Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Δένδιας-Πιερρακάκης για τις αλλαγές στις Στρατιωτικές Σχολές: Μισθός 609 ευρώ για τους σπουδαστές – Πρόσβαση από 3 Πεδία

Newsroom από Newsroom
10/10/2024 18:09
Ενημερώθηκε: 10/10/2024 19:01:57
σε Featured, HOT NEWS, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
A A
133
SHARES
282
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, και ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσαν πρόσφατα μία νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της δραματικής μείωσης των εισακτέων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Η μείωση αυτή αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια, καθώς ο αριθμός των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές έχει υποχωρήσει σημαντικά, οδηγώντας σε προβληματισμό για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Η Μείωση των Εισακτέων

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στα ποσοστά κάλυψης των θέσεων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές από το 2020 έως το 2024. Το 2020, οι στρατιωτικές σχολές πλησίαζαν το 99% κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων. Ωστόσο, μέχρι το 2024, το ποσοστό αυτό μειώθηκε δραματικά στο 64%. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο έντονη στη Σχολή Ευελπίδων, όπου από το 100% κάλυψης το 2020, το ποσοστό έχει υποχωρήσει στο 34%.

Εκτός από τη μείωση των εισακτέων, υπάρχει και αυξανόμενη αποχώρηση σπουδαστών κατά το πρώτο έτος φοίτησης. Τα ποσοστά αποχώρησης αυξάνονται σταθερά από το 6% το 2020 στο 20% το 2021, 15% το 2022 και 18% το 2023, ενώ το 2024 σημειώθηκε μείωση σε 7%. Αυτή η αποχώρηση εντείνει την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και τη βελτίωση των συνθηκών φοίτησης και επαγγελματικής εξέλιξης στις στρατιωτικές σχολές.

Νέα Μέτρα και Κίνητρα

Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα, ανακοίνωσε μια σειρά παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην αύξηση του ενδιαφέροντος των νέων για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις στρατιωτικές σχολές. Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε τα πρώτα κίνητρα για να καταστούν οι στρατιωτικές σχολές πιο ελκυστικές:

  1. Δυνατότητα εισαγωγής από τρία επιστημονικά πεδία: Οι νέοι θα μπορούν να εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και από επαγγελματικά λύκεια, αυξάνοντας τις επιλογές τους.
  2. Αύξηση αποδοχών των σπουδαστών: Οι αποδοχές των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών θα αυξηθούν σημαντικά. Για τους σπουδαστές των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οι αποδοχές θα τετραπλασιαστούν από 165 ευρώ σε 609 ευρώ. Αντίστοιχα, οι αποδοχές των σπουδαστών των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών θα διπλασιαστούν από 124 σε 249 ευρώ.
  3. Φοιτητικό πάσο και υποστήριξη σπουδών: Στους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών θα χορηγείται φοιτητικό πάσο, ενώ τα κονδύλια υποστήριξης σπουδών και οι παροχές στους σπουδαστές θα διπλασιαστούν.
  4. Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση εγκαταστάσεων: Σημαντικά έργα αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού στις στρατιωτικές σχολές θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού ύψους 19,7 εκατ. ευρώ. Τα έργα θα αφορούν τη Σχολή Ευελπίδων, τη Σχολή Ικάρων, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, τη Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Επιπλέον, αναβάθμιση ύψους 18,1 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω δωρεών, για την ανακαίνιση αιθουσών διδασκαλίας, κοιτώνων, βιβλιοθηκών και ψυχαγωγικών χώρων.

Νέες Δυνατότητες για Έρευνα και Εξέλιξη

Εκτός από τις βελτιώσεις στις συνθήκες φοίτησης, δίνεται έμφαση και στις ακαδημαϊκές ευκαιρίες. Στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα χορηγούνται διδακτορικοί τίτλοι σπουδών σε τομείς αιχμής, συνδέοντας τη διδακτορική έρευνα με το Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας. Επίσης, θα χορηγούνται μεταπτυχιακοί τίτλοι από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, ενώ τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα αναδειχθούν σε Κέντρα Αριστείας.

Επιπλέον, εισάγεται ο θεσμός του Στρατιωτικού Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και θα υπάρξει διασύνδεση με πανεπιστήμια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για την ενίσχυση των ακαδημαϊκών δυνατοτήτων των σπουδαστών.

Καμπάνια Προσέλκυσης Νέων

Για την αντιμετώπιση της μείωσης των εισακτέων, σχεδιάζεται μια καμπάνια ενημέρωσης που θα προβάλλει τις προοπτικές καριέρας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η καμπάνια θα περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις στα σχολεία, παρουσιάσεις από στρατιωτικά στελέχη και δράσεις όπως ο πλους μαθητών στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας, καθώς και τη χρήση εξομοιωτών πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μακροπρόθεσμα Σχέδια και Νέες Δομές

Μακροπρόθεσμα, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε σχέδια που στοχεύουν στην αναβάθμιση της καριέρας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνονται νέα σύγχρονη δομή δυνάμεων, νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας, νέο σύστημα εξέλιξης, πιο δίκαιο μισθολόγιο και νέο σύστημα μεταθέσεων με κίνητρα.

Στήριξη Στελεχών και Οικογενειών

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά η κατασκευή 1.000 κατοικιών με στόχο τις 3.000 κατοικίες έως το 2030. Παράλληλα, προβλέπεται η αναβάθμιση των παιδικών σταθμών, η δημιουργία Κέντρου Ειδικής Αναπτυξιακής Φροντίδας Παιδιών και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ. Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αξιοποιούν άτομα με αναπηρίες, ενώ θα βελτιωθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα στελέχη, με σχετικό νομοσχέδιο να βρίσκεται σε τελική επεξεργασία.

Οι νέες παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση επιδιώκουν να αντιστρέψουν την πτωτική τάση εισαγωγής στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και να καταστήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο ελκυστικές στους νέους.

Ετικέτες: ΔΕΝΔΙΑΣΝΕΑΠΙΕΡΑΚΑΚΗΣ
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΚΤΑΚΤΟ: Ποιοι χάνουν την έκτακτη ενίσχυση – Και ποιοι θα πάρουν αύξηση

Επόμενο Άρθρο

Ο Ερντογάν πραγματοποιεί περιοδεία στα Βαλκάνια – Εγκαινιάζει σήμερα το μεγάλο τζαμί των Τιράνων

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Το “φάντασμα”…

15/06/2025 | 19:13
Featured

Προσωπικός Αριθμός: 337.000 πολίτες ήδη εντός – 96.000 λάθη, 4 επιφυλάξεις που δεν απαντά ποτέ η Πολιτεία

14/06/2025 | 10:33
Featured

Παγκόσμιος ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: 2 νεκροί, 78 τραυματίες και πυρηνικός αδιέξοδο: Τι λένε τα διεθνή πρακτορεία για τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν

14/06/2025 | 09:13
HOT NEWS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Τσεκάρετε τους λογαριασμούς σας: Έρχονται αναδρομικά σε 5 δόσεις – Ποιοι μένουν εκτός

14/06/2025 | 09:00
Featured

Έκτακτη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ LIVE :«102 Πύραυλοι σε 18 Λεπτά» – Η Τεχεράνη χτυπά το Ισραήλ, εκρήξεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

13/06/2025 | 22:01
Featured

Δράμα – Τραγωδία στο Φρακτό: Ορειβάτης έπεσε σε χαράδρα 500 μέτρων μετά από επίθεση αρκούδας – Επιχείρηση με ελικόπτερο

10/06/2025 | 11:51
Featured

Πολιτικός σεισμός: Ο Αντώνης Σαμαράς απαντά για νέο κόμμα – Τι αποκάλυψε αποκλειστικά στο tilegrafimanews.gr

02/06/2025 | 20:57 - Ενημέρωση 11/06/2025 | 13:01
Featured

Προειδοποιήσεις για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Ξένοι και Έλληνες σεισμολόγοι κρούουν καμπανάκι: «Το ελληνικό τόξο βράζει»

01/06/2025 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο Ερντογάν πραγματοποιεί περιοδεία στα Βαλκάνια – Εγκαινιάζει σήμερα το μεγάλο τζαμί των Τιράνων


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο της χώρο»

    1151 shares
    Share 460 Tweet 288
  • Εκτακτη επικαιρότητα: Θρήνος στη Χαλκιδική για τον 38χρονο Λάμπη – «Ο πιο μάχιμος από όλους μας» έφυγε για το τελευταίο ταξίδι

    998 shares
    Share 399 Tweet 250
  • Νέα «βόμβα» Τραμπ: «Δεν επιστρέφω στην Ουάσινγκτον για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό»

    663 shares
    Share 265 Tweet 166
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 6.200 ευρώ σε 10 κατηγορίες συνταξιούχων – Τι θα πληρωθεί τον Ιούλιο

    484 shares
    Share 194 Tweet 121
  • Έρχονται μεγάλοι σεισμοί στην Ελλάδα – Οι περιοχές σε «κόκκινο συναγερμό» – Τι λένε σεισμολόγοι στο tilegrafimanews.gr

    381 shares
    Share 152 Tweet 95
  • LIVE – 8 Νεκροί, 92 τραυματίες στο Ισραήλ: Νέο πυραυλικό χτύπημα του Ιράν- Τι μεταδίδουν τα Διεθνή Μέσα

    359 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Το Ισραήλ βομβαρδίζει το κτίριο της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης – Πανικός στο studio (video)

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch