Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ

Το Ισλαμικό Κράτος είναι ο στρατός του Σαντάμ Χουσεΐν που διψά για εκδίκηση

Newsroom από Newsroom
09/08/2015 16:39
σε ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
A A
53
SHARES
112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

100 πρωτοκλασάτα στελέχη του Σαντάμ Χουσεΐν, επίλεκτοι στρατιωτικοί και αξιωματικοί της αντικατασκοπίας, αποτελούν την ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Είναι αυτοί που δημιούργησαν τον στρατό των τζιχαντιστών και πέτυχαν τις στρατιωτικές νίκες σε Ιράκ και Συρία.

Οι πρώην αξιωματικοί του Σαντάμ Χουσεΐν είναι εκείνοι που με τις οργανωτικές τους γνώσεις και τη στρατιωτική πειθαρχία που επέβαλλαν, μετέτρεψαν ένα τσούρμο από άτακτους φανατικούς εθελοντές σε έναν σκληρό, καλά εκπαιδευμένο και πειθαρχημένο στρατό τρομοκρατών.

Ο ιρακινός υποστράτηγος Αλί Ομράν, μιλώντας στη Daily Mail, θυμάται όταν φοιτούσε στη Σχολή Πυροβολικού του Ιράκ, πριν 20 χρόνια, έναν σκληρό και θρησκευόμενο Ταγματάρχη, που τον είχε επιπλήξει επειδή πήγε στο μπάνιο φορώντας μια καρφίτσα με τη σημαία του Ιράκ και τη φράση «Ο Θεός είναι μεγάλος».

«Απαγορεύεται από το Ισλάμ να μεταφέρεις το όνομα του Μεγαλοδύναμου σε ακάθαρτα μέρη όπως οι τουαλέτες», είπε ο ταγματάρχης Ταχά Ταχέρ Αλ Ανί (Taha Taher al-Ani) στον στεκόμενο προσοχή Ομράν.

Ο Ομράν δεν είδε ξανά τον ταγματάρχη στα χρόνια που ακολούθησαν. Το 2003 οι Αμερικανοί εισέβαλαν στο Ιράκ, κατέλαβαν τη Βαγδάτη και ο Σαντάμ Χουσεΐν ανατράπηκε.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο Αλ Ανί δεν παραδόθηκε ποτέ στους κατακτητές. Την ώρα που το Ιράκ κατέρρεε αυτός γέμισε φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά από τη στρατιωτική βάση που υπηρετούσε και τα πήγε στην Αλ Κάιντα, με την οποία συνέχισε να πολεμά ως αντάρτης.

Τώρα ο ταγματάρχης Αλ Ανί είναι οπλαρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος. Ο Αλί Ομράν είναι υποστράτηγος του τακτικού ιρακινού στρατού και διοικεί την 5η Μεραρχία που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Πάτρικ Σκίνερ, πρώην αξιωματούχος της CIA που υπηρέτησε στο Ιράκ, λέει ότι οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών του Σαντάμ Χουσεΐν αποτέλεσαν απαραίτητο συστατικό για τις επιτυχίες στα πεδία των μαχών που σημείωσε το Ισλαμικό Κράτος το 2014 και συνέβαλαν καθοριστικά στη μεταμόρφωσή του «από μια τρομοκρατική οργάνωση σε πρωτο-κράτος».

«Οι στρατιωτικές τους επιτυχίες τον περασμένο χρόνο δεν ήταν τρομοκρατικές ενέργειες, ήταν στρατιωτικές επιτυχίες», λέει ο Σκίνερ.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους, ο αναπληρωτής του Αλ Μπαγκντάντι, είναι πρώην ταγματάρχης του Σαντάμ Χουσεΐν, ο Σαούντ Μοχσέν Χασάν (Saud Mohsen Hassan), γνωστός και με το ψευδώνυμο Αμπού Μουτάζ (Abu Mutazz) και Αμπού Μουσλίμ Αλ Τουρμάνι (Abu Muslim al-Turkmani).

Ο Χασάν επίσης κυκλοφορεί και με το ψευδώνυμο Φαντέλ Αλ Χαγιαλί (Fadel al-Hayali), το οποίο έχει από την εποχή που υπηρετούσε στον στρατό του Σαντάμ Χουσεΐν.

Τη δεκαετία του 2000 ο Χασάν φυλακίστηκε από τους Αμερικανούς στην περιβόητη φυλακή – στρατόπεδο αιχμαλωσίας Μπούκα (Bucca), εκεί που κρατούνταν και ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και άλλοι σουνίτες αντάρτες που πολεμούσαν τους Αμερικανούς.

Σε αυτή τη φυλακή οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα έκαναν γνωριμίες με τους πρώην αξιωματικούς του Σαντάμ Χουσεΐν, μεταξύ των οποίων διοικητές των ειδικών δυνάμεων, μέλη της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και στελέχη της παραστρατιωτικής οργάνωσης των Φενταγίν.

Ο σπόρος του Ισλαμικού Κράτους ως ένα αμάλγαμα τζιχαντιστών και στρατιωτικών του Σαντάμ Χουσεΐν έπεσε σε εκείνη τη φυλακή.

Στην ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται ακόμα ένας πρώην φυλακισμένος στη Μπούκα, ο Αμπού Αλαά Αλ Αφαρί (Abu Alaa al-Afari), βετεράνος Ιρακινός στρατιωτικός, που συνέχισε το αντάρτικο με την Αλ Κάιντα και τώρα βρίσκεται στην ηγετική ομάδα των τζιχαντιστών.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έχει σχηματίσει ένα στρατιωτικό συμβούλιο από εννέα μέλη, εκ των οποίων τουλάχιστον οι τέσσερις είναι πρώην αξιωματικοί του Σαντάμ Χουσεΐν.

Επίσης, η προσωπική φρουρά του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αποτελείται από πρώην φυλακισμένους της Μπούκα.

Πολλοί στρατιωτικοί του Σαντάμ Χουσεΐν υπηρετούν στο Ισλαμικό Κράτος ως διοικητές στις 12 «επαρχίες» που έχει το Ισλαμικό Κράτος σχηματίσει στα εδάφη που κρατά στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όταν κάποιος από την ηγεσία σκοτώνεται ουδείς γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα για να το ανακοινώσει, ούτε φυσικά ποιος τον διαδέχεται.

Πολλές φορές ανακοινώνουν ψέμματα ότι σκοτώθηκε κάποιος από τους ηγέτες, ώστε να θολώσουν τα νερά, και τον επαναφέρουν στην ηγεσία ή στο πόστο του με άλλο ψευδώνυμο.

Η απόδοση του Ισλαμικού Κράτους στα πεδία των μαχών ήταν μακρά καλύτερη από ό,τι αναμενόταν. «Οι μάχες που δόθηκαν υπό τις διαταγές αξιωματικών του Σαντάμ Χουσεΐν προκάλεσαν σοκ», εξομολογήθηκε ένας ανώτερος στρατιωτικός μιλώντας στο Associated Press σε καθεστώς ανωνυμίας.

Ο ίδιος υπολογίζει ότι στο Ισλαμικό Κράτος συμμετέχουν σε επιτελικές θέσεις μεταξύ 100 και 160 βετεράνοι του Σαντάμ Χουσεΐν.

Πολλοί πρώην αξιωματικοί του Σαντάμ Χουσεΐν έχουν και ένα ακόμα πλεονέκτημα. Είτε έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με τις ιρακινές φυλές της ερήμου στην Άνμπαρ (δυτικό Ιράκ), είτε οι ίδιοι είναι γιοι φυλάρχων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Ισλαμικό Κράτος να διαθέτει ένα εκτενώς εξαπλωμένο δίκτυο ανθρώπων.

Αυτές οι σχέσεις με τις τοπικές φυλές της Άνμπαρ θεωρούνται και η αιτία που το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να κατακτήσει τόσο εύκολα την πρωτεύουσα της επαρχίας, τη Ραμάντι, τον Μάιο.

Στην αμερικανική εισβολή το 2003 στο Ιράκ, ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε καλέσει ξένους μουτζαχεντίν να έρθουν στο Ιράκ και να βοηθήσουν στην αντίσταση ενάντια στους εισβολείς.

Χιλιάδες είχαν ανταποκριθεί τότε στο προσκλητήριο του Σαντάμ Χουσεΐν. Οι άνδρες αυτοί εκπαιδεύτηκαν από Ιρακινούς αξιωματικούς. Μετά την κατάκτηση του Ιράκ, πολλοί από αυτούς παρέμειναν στη χώρα και συνέχισαν να πολεμάνε ως αντάρτες ενάντια στις αμερικανικές δυνάμεις και του Ιρακινούς συνεργάτες τους.

Επίσης, μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν, εκατοντάδες σανταμικοί αξιωματικοί του Ιράκ αποστρατεύθηκαν μετά την απόφαση των ΗΠΑ να διαλύσουν τον υφιστάμενο ιρακινό στρατό. Οι περισσότεροι από αυτούς, άνεργοι και περιφρονημένοι, πέρασαν στο αντάρτικο.

Τότε ήταν που η Αλ Κάιντα αναδείχθηκε σε κυρίαρχη αντιστασιακή οργάνωση στο Ιράκ. Επίσης, η συνεργασία των σιιτών της χώρας με τους Αμερικανούς ενάντια στους σουνίτες αντάρτες (ο ίδιος ο Σαντάμ ήταν σουνίτης), ήταν και είναι η βασική αιτία της διαίρεσης του ιρακινού λαού μέχρι και σήμερα.

Η Αλ Κάιντα στο Ιράκ διοικούνταν από έναν Ιορδανό οπλαρχηγό, τον Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι και στην ηγεσία της οργάνωσης οι περισσότεροι ήταν ξένοι.

Όταν όμως ο Ζαρκάουι σκοτώθηκε το 2006 σε αμερικανική επιδρομή, διάδοχός του αναδείχτηκε ο Αμπού Ομάρ Αλ Μπαγκντάντι. Αυτός έβαλε περισσότερους Ιρακινούς στην ηγεσία της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και πολλούς πρώην αξιωματικούς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο Αμπού Ομάρ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ το 2010 και την ηγεσία της Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο σημερινός «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συνέχεια ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι διασπάστηκε από την Αλ Κάιντα, πέρασε στη Συρία εκμεταλλευόμενος τον εμφύλιο πόλεμο που είχε ξεσπάσει στη χώρα για την ανατροπή της κυβέρνησης, ισχυροποιήθηκε εμφανιζόμενος ως «αντάρτης», κατέλαβε περιοχές και πόλεις, ανακήρυξε στη συνέχεια το Ισλαμικό Κράτος και τον εαυτό του «χαλίφη» και επέστρεψε πίσω στο Ιράκ το καλοκαίρι του 2014 για να «απελευθερώσει» την πατρίδα του από τους «σταυροφόρους» και τους σιίτες συνεργάτες τους.

Σήμερα το Ισλαμικό Κράτος, η πρώην Αλ Κάιντα του Ιράκ, είναι ο ισχυρότερος τζιχαντιστικός στρατός του πλανήτη. Ισχυρότερο από την Αλ Κάιντα σε Συρία και Ιράκ, με οργανώσεις τζιχαντιστών να ορκίζονται πίστη στη βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο, στην Άπω Ανατολή και πλέον και στα Βαλκάνια.

Προηγούμενο Άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους Αλβανούς τζιχαντιστές να χτυπήσουν στα Σκόπια

Επόμενο Άρθρο

Τ.Αλεξιάδης: “Χιλιάδες οι καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται” – Το φοροκυνήγι κατά όλων συνεχίζεται

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

23/04/2025 | 13:02
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ο Άγιος Γεώργιος στην καρδιά της Ελλάδας – Ο Καβαλάρης της πίστης, τα έθιμα, τα Θαύματα και η ζωντανή λαϊκή ευσέβεια

23/04/2025 | 13:00
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς ένας πρόσφυγας έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αλβανίας

23/04/2025 | 12:00
Featured

Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

23/04/2025 | 11:35
Featured

Τι φοροελαφρύνσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη ΔΕΘ

23/04/2025 | 11:31
Featured

Ποιοι δικαιούνται επιστροφή ενός ενοικίου και αύξηση 250 ευρώ

23/04/2025 | 10:13
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τη ρωσική κατοχή στην Κριμαία

23/04/2025 | 10:00
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΙΚΑ – Έρχονται ενισχύσεις και αποζημιώσεις: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι Ιούνιο και οι ευκαιρίες στη Μεταποίηση με έως 75%

23/04/2025 | 09:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τ.Αλεξιάδης: "Χιλιάδες οι καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται" - Το φοροκυνήγι κατά όλων συνεχίζεται


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    449 shares
    Share 180 Tweet 112
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    385 shares
    Share 154 Tweet 96
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    270 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    242 shares
    Share 97 Tweet 61
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-Αναδρομικά Συνταξιούχων 2025: Ποιοι Θα Πληρωθούν, Ποιοι Τα Χάνουν –Ραγδαίες εξελίξεις  για ΕΑΣ και Εφάπαξ

    241 shares
    Share 96 Tweet 60
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    178 shares
    Share 71 Tweet 45
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch