Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Eurobank: Σε Ρόδο και Κω η διοίκηση – Χορηγήσεις €350 εκατ. σε επιχειρήσεις των δύο νησιών την τελευταία τριετία

TechTeam από TechTeam
09/06/2023 18:00
Ενημερώθηκε: 09/06/2023 18:01:30
σε HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
69
SHARES
146
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί η Διοίκηση της Eurobank, 8 & 9 Ιουνίου 2023 στη Ρόδο και την Κω, δύο κορυφαίους, παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς και πόλους ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γιώργος Π. Ζανιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, συνοδευόμενοι από τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους, κ.κ. Αντρέα Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Βασιλείου, Σταύρο Ιωάννου, και κλιμάκιο ανώτερων στελεχών, πραγματοποιούν συναντήσεις με πελάτες μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων και του private banking. Στο πλαίσιο της περιοδείας πραγματοποιούνται, επίσης, συναντήσεις με φορείς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο να συζητηθούν προβλήματα και να παρουσιαστούν από πλευράς της Τράπεζας λύσεις και προοπτικές για την περιοχή.

Η Eurobank, Τράπεζα της Ανάπτυξης και του ελληνικού Τουρισμού, διατηρεί στην περιοχή ισχυρό χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων στον τουριστικό & ξενοδοχειακό κλάδο, το λιανικό και χονδρικό εμπόριο και την εστίαση, στηρίζοντας την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της επιχειρηματικής κοινότητας, με κεντρικό μοχλό την ισχυρή τουριστική δραστηριότητα. Από την έναρξη της πανδημίας και με ορίζοντα το 2025, η Τράπεζα θα έχει χορηγήσει €600 εκατ. χρηματοδοτώντας κυρίως νέες επενδύσεις για αναβάθμιση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τουριστικών και άλλων υποδομών στην περιοχή. Η Eurobank έχει ήδη συμμετάσχει στη χρηματοδότηση επενδύσεων μέσω του ΤΑΑ, συνολικού ύψους €2,621 δισ. προς ελληνικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Ειδικά για τον ξενοδοχειακό κλάδο, από τα επενδυτικά σχέδια ξενοδοχείων ύψους €600 εκατ. που έχουν συμβασιοποιηθεί στο ΤΑΑ με μεγάλη γεωγραφική διασπορά, πάνω από ένα τρίτο έχουν ενταχθεί μέσω της Eurobank.

Τις αξιοσημείωτες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και τη στρατηγική σχέση της Eurobank με την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά με τον τουριστικό κλάδο, παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φ. Καραβίας, σε εκδήλωση με πελάτες και τοπικούς φορείς στη Ρόδο. Στην εκδήλωση, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), κ. Άρης Ίκκος, παρουσίασε τα συμπεράσματα της μελέτης με θέμα Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης – Προορισμός Δωδεκάνησα, σημειώνοντας ότι τα Δωδεκάνησα αποτελούν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ελληνικούς προορισμούς με σημαντικές δυνατότητες για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, διάχυσή της και στα λιγότερα ανεπτυγμένα νησιά του συμπλέγματος, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αναβάθμιση των παρεχόμενων εμπειριών.

Ακολούθησε πάνελ με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), κ. Ηλία Κικίλια, και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας & επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κ. Κ. Βασιλείου. Στη συζήτηση με κεντρική θεματική τις Παγκόσμιες Τάσεις στον Τουρισμό, εξετάστηκαν τα Megatrends στον παγκόσμιο τουρισμό, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αειφορία, ο υπερτουρισμός, ενώ εξειδικεύθηκαν οι κύριες προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα του τουριστικού οικοσυστήματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, δήλωσε: «Η Eurobank, Τράπεζα της Ανάπτυξης και του ελληνικού Τουρισμού, είναι διαχρονικά αρωγός της επιχειρηματικότητας στη Ρόδο, την Κω και ευρύτερα τη Δωδεκάνησο, μιας περιοχής που αποτελεί τουριστικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας και πόλο ευρύτερης ανάπτυξης. Στηρίζουμε ενεργά την επιχειρηματική κοινότητα των ελληνικών νησιών και κάνουμε πράξη την αντίληψή μας για στρατηγική σχέση με τον ελληνικό τουρισμό με δάνεια σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων συνολικά στον κλάδο, συμβάλλοντας στον ευρύτερο στόχο για αναβάθμιση της προοπτικής της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα. Στην παρούσα συγκυρία, εν αναμονή σημαντικών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία μεταξύ αυτών και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που θα αναβαθμίσει συνολικά την θέση της χώρας στο διεθνή επιχειρηματικό χάρτη, εργαζόμαστε μαζί με τις επιχειρήσεις για την εδραίωση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με οδηγούς, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια.».

Ετικέτες: EUROBANK

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Eurobank: Εξετάζει παράλληλη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Κύπρου – Που στοχεύει

28/06/2025 | 15:26
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Την παράλληλη εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Κύπρου εξετάζει η Eurobank

27/06/2025 | 20:00
HOT NEWS

Eurobank: Στην Κρήτη η διοίκηση – Χρηματοδοτήσεις 700 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία

02/06/2025 | 16:09
HOT NEWS

Eurobank: Μέρισμα 0,105 ευρώ ανά μετοχή – Οι δικαιούχοι

01/05/2025 | 20:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Α. Τσίπρας: «Εμείς δεν λέμε ψέματα στον λαό» – Τι είπε στο Ζάππειο για την Οικονομία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πώς συνδέεται η εκπαίδευση με μισθούς 1.500€ στις νέες ειδικότητες

    185 shares
    Share 74 Tweet 46
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευλογιά προβάτων σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσσαλία: 3.000 ζώα θανατώθηκαν – 20 εκατ. € ζημιές!

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συζήτησαν για κυρώσεις κατά κρατών που υποστηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΕΚΤΑΚΤΗ εξέλιξη -Τραμπ – Λουκασένκο: Η άρση κυρώσεων προς τη Λευκορωσία, η επιστροφή της Belavia και η «ψυχρολουσία» της Πολωνίας

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Ελλάδα – Τουρκία στο Eurobasket 2025: Ελληνική απόβαση στη Ρίγα και τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ημιτελικό

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
  • Τσάρλι Κερκ: Ο διάλογος του πατέρα με τον δολοφόνο γιο του

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ: Πληρωμές 450 εκατ. € σε 600.000 αγρότες: Νωρίτερα τα βιολογικά, έως Οκτώβριο ενιαία – συνδεδεμένες – σπάνιες φυλές

    156 shares
    Share 62 Tweet 39
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch