προκαλέσουν στον κόσμο.
Οι υπεύθυνοι έχουν ονόματα, ΗΠΑ και Γαλλία που ηγήθηκαν της πτώσης του Λίβυου ηγέτη με άλλη αφορμή αλλά με ιδιοτελή (για ακόμα μια φορά) κίνητρα με σκοπό δηλαδή το κέρδος αδιαφορώντας για το μέλλον των πολιτών της χώρας αλλά και της διεθνούς ασφαλείας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποχαρακτήρισε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, στα οποία αναφέρονται οι λόγοι της διεθνούς επέμβασης στη Λιβύη.
Οι κύριοι λόγοι για την εισβολή στη χώρα ήταν ο χρυσός και το πετρέλαιο της καθώς και η επέκταση της γαλλικής επιρροής στην περιοχή.
Σε αρκετές επιστολές, που δημοσιεύθηκαν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρουν ότι ο Καντάφι είχε τόσα αποθέματα χρυσού που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο παναφρικανικό νόμισμα που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί το δολάριο στη Βόρεια Αφρική.

Η διεθνής παρέμβαση είχε λάβει την έγκριση και για άλλους δύο λόγους. Στη Λιβύη υπάρχουν πλούσια αποθέματα πετρελαίου τα οποία θα μπορούσε η Γαλλία να προσεγγίσει με την αναβάθμιση της επιρροής της στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής.
Το 2011, οι πολιτικοί ηγέτες πολλών χωρών χαιρέτισαν την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, θεωρώντας ότι έγινε ένα «δημοκρατικό» βήμα.
«Τα αποχαρακτηρισμένα γράμματα στην Κλίντον, επιβεβαιώνουν την επέμβαση της Γαλλίας και την υποστήριξη στη δράση αυτή από τις ΗΠΑ.
Ο κύριος λόγος για την επέμβαση είναι τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου στη χώρα και όχι, φυσικά, η «χειρονομία περί δημοκρατίας».
Η κυβέρνηση Ομπάμα από την αρχή ακολούθησε λάθος γραμμή για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Λιβύη» είπε ο πολιτικός σχολιαστής Αριέλ Μπεν Σόλομον.
Και αυτή η απόκάλυψη έρχεται λίγες μέρες μόνο μετά την αναφορά των Βρετανικών ΜΜΕ για την «προφητική» προειδοποίηση του Καντάφι προς τον Τόνι Μπλερ, ότι τζιχαντιστές θα επιτεθούν στην Ευρώπη εάν το καθεστώς του καταρρεύσει, όπως είχε απευθύνει ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι σε τηλεφωνικές τους επικοινωνίες στις 25 Φεβρουαρίου 2011, καθώς η Λιβύη βυθιζόταν στον εμφύλιο πόλεμο, έναν πόλεμο που η δύση υποδαύλιζε.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, ο Καντάφι είπε ότι οι τζιχαντιστές θέλουν να ελέγξουν τη Μεσόγειο και στη συνέχεια θα επιτεθούν στην Ευρώπη.

«Είναι κατάσταση τζιχάντ. Έχουν όπλα και τρομοκρατούν κόσμο στους δρόμους. Όταν τους επιτίθεσαι, τρέπονται σε φυγή. Δεν βγαίνει η αληθινή εικόνα. Δεν υπάρχουν ξένοι ανταποκριτές εδώ. Ζητήσαμε από δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να έρθουν εδώ και να δουν την αλήθεια. Υπάρχουν ένοπλες συμμορίες…δεν μπορείς να συζητήσεις μαζί τους. Λένε συνέχεια πράγματα όπως ότι ο Μωάμεθ είναι το “κέρδος”. Σαν τον μπιν Λάντεν. Ανοίγουν τον δρόμο στη Βόρεια Αφρική, μετατοπίζουν το σύστημα στη Βόρεια Αφρική. Ελέγχουν τη Μεσόγειο…όπως τις ημέρες του Μπαρμπαρόσα (Χαϊρεντίν) και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θέλουν να ελέγξουν τη Μεσόγειο και μετά θα επιτεθούν στην Ευρώπη. Πρέπει να εξηγηθεί αυτό στη διεθνή κοινότητα», είχε πει ο Καντάφι, όπως αναφέρεται στην απομαγνητοφώνηση της πρώτης συνομιλίας, διάρκειας μισής ώρας- όπου επέμεινε ότι προσπαθούσε να προστατέψει τη Λιβύη από τους μαχητές της αλ Κάιντα (η οποία επισκιάστηκε από την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους).

«Δεν τους πολεμάμε, μας επιτίθενται…θέλω να σου πω την αλήθεια, δεν είναι δύσκολο να την καταλάβει κανείς. Είναι απλά αυτό: Μια οργάνωση έχει γεμίσει πυρήνες “εν υπνώσει” τη Βόρεια Αφρική. Δεν χρησιμοποιούν αραβικές λέξεις, χρησιμοποιούν ισλαμικές. Λέγεται αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική. Οι πυρήνες στη Λιβύη είναι παρόμοιοι με αυτούς στην Αμερική πριν την 11η Σεπτεμβρίου».

Στη δεύτερη συνομιλία, λίγο παραπάνω από τέσσερις ώρες μετά, ο Καντάφι είπε στον Μπλερ: «Θα πρέπει να οπλίσω τον κόσμο και να ετοιμαστώ για μάχη. Λίβυοι θα πεθάνουν, θα υπάρξει ζημιά στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι ένοπλες ομάδες χρησιμοποιούν την κατάσταση στη Λιβύη ως δικαιολογία- και θα τους πολεμήσουμε». Επίσης, όπως υποστήριξε, «είναι εκστρατεία αποικισμού, πρέπει να αψηφήσουμε τον αποικισμό».

Ο Μπλερ είχε καλέσει δύο φορές τον Καντάφι για να διαπραγμευτεί την αποχώρηση του από την Τρίπολη καθώς η χώρα είχε βυθιστεί στον εμφύλιο. Τρεις εβδομάδες αργότερα, συνασπισμός χωρών υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ άρχισε βομβαρδισμούς που οδήγησαν στην πτώση του Καντάφι, ο οποίος έπεσε τον Αύγουστο και βρήκε τον θάνατο στα χέρια πλήθους τον Οκτώβριο.

Και τώρα η Χίλαρι Κλίντον κυνηγά τον προεδρικό θώκο για να κυβερνήσει τον πλανήτη όπως αυτή ή αυτοί που την στηρίζουν επιθυμούν. Οι πολίτες πρώτα της Ευρώπης όμως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον ισλαμιστικό κίνδυνο και θα τους ζητήσουν οι κυβερνήσεις να πολεμήσουν έναν αόρατο “τρομοκρατικό” εχθρό που αυτοί άφησαν να δημιουργηθεί.

Ετικέτες: ΒΙΝΤΕΟ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Τραμπ ανήρτησε βίντεο μετά την ιστορική συμφωνία για τη Γάζα

15/10/2025 | 08:00
Featured

Το επετειακό βίντεο της ΝΔ για τα 51 χρόνια από την ίδρυση της – «Συνεχίζουμε μαζί να αλλάζουμε την Ελλάδα»

04/10/2025 | 18:02
Featured

Το βίντεο του Μητσοτάκη για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ: Παραμένω αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη για μια Ελλάδα πιο ισχυρή

08/07/2025 | 10:50
Featured

ΙΝΔΙΑ: Νέο βίντεο από το ατύχημα

12/06/2025 | 18:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η Ντόρα θυμήθηκε τον αδελφό της Κυριάκο: Το συγχαρητήριο μήνυμα της


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές – «Θα αποδειχθεί ο πιο βροχερός μήνας του έτους»

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • «Μαχαίρια στη Χαλκίδα: Οπαδικό ραντεβού θανάτου με έναν νεκρό και δύο τραυματίες – “Ξεψύχησε στα χέρια πολιτών και γιατρών”

    210 shares
    Share 84 Tweet 53
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    201 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση στη Νέα Υόρκη, αν εκλεγεί o Ζόραν Μαμντάνι

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ -ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ: 778 εκατ. ευρώ έως τέλη Νοεμβρίου για προκαταβολή τσεκ, Μέτρο 23 και ΕΦΚ πετρελαίου – Όλα εξαρτώνται από το Action Plan 2

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
  • ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΔΥΠΑ – ΕΦΚΑ: Πληρωμές 81.000 δικαιούχων και νέο πρόγραμμα 50.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας με επιδότηση έως 100%

    101 shares
    Share 40 Tweet 25
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ: ΕΛΓΑ και “ανωτέρα βία”: Κτηνοτρόφοι προς Τσιάρα – «Μετρήστε τα ζώα και πληρώστε δίκαια, πριν καταρρεύσουμε»

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch