1. Κρεμώδης Σούπα Κολοκύθας με Καρύδα
Υλικά:
•1 κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια)
•1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
•400 ml γάλα καρύδας
•2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για γεύση
Εκτέλεση:
1.Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
2.Προσθέστε την κολοκύθα και τον ζωμό. Βράστε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
3.Χτυπήστε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία.
4.Προσθέστε το γάλα καρύδας, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ζεστάνετε για 5 λεπτά και σερβίρετε.
2. Σαλάτα με Κινόα, Ρεβίθια και Αβοκάντο
Υλικά:
•1 φλιτζάνι κινόα (μαγειρεμένη)
•1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
•1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
•1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•Χυμός από 1 λεμόνι
•1/4 φλιτζανιού φρέσκος μαϊντανός
•Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση:
1.Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την κινόα, τα ρεβίθια, το αβοκάντο και τα ντοματίνια.
2.Περιχύστε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
3.Προσθέστε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε και σερβίρετε.
3. Σοκολατένιο Μους με Αβοκάντο
Υλικά:
•2 ώριμα αβοκάντο
•1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
•1/4 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου (ή άλλο γλυκαντικό)
•1/4 φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
•1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1.Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο.
2.Δοκιμάστε και προσαρμόστε το γλυκαντικό ή το κακάο αν χρειάζεται.
3.Μεταφέρετε σε ποτήρια και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.
Απολαύστε τις βίγκαν συνταγές σας!