Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από το ΠΑΣΟΚ… στη ΝΔ! Η Εύη Χριστοφιλοπούλου αποτελεί την νέα μεταγραφή στην γαλάζια παράταξη

Δεν τα πήγαινε καλά με τον Ανδρουλάκη

Newsroom από Newsroom
30/01/2024 13:11
Ενημερώθηκε: 30/01/2024 13:55:32
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
79
SHARES
168
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΑΣΟΚ: Η μία από τις βασικές ειδήσεις που αφορούσαν το ΠαΣοΚ, τη Δευτέρα, ήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε την προσχώρηση της στη ΝΔ αποδίδοντας «προοδευτικό» πρόσημο στις πολιτικές που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήταν μια εξέλιξη λίγο έως πολύ αναμενόμενη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Χόνδρος στο vima.gr, η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ είχε ήδη τραβήξει το δρόμο της. Η σχέση της με τη Χαριλάου Τρικούπη από τον Ιούλιο του 2022, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε στο πάγο την πρόταση του Πρωθυπουργού να αναλάβει επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ήταν ανύπαρκτη.

Ο Μητσοτάκης και το κέντρο

Το θέμα, βεβαίως, δεν είναι η επιλογή της κυρίας Χριστοφιλοπούλου που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Είναι η σταθερή στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός βρήκε και χθες την ευκαιρία να επαναλάβει ότι οι πόρτες του ήταν και παραμένουν ανοιχτές στα στελέχη του κέντρου έχοντας το βλέμμα στους ψηφοφόρους του χώρου αυτού που παραδοσιακά έβρισκαν πολιτική έκφραση στην κεντροαριστερά αλλά, από το 2019, βρέθηκαν στην εκλογική κοίτη της ΝΔ. Μία από τις επόμενες μεταγραφές του κ. Μητσοτάκη, αναμένεται να είναι ο Πύρρος Δήμας πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ. Θα συμπεριληφθεί και αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές.

Οι πολιτικοί χώροι δεν χτίζονται με μεταγραφές, συνηθίζει να λέει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Ωστόσο έχουν τη δική τους σημασία, έστω και στο πεδίο των εντυπώσεων. Η εκτίμηση που υπάρχει στους επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα πάει με σκληρή γραμμή στις Ευρωεκλογές» θα προσδώσει στην αναμέτρηση του Ιουνίου «χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών». Μεγάλο μέρος του παιχνιδιού θα γίνει και πάλι στο κέντρο.

Από εκεί περνάει και το στοίχημα του δικού του εκλογικού πήχη. Η αριστερή δεξαμενή έχει, έτσι κι αλλιώς, αποκτήσει και νέο μνηστήρα, τη «Νέα Αριστερά». Η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να υπάρξει σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά το ευρωψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ, η συμμετοχή προσώπων όπως ο Γιάννης Μανιάτης, που θα τονίζουν τη σχέση του κόμματος με το καλούμενο προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κέντρο. Το δεύτερο αφορά το γήπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τα τρακτέρ και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις άλλαξαν, προς το παρόν, την ατζέντα. Η αναγκαιότητα να παρευρεθούν στα μέτωπα των αγροτικών κινητοποιήσεων βουλευτές του ΠαΣοΚ, οδήγησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα, Τρίτη, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στη συνεδρίαση επρόκειτο, μεταξύ άλλων, απαντήσεις της επιστημονικής ομάδας στους βουλευτές που εξέφρασαν ενστάσεις για το νομοσχέδιο. Είναι και αυτό ένα θέμα για τον κ. Ανδρουλάκη. Η εικόνα τουλάχιστον 10 βουλευτών να εμφανίζονται με επιφυλάξεις και άγνωστη στάση στην ψηφοφορία, δημιουργεί πρόβλημα στο ΠαΣοΚ. Ειδικά αν δεν υπάρξει η οδός της αποχής αλλά αυτή της καταψήφισης. Εκεί, πέραν των εξηγήσεων, εστιάζεται η προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Έχει, ωστόσο, επισημάνει, ότι η ισότητα στο γάμο βρίσκεται στις θέσεις του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση οι δυσκολίες αναγνωρίζονται. Δεν είναι εύκολο, ειδικά για τους βουλευτές της περιφέρειας να πουν «ναι» εκεί που οι συνάδελφοι τους, της ΝΔ, θα επιλέξουν την αποχή ή την καταψήφιση. Δεν είναι εύκολη υπόθεση στις μικρές και μεσαίες εκλογικές περιφέρειες, το μέτωπο με την εκλογική τους βάση και την εκκλησία.

Αλλά το πρώτο ζητούμενο είναι να μην δώσει το ΠαΣοΚ εικόνα που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να κρύψει τα δικά της μεγάλα προβλήματα με τους συντηρητικούς βουλευτές και τις αποστάσεις, με ότι αυτό σημαίνει, του Μάκη Βορίδη του Αντώνη Σαμαρά και άλλων βασικών παικτών της ΝΔ.

Αλλαγή γηπέδου και πίεση

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις έδωσαν την ευκαιρία αλλαγής ατζέντας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τα αιτήματα των αγροτών. «Το 2023 ήταν ιστορικά η χειρότερη χρονιά πληρωμών άμεσων ενισχύσεων από την πρώτη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Και, βέβαια, ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές, που έχουν πάθει λόγω φυσικών καταστροφών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Ωστόσο, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν σκοπό να επενδύσουν σε μια αντιπολίτευση των τρακτέρ. Θέλουν να μεταφέρουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε δύο, άλλα, μέτωπα.

Το πρώτο είναι αυτό της Παιδείας και της ίδρυσης των μη κρατικών ΑΕΙ. «Δεν μπορεί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα η κυβέρνηση να κάνει διάλογο με non paper και να μην ξεκαθαρίζει τι τελικά έχει σκοπό να νομοθετήσει» αναφέρουν στελέχη του ΠαΣοΚ και τονίζουν. «Σε αντίθεση με τις μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠαΣοΚ, στην Παιδεία εδώ βλέπουμε να υπάρχει μια βιασύνη και καθόλου διάλογος». Αυτόν τον διάλογο, που δεν έχει γίνει, σκοπεύει να ανοίξει τις επόμενες ημέρες η Χαριλάου Τρικούπη.

Την αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος θα αποτελέσει το κεφάλαιο ακρίβεια. Όπως διευκρινίζουν συνομιλητές του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, συγκαταλέγει στο κεφάλαιο ακρίβεια, τρία πράγματα. Το πρώτο είναι οι τιμές στα ράφια των σούπερ Μάρκετ. Το δεύτερο είναι οι δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία, οι υψηλότερες στην Ευρώπη. Συνδέεται αυτό με την κατάσταση που υπάρχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το τρίτο είναι το υψηλό κόστος στέγασης. Από εκεί ξεκίνησε την επιχείρηση «αλλαγής γηπέδου» το ΠαΣοΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για το στεγαστικό ζήτημα και τον τρόπο αντιμετώπισής του. Η συνέχεια στη Βουλή αν ο Πρωθυπουργός, αυτή τη φορά, θελήσει να απαντήσει.

Ετικέτες: ΠΑΣΟΚΠΑΣΟΚ ΝΕΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Η Ράνια Τζίμα επιτίθεται στην Εκκλησία !

Επόμενο Άρθρο

Εξεταστική για τα Τέμπη: Στον εισαγγελέα για ψευδορκία ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης για τα έκτακτα μέτρα: Είναι σαν να έχεις μια ασθένεια και να παίρνεις παυσίπονο

23/04/2025 | 14:00
Featured

Δημοσκόπηση MRB: Ανεβάζει πάλι τη συσπείρωσή της η Ν.Δ. – Από πού κερδίζει η «Πλεύση»

11/04/2025 | 21:30 - Ενημέρωση 12/04/2025 | 06:46
Featured

Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις σε OPEN, MEGA, Attica

11/04/2025 | 07:00
Featured

Άνοδος για τη Νέα Δημοκρατία, στο 12,3% η διαφορά με την «Πλεύση Ελευθερίας»

10/04/2025 | 23:00 - Ενημέρωση 11/04/2025 | 04:56
Featured

Δημοσκόπηση Real Polls: Πρώτη η ΝΔ, ανεβαίνουν τα ποσοστά -Δεύτερη η Ζωή, στο 10,5% το ΠΑΣΟΚ

10/04/2025 | 21:31
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Η εσωστρέφεια ρίχνει τη σκιά της στη Χ. Τρικούπη – Οι σχεδιασμοί της ηγεσίας ως αντίδοτο στην κρίση

09/04/2025 | 18:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πόρισμα ΠΑΣΟΚ: Δίωξη κατά Τριαντόπουλου για παράβαση καθήκοντος – Να συνεχιστεί το έργο της Δικαιοσύνης

05/04/2025 | 18:00
Featured

Δημοσκόπηση Marc: Τα κριτήρια της ψήφου των Ελλήνων – Τι Κυβέρνηση θέλουν

03/04/2025 | 22:00 - Ενημέρωση 04/04/2025 | 02:26
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εξεταστική για τα Τέμπη: Στον εισαγγελέα για ψευδορκία ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    746 shares
    Share 298 Tweet 187
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    537 shares
    Share 215 Tweet 134
  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    469 shares
    Share 188 Tweet 117
  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    690 shares
    Share 276 Tweet 173
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    290 shares
    Share 116 Tweet 73
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    287 shares
    Share 115 Tweet 72
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch