Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Ένα ελπιδοφόρο αύριο χωρίς τα βαρίδια του χθες…………

TechTeam από TechTeam
19/03/2021 23:06
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ας κάνουμε τον σταυρό μας.

Η συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία συμπίπτει με σωρευτικά πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα και ως κοινωνία.

Του Λουκά Γεωργιάδη

Στα 200 χρόνια από το εθνικό μας restart, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία σήμερα, να ανοίξουμε τα μυαλά μας και να κάνουμε αυτά που καθυστερούμε επί… αιώνες.

Είναι μια ευκαιρία για αναστοχασμό, ανίχνευση των ευκαιριών του μέλλοντος και καταδίκη των πρακτικών του παρελθόντος. Ο κόσμος τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς προς την… πέμπτη, έκτη και έβδομη βιομηχανική επανάσταση!

Η Ελλάδα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τις συνέπειες μιας παγκόσμιας πανδημίας, τις προκλήσεις ενός… ενοχλητικού γείτονα όπως είναι η Τουρκία, αλλά και την τεράστια πρόκληση της διαμόρφωσης συνθηκών ανισορροπίας λόγω των μεταναστευτικών ροών. Από ιστορικής απόψεως, η συγκυρία είναι μοναδική.

Η χώρα έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στο διεθνές περιβάλλον σε σχέση με όλες τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Αυτό φαίνεται ότι δεν αρέσει στα… βαρίδια που ταλαιπωρούν την εσωτερική πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή.

Στο σημείο που βρισκόμαστε, είμαστε… καταδικασμένοι να πορευτούμε στον δρόμο της προόδου, απονευρώνοντας τους… χούλιγκανς της οπισθοδρόμησης.

Αυτοί που σπάνε δεν έχουν καμία θέση σε μια χώρα που εκ των πραγμάτων πρέπει να δημιουργήσει. Αυτοί που δεν θέλουν να προκόψουν στη ζωή τους, δεν μπορεί να αποτελούν εμπόδια σε όλους όσοι έχουν θέσει στόχους.

Τα νέα παιδιά που πασχίζουν για να μορφωθούν, να κατακτήσουν μια επαγγελματική θέση και να γίνουν καλοί και χρήσιμοι πολίτες, δεν μπορεί να βρίσκουν στον δρόμο τους εμπόδια. Δεν μπορούν να είναι όμηροι αυτών που καταστρέφουν γιατί δεν έχουν λογικούς στόχους στη ζωή τους ή έχουν παρασυρθεί από χρεοκοπημένες ιδεολογίες και “ψεκασμένα” αφηγήματα.

Το αύριο της χώρας δεν μπορεί να στηρίζεται στον παρασιτισμό του δημόσιου τομέα, αλλά ούτε και στις παρασιτικές αντιλήψεις του κρατικοδίαιτου τμήματος του ιδιωτικού τομέα.

Η ηλεκτρονική απλοποίηση των λειτουργιών του κράτους, ο αυτοματισμός του μηχανισμού επενδύσεων, η διαμόρφωση ενός υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού μοντέλου και το χτίσιμο ενός κράτους ποιοτικών κοινωνικών παροχών, αποτελούν προκλήσεις δεκαετιών. Υπό τις σημερινές συνθήκες, έφτασε η ώρα, ώστε τα παθήματα του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα.

Ό,τι υπονόμευσε το χθες δεν μπορεί να συνεχιστεί αύριο. Ό,τι μας τραυμάτισε, πρέπει να επουλωθεί. Κυρίως δε, πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι σαμποτέρ της κανονικότητας, δεν μπορούν να είναι ασύδοτοι, αλλά ούτε και να διεκδικούν την επιβολή της κενότητας τους και του ανύπαρκτου “είναι” τους…

Σε μια δημοκρατική κοινωνία έχουν όλοι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της ελεύθερης βούλησης. Η Δημοκρατία σέβεται τους πάντες, αλλά δεν μπορεί να ανέχεται τα πάντα. Δεν μπορεί κάποιος να μετατρέπει το αγαθό της ελευθερίας σε κατά συνθήκη ελευθεριότητα μέσα από έναν ιδιότυπο δικαιωματισμό στον τσαμπουκά, στη μαγκιά και στο μπάχαλο. Όποιος θέλει να είναι τεμπέλης, δικαίωμα του.

Όποιος θέλει να παρασιτεί, δεν μπορεί να αποτελεί… φόρτωμα στην υπόλοιπη κοινωνία. Όποιος δεν θέλει να εφαρμόσει τους νόμους, οφείλει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η συντεταγμένη πολιτεία διά των θεσμών και των οργάνων της, θα επιβάλλει το αυτονόητο.

Κανείς δεν μπορεί να αυτο-ρυθμίσει τη συμπεριφορά του με βάση το…, έτσι θέλω, αλλά πρέπει να συγχρονιστεί με τους κανόνες δικαίου, χωρίς να ενοχλεί και να ζημιώνει τους πολλούς. Όποιος νομίζει ότι θα ερμηνεύει το δικό του “δίκαιο” κατά το δοκούν και στη βάση αντικοινωνικών συμπεριφορών, τότε, ο πέλεκυς πρέπει να πέφτει βαρύς.

Τα κόμματα της οπισθοδρόμησης, του παρασιτισμού, της τσάμπα μαγκιάς, της αναρχοκομμουνιστικής αντίληψης, των χρεοκοπημένων ιδεολογημάτων τους και του απύθμενου θράσους τους, πρέπει να συμβιβαστούν με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Οι οπαδοί τους, μπορούν να είναι τεμπέληδες και παράσιτα, αλλά δεν μπορούν να αποτελούν τροχοπέδη στην κοινωνία που θέλει να ευημερήσει.

Όσοι θέλουν να παίξουν… ανορθόδοξο παιχνίδι, τότε πρέπει να αντιμετωπιστούν με συντριπτικά ορθόδοξα μέτρα. Η ανοχή της πλειοψηφίας δεν συνιστά επιδοκιμασία του χάους, που θέλουν κάποιοι να διαιωνίσουν.

Οι μπαχαλάκηδες της πολιτικής, του πεζοδρομίου και της πλατείας, δεν έχουν το δικαίωμα να μας πάνε πίσω. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να είναι σταθερά προσηλωμένη στον δρόμο της νομιμότητας, της δημιουργίας, της προκοπής και της αλληλεγγύης.

Οι λίγοι που επιθυμούν την ανομία, την καταστροφή και την οπισθοδρόμηση, πρέπει να βρουν στον τοίχο της κοινωνίας των φιλήσυχων πολιτών. Στην κοινωνία των νοικοκύρηδων και συνετών πολιτών.

Όσοι έχουν τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο λόγω… λανθασμένων εντολών του εγκεφάλου, στα άνω και κάτω άκρα, πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις προθέσεις της Πολιτείας.

Η Πολιτεία με τη σειρά της, είναι υποχρεωμένη να εμπνεύσει ένα δημιουργικό και ελπιδοφόρο αύριο, βάζοντας στο περιθώριο τα… βαρίδια του χθες. Αλλιώς, η αυτο-σκλαβωμένη Ελλάδα θα είναι δέσμια των εσωτερικών εχθρών της και των νοοτροπιών τους. Ως εδώ…

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΛουκά Γεωργιάδη

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

07/10/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/10/2025 | 23:55
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίαρχος, αλλά με τρωτά σημεία – Ο Σαμαράς «παίζει» με 9–10% και οι αριστερές δυνάμεις αναζητούν κατεύθυνση

18/09/2025 | 13:27 - Ενημέρωση 19/09/2025 | 12:25
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γιορτή σήμερα 20 Μαρτίου, εορτολόγιο: Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

    278 shares
    Share 111 Tweet 70
  • Διπλό φονικό στη Μεσσηνία: Άφαντος ο δράστης – Τα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. και η έξαρση εγκληματικότητας που ανησυχεί τις αρχές

    261 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Από την “κινητικότητα” στις… νέες “Πρέσπες”!

    178 shares
    Share 71 Tweet 45
  • ΝΕΑ -ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Αναδρομικά έως 7.840€ μέχρι Ιανουάριο 2026 – Τι αλλάζει σε ΕΑΣ και επικουρικές συντάξεις 

    148 shares
    Share 59 Tweet 37
  • Συναγερμός στο Τατόι: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Δύο τραυματίες, ένας σε σοβαρή κατάσταση

    106 shares
    Share 42 Tweet 27
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα – «ανάσα» για 5.000 ανέργους άνω των 50 ετών και 850 νέες επιχειρήσεις – Όλα τα ποσά επιχορήγησης

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΝΕΑ ΑΣΕΠ – 510 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και παράταση για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – Πλήρης οδηγός αιτήσεων και δικαιολογητικών

    101 shares
    Share 40 Tweet 25
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch