Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει

TechTeam από TechTeam
22/09/2023 04:44
Ενημερώθηκε: 22/09/2023 04:55:48
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
73
SHARES
155
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μια αιχμηρή δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζει το ολίσθημα του συνυποψήφιου της, Στέφανου Κασσελάκη, για τα κατεχόμενα της Κύπρου.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

Εμμέσως η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον κ. Κασσελάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε σημειώνοντας «Φανταζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιογλου

Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας.

Ο Κασσελάκης αποκάλεσε «κρατίδιο δικό τους» και «βόρειο τμήμα» τα Κατεχόμενα – Σάλος στην Κύπρο

Σε ολίσθημα υπέπεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας μπροστά στις κάμερες στο Αιγάλεω, θέλονας να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Σχολιάζοντας σχετικά ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Μιλάει ο Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο και ο Κ.Μητσοτάκης δεν αντιδρά!
Όταν ο Ερντογάν, μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα, παραδέχτηκε ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική.
Για να δείτε τη διαφορά των δύο πρωθυπουργών.
Και καθόμαστε εμείς και απολογούμαστε αν είμαστε… pic.twitter.com/pUD62jURxF

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 21, 2023

 

Μάλιστα δευτερόλεπτα μετά έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενα του μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας «…του ψευδοκράτους». «Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Στη συνέχεια υπέπεσε σε νέο ολίσθημα καθώςτόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα έχει αναγνωρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα.

Να σημειωθεί ότι η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε με ένα άλλο ζήτημα της επικαιρότητας, το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα την Πέμπτη, το οποίο και επέκρινε. «Προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο (το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης) και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς συνειδητοποιώντας τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη στρατιωτική θητεία: Να είναι επαγγελματική η πρώτη γραμμή του στρατού – Θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία

«Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική» υποστήριξε από το Αιγάλεω ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τασσόμενος υπέρ της «κοινωνικής θητείας». Ο ίδιος ξεχώρισε την πρώτη γραμμή, η οποία, όπως είπε, πρέπει να αποτελείται από επαγγελματικό στρατό, για να προσθέσει πως «, ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό», κατέληξε.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κασσελάκη:

«Να θυμίσω σε όλους ότι έχω βάλει στην κρίση του κόσμου από τα μέσα Αυγούστου ξεκάθαρες προτάσεις. Είμαι ο μόνος υποψήφιος ο οποίος έχει βγάλει προτάσεις. Το να λέμε ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο, όταν έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου από την έγκριση του κόσμου για το περιεχόμενο που έβγαλα μπροστά, πολύ απλά δεν σέβεται την νοημοσύνη του κόσμου. Έχω βγάλει ξεκάθαρες προτάσεις.

Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή ως στόχο η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως στόχο πρέπει να έχουμε η πρώτη γραμμή του στρατού κατά τη γνώμη μου να είναι επαγγελματική, οι άνθρωποι να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό οι στρατιωτικοί μας και να έχουν πολύ καλές απολαβές.

Για τη δεύτερη γραμμή και για όλο τον συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Αυτή είναι η άποψή μου. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Αυτό θα γίνει με συνεννόηση με την κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να κάνει ένα ολόκληρο κυβερνητικό πρόγραμμα κοστολογημένο μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Σας λέω τον σκοπό: ο σκοπός ποιος είναι; Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική. Ο σκοπός είναι, βεβαίως και η κοινωνική θητεία θα πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Όλη η κοινωνία πρέπει να έχει τεκμηρίωση και να είναι έτοιμη για όλα τα θέματα άμυνας. Αλλά, ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι.»

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ-Αναδρομικά ενστόλων: Πληρωμές έως 4.920€ σε 85.000 δικαιούχους – Πότε θα μπουν τα ποσά και ποιοι τα χάνουν

09/10/2025 | 11:02
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αναχαίτισε και τα 9 πλοία του νέου στολίσκου που κατευθυνόταν προς τη Γάζα (Βίντεο)

09/10/2025 | 11:00
Featured

Μητσοτάκης: ΤΟ AΙ ίσως είναι μια τεχνολογική επανάσταση με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά από άλλες

09/10/2025 | 10:00
Featured

Γιώργος Φλωρίδης για Πάνο Ρούτσι: «Η Δικαιοσύνη δεν ενεργεί με όρους reality show»

09/10/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΙΕΡΑΡΧΙΑ 2025-Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    919 shares
    Share 368 Tweet 230
  • Συναγερμός στο Τατόι: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Δύο τραυματίες, ένας σε σοβαρή κατάσταση

    282 shares
    Share 113 Tweet 71
  • Ουκρανία: Σε αδιέξοδο ο πόλεμος – Πούτιν, Τραμπ και Ζελένσκι σε νέα γεωπολιτική σκακιέρα – Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • AI παραπληροφόρηση στα social media: Deepfake βίντεο «συλλήψεων» ηλικιωμένων σοκάρουν το TikTok – Ώρα να λάβει μέτρα η Ελληνική Αστυνομία

    203 shares
    Share 81 Tweet 51
  • Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

    380 shares
    Share 152 Tweet 95
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2027–2030: Αυξήσεις έως +12 μήνες στα όρια ή πάγωμα έως το 2030   -Ολη η λίστα για τις συντάξεις

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ-Αναδρομικά ενστόλων: Πληρωμές έως 4.920€ σε 85.000 δικαιούχους – Πότε θα μπουν τα ποσά και ποιοι τα χάνουν

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch