Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης οι οποίοι επί ένα χρόνο ερευνούσαν τους χειρισμούς που έγιναν στην σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από την εισαγγελία Διαφθοράς, πέταξαν στην ουσία το μπαλάκι στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευάγγελο Ιωαννίδη να αποφασίσει για την τύχη Ελένης Τουλουπάκη, η οποία είναι επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ενώ οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, παραμένουν στο απυρόβλητο.
Ειδικότερα, πριν από λίγα 24ώρα οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης διαβίβαζαν την δικογραφία που έχουν σχηματίσει για την Novartis στον κ. Ιωαννίδη.
Όμως, οι δύο αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου έχουν εκ διαμέτρου αντίθετο «δια ταύτα» στις πορισματικές αναφορές τους ως προς το πρόσωπο της Ελένης Τουλουπάκη.
Ο μεν κ. Ζαχαρής φέρεται να καταλήγει στην αναφορά του ότι πρέπει να υπάρξει παραγγελία άσκησης ποινικών διώξεων, σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη, υποστηρίζοντας ότι στους χειρισμούς της στην υπόθεσης της Novartis υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης ποινικών αδικημάτων.
Αντίθετα, ο κ. Σοφουλάκης, φέρεται να καταλήγει στην αναφορά του ότι δεν προέκυψε ποινικά κάτι αξιολογήσιμο σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη και κατά συνέπεια η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο.
Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα για τα οποία είχε δώσει εξηγήσεις η κυρία Τουλουπάκη ήταν κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα, παράβαση καθήκοντος, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, σύσταση συμμορίας (πλημμελήματα) τα οποία είχαν περιγραφεί και στις μηνύσεις των πολιτικών, οι οποίοι είχαν στραφεί εναντίον των Εισαγγελέων Διαφθοράς για την ενοχοποίησή τους χωρίς στοιχεία.
Πάντως, και οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου καταλήγουν στις αναφορές τους ότι δεν έχει προκύψει κάτι ποινικά κολάσιμο για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη και ως προς αυτούς πρέπει η δικογραφία να τεθεί στο αρχείο.
Κατόπιν αυτών, ο κ. Ιωαννίδης θα έχει τον τελικό λόγο.
Ως προς το πειθαρχικό σκέλος για τους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς, τον λόγο έχει η επιθεώρηση δικαστηρίων και δικαστών του Αρείου Πάγου.