Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ: Χαμός με την πάγια ρύθμιση – Οι οφειλέτες δεν μπορούν να καταβάλλουν τις μηνιαίες δόσεις

Που δημιουργείται το πρόβλημα

Newsroom από Newsroom
12/03/2024 13:01
Ενημερώθηκε: 12/03/2024 13:19:11
σε HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
137
SHARES
292
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΦΚΑ: Οξύνεται το πρόβλημα χρέους προς τον ΕΦΚΑ καθώς εκτός από τα ληξιπρόθεσμα που προστίθενται, έχοντας οδηγήσει το σύνολό του στα 47,55 δισ. ευρώ, είναι μικρός ο αριθμός των οφειλετών που επιλέγουν να μπουν σε ρύθμιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγχρόνως εκατοντάδες χιλιάδες χάνουν ρυθμίσεις λόγω αδυναμίας καταβολής των μηνιαίων δόσεων που είναι πολύ υψηλές. Τα στοιχεία από την πιο πρόσφατη έκθεση του ΚΕΑΟ, που αναφέρεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2023, δείχνουν ότι η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, δεν αποφέρει τα έσοδα που θα περίμενε ο ΕΦΚΑ.

Ακόμα και αν έχουν εισαχθεί κατά το παρελθόν μαζικά οι οφειλέτες σε αυτή (1.032.394), προσπαθώντας να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, άλλο τόσο μαζικά αποχωρούν (522.530), αδυνατώντας να καταβάλλουν τις μηνιαίες δόσεις που τους αναλογούν, σύμφωνα με το χρέος που έχουν δημιουργήσει και τα πρόσθετα τέλη που τους έχουν επιβληθεί.

Με δεδομένο ότι κάποιοι καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αποπληρώνοντας το σύνολο της οφειλής τους (402.445), απομένουν πολύ μικρός αριθμός οφειλετών (107.419) για να μηδενίσουν και εκείνοι το χρέος τους προς τον ΕΦΚΑ. Έτσι, η πάγια ρύθμιση, αν και ενεργή, δεν αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα προς τον Φορέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παλαιότερη ρύθμιση των 120 δόσεων, έχει πρόβλεψη για ρύθμιση χρέους, που σε απόλυτους αριθμούς είναι υπερδιπλάσιο από εκείνο της πάγιας.

Πιο συγκεκριμένα, στο τέλος Δεκεμβρίου 2023 οι ενεργές και ολοκληρωμένες ρυθμίσεις στο ΚΕΑΟ από την έναρξη λειτουργίας του πριν από μία δεκαετία, έφτασαν σε πλήθος τις 994.980 για οφειλές ύψους 7,82 δισ. ευρώ. Από αυτές την ίδια περίοδο μόνο οι συνολικές ενεργές ρυθμίσεις ήταν 345.743 και το ρυθμισμένο ποσό 4,68 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος από το ανωτέρω ποσό όμως, που δυνητικά μπορεί ακόμα να εισπραχθεί, δεν προέρχεται από την πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων που είναι ενεργή (800 εκατ. ευρώ), αλλά από την παλαιότερη των 120 δόσεων, που είναι ανενεργή (1,99 δισ. ευρώ. Ακριβέστερα, στη συγκεκριμένη ρύθμιση, από 606.805 που έσπευσαν να ενταχθούν σε εκείνη μέχρι το 2020, όταν και επιτρεπόταν κάτι τέτοιο, με συνολικό ποσό χρέους 5,55 δισ. ευρώ, έχασαν τη ρύθμιση κάτι λιγότερο από τους μισθούς ,δηλαδή οι 264.178 (ποσοστό 43,53%), αφήνοντας έτσι εκτός διαδικασίας αποπληρωμής, ποσό χρέους ύψους 2,82 δισ. ευρώ.

Αντίθετα, ολοκλήρωσαν την καταβολή 120 δόσεων εξοφλώντας χρέος 728.011.086 ευρώ, 174.256 οφειλέτες (ποσοστό 28,71%). Έτσι, έχουν απομείνει ενεργοί άλλοι 168.371 οφειλέτες (ποσοστό 27,74%), με το συνολικό ποσό χρέους που απομένει να εξοφληθεί να ανέρχεται στα 1,99 δισ. ευρώ.

Η πορεία της πάγιας ρύθμισης των 24 δόσεων είναι πολύ πιο περιορισμένη. Τα στοιχεία της έκθεσης του ΚΕΑΟ δείχνουν ότι σε σύνολο 1.032.394 οφειλετών που την επέλεξαν (συνολικό ποσό χρέους προς ρύθμιση 11,26 δισ. ευρώ), οι 522.530 (ποσοστό 50,61%) βγήκαν εκτός διαδικασίας, δηλαδή δεν κατέβαλλαν εμπρόθεσμα κάποια από τις μηνιαίες δόσεις που έπρεπε.

Ως αποτέλεσμα, εκτός ρύθμισης βγήκε χρέος 9, 22 δισ. ευρώ. Με δεδομένο ότι οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης είναι 24, είναι προφανές ότι οδηγεί σε πολύ υψηλότερα ποσά καταβολής, ανά μήνα. Άρα προκύπτει ότι οι μισοί από τους οφειλέτες που εντάχθηκαν στην πάγια, αντιμετωπίζουν πρακτική αδυναμία να υποστηρίξουν αυτή τη διαδικασία και έτσι χάνουν την ρύθμιση.

Αντίθετα, ολοκλήρωσαν την καταβολή των δόσεων, εξοφλώντας το σύνολο του χρέους τους, 402.445 οφειλέτες (ποσοστό 38,98%), με το ποσό που εισπράχθηκε να ανέρχεται σε 1,23 δισ. ευρώ. Έτσι, έχουν απομείνει εντός ρύθμισης άλλοι 107.419 οφειλέτες (ποσοστό 10,4%) με το συνολικό ποσό που μπορεί να εισπραχθεί να ανέρχεται σε 800.943.485 ευρώ.

Οι συνολικές εισπράξεις του ΚΕΑΟ εντός του δ’ τριμήνου του προηγούμενου έτους (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) ανήλθαν σε 456.794.685 ευρώ. Συνολικά το 2023, εισπράχθηκαν από το ΚΕΑΟ ποσά 1,7 δισ. ευρώ. Από την έναρξη της λειτουργίας του έχουν εισπραχθεί συνολικά 11,24 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό, 60,64% ή 6,81 δισ. ευρώ των συνολικών εισπράξεων, προέρχεται από οφειλές που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, ενώ το υπόλοιπο 39,36% ή 4,42 δισ. ευρώ εισπράχθηκε από καταβολές εκτός ρυθμίσεων.

Ειδικά όμως για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, ήταν ελάχιστα υψηλότερο το έσοδο από ρυθμίσεις (229.050.055 ευρώ), συγκριτικά με το αντίστοιχο ποσό που εισπράχθηκε εκτός διαδικασίας ρυθμίσεων (227.744.630 ευρώ). Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο από την πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, που είναι και η μόνη ενεργή, στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, εισπράχθηκε το 24% ή 107.914.353 ευρώ από το σύνολο των εσόδων που κατέληξαν στον ΕΦΚΑ μέσω αυτής της διαδικασίας.

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις, που δεν είναι ενεργές, κινήθηκαν σε μονοψήφια ποσοστά εισπραξιμότητας. Μοναδική εξαίρεση εκείνη των 120 δόσεων, που παρά το γεγονός ότι είχε ενεργοποιηθεί το μακρινό 2019, ακόμα αποφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέρος από τα συνολικά έσοδα προς τον ΕΦΚΑ. Ακριβέστερα, η συγκεκριμένη ρύθμιση, απέφερε το δ’ τρίμηνο του 2023 ποσό 59.476.573 ευρώ ή το 13% του συνόλου.

Ανά Φορέα προκύπτει ότι τα περισσότερα έσοδα την ανωτέρω περίοδο, εισπράχθηκαν από οφειλέτες του πρώην ΙΚΑ, άρα κυρίως από επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές (288.361.742 ευρώ ή 63,12%). Σημαντική ωστόσο ήταν και η συνεισφορά από τους μη μισθωτούς – οφειλέτες που πρόσθεσαν στα έσοδα άλλα 109.537.311 ευρώ (ποσοστό 23,97%).

Ετικέτες: Ειδήσεις ΕΦΚΑΕΦΚΑΕΦΚΑ ΝΕΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Φακές σούπα με λαχανικά

Επόμενο Άρθρο

ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 3.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΔΕΚΟ!!

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ: Νέο πρόγραμμα με έως 12 διανυκτερεύσεις και τα νέα για τις συντάξεις 

18/04/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! Εισπρακτικές στις αυλές του φτωχού αγρότη – Τηλεφωνικές οχλήσεις από ιδιωτικές εταιρείες για χρέη στον ΕΦΚΑ

18/04/2025 | 15:02
HOT NEWS

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Πότε πληρώνονται οι εκκρεμότητες στις συντάξεις – Ποιοι θα λάβουν έως 8.500€ αναδρομικά και 435€ επικουρική 

18/04/2025 | 13:02
HOT NEWS

Νέα συνταξιούχων: Τα ποσά για αναδρομικά αποστράτων – Τι θα πάρουν στις συντάξεις και πότε

17/04/2025 | 09:02
HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΕΑ: Πώς οι δασμοί Τραμπ μπορεί να παγώσουν τις αυξήσεις στις συντάξεις στην Ελλάδα – Τα αναδρομικά του 2025 ανά Ταμείο

16/04/2025 | 13:02
HOT NEWS

Έκτακτη αλλαγή για συντάξεις Μαΐου 2025: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα – Τι λέει το Υπουργείο

16/04/2025 | 09:02
HOT NEWS

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ και πληρωμές Απριλίου 2025-Προθεσμίες, δικαιούχοι και συντάξεις Μαΐου – Τι να περιμένετε έως 30 Απριλίου

15/04/2025 | 19:02
HOT NEWS

Αυξημένο Δώρο Πάσχα 2025 -και αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν 

15/04/2025 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΑΣΕΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 3.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΔΕΚΟ!!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    650 shares
    Share 260 Tweet 163
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    573 shares
    Share 229 Tweet 143
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    297 shares
    Share 119 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    173 shares
    Share 69 Tweet 43
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch