ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ: Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται! Και τι καλύτερο από το να φτιάχνουμε το δικό μας σπιτικό παγωτό, με υλικά που ελέγχουμε εμείς και χωρίς συντηρητικά;
Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε 2 εύκολες και γρήγορες συνταγές για παγωτό, που δεν χρειάζονται παγωτομηχανή! Το tilegrafimanews.gr σας παρουσιάζει δυο εύκολες συνταγες για πεντανόστιμο παγωτό.
Συνταγή 1: Παγωτό Σοκολάτας με Μπανάνα
Υλικά:
- 2 ώριμες μπανάνες, κατεψυγμένες και κομμένες σε φέτες
- 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τις κατεψυγμένες μπανάνες σε ένα μπλέντερ ή σε ένα πολυμύτη και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρεμώδης κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κακάο και το μέλι (αν θέλουμε) και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσει.
- Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό μας σκέτο ή με γαρνιτούρα από τριμμένη σοκολάτα, καρύδια ή φρούτα.
Συμβουλές:
- Για πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, μπορούμε να προσθέσουμε 50gr λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα.
- Αντί για κακάο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 100gr σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα, τριμμένη.
- Για πιο δροσερό παγωτό, μπορούμε να βάλουμε το δοχείο στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
Συνταγή 2: Παγωτό Φράουλα με Γιαούρτι
Υλικά:
- 250gr φράουλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 200gr στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
- ½ χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση:
- Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες φράουλες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε τις φράουλες, το γιαούρτι, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσει.
- Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό μας σκέτο ή με γαρνιτούρα από φρέσκες φράουλες, τριμμένα μπισκότα ή σαντιγί.
Συμβουλές:
- Για πιο έντονη γεύση φράουλας, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα.
- Αντί για μέλι ή σιρόπι αγαύης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- Για πιο δροσερό παγωτό, μπορούμε να βάλουμε το δοχείο στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.