Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Η Κύπρος θα αποτελέσει την βάση για ανάπτυξη εργασιών σε νέες δυναμικές αγορές

TechTeam από TechTeam
15/03/2024 11:07
σε HOT NEWS, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
54
SHARES
114
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την έμφαση που δίνει η Eurobank στην αγορά της Κύπρου, την οποία θεωρεί στρατηγικής σημασίας, ανέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας και η διοίκηση της Eurobank, στη διάρκεια συναντήσεων με εκπροσώπους του κυπριακού Τύπου που επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα.

Εφαλτήριο της δραστηριότητας της Eurobank στην Κύπρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί η απόφασή της για απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην Ελληνική Τράπεζα, αλλά και γενικότερα η παρουσία και η δραστηριοποίησή της μέσω της θυγατρικής της τράπεζας που λειτουργεί από το 2007, εστιάζοντας στο corporate και στο private banking. Όπως επισήμανε ο κ. Φ. Καραβίας, τόσο η Ελληνική Τράπεζα όσο και η θυγατρική της Eurobank στην Κύπρο θα συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους ως έχουν σήμερα, με ξεχωριστές διευθύνσεις και ξεχωριστά διοικητικά συμβούλια, κάτω από την ομπρέλα της Eurobank. Ερωτηθείς σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια, ο κ. Καραβίας είπε ότι αν κάποια στιγμή στο μέλλον θα προχωρήσουμε σε κάποιου είδους συγχώνευση ή απορρόφηση δεν μπορούμε να το προδικάσουμε αυτή τη στιγμή. Μία τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως να εξεταστεί στο μέλλον λαμβάνοντας υπόψη και τις επιθυμίες των υπολοίπων μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας, καθώς δεν είμαστε ο μοναδικός μέτοχός της, πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, θα υποβληθεί δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας, δεδομένου ότι ο Όμιλος εκτιμάται ότι θα έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις από την ΕΚΤ και την Κεντρική Τράπεζα, καθώς διαθέτει ήδη την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε ούτε το μέγεθος της συμμετοχής μας στη δημόσια πρόταση, ούτε με ποιο ποσοστό θα καταλήξουμε. Εάν καταλήξουμε με ένα ποσοστό το οποίο θα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα στη συγχώνευση των δύο τραπεζών, προφανώς θα είναι κάτι το οποίο θα το μελετήσουμε πολύ σοβαρά και ενδεχομένως θα επιταχύνουμε για να επιτύχουμε μια πιο αποτελεσματική λειτουργία, προς όφελος όλων, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε, επίσης, στα πλεονεκτήματα της Ελληνικής Τράπεζας που οδήγησαν την Eurobank να προχωρήσει σε μια επένδυση άνω των 800 εκατ. ευρώ. Η Ελληνική Τράπεζα είναι μία εξαιρετική κυπριακή τράπεζα, με ένα ισχυρό αποτύπωμα στη λιανική τραπεζική, ισχυρά κεφάλαια, πολύ ικανοποιητική ρευστότητα, ικανά στελέχη και ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο είναι απολύτως συμπληρωματικό με της Eurobank.

O διευθύνων σύμβουλος έδωσε επίσης μεγάλη έμφαση στο ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει η Eurobank στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη εργασιών και τη συνεργασία του ομίλου με τις δυναμικές οικονομίες της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Οικονομίες, οι οποίες στα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες, αναμένουμε να έχουν πολύ ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Στόχος είναι, όπως σημείωσε, η Κύπρος να αποτελέσει την πύλη εισόδου εταιρειών από τις χώρες αυτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ενδεικτικό της σημασίας που η Eurobank αποδίδει στις οικονομίες της Μέσης Ανατολής και επί του προκειμένου στην οικονομία της Ινδίας, είναι το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει διαδικασίες για τη δημιουργία γραφείου αντιπροσωπείας(rep office) στην Βομβάη -την επιχειρηματική πρωτεύουσα της χώρας-, το οποίο θα βρίσκεται υπό την ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Κύπρου, κ. Μιχάλη Λούη.

Σταύρος Ιωάννου – H Κύπρος θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο ως ευρωπαϊκή πύλη εισόδου για επιχειρήσεις προερχόμενες από τη Μέση Ανατολή και την Ινδία

Σε δηλώσεις ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, με αφορμή την επίσκεψη των δημοσιογράφων του κυπριακού Τύπου στα Headquarters της Eurobank στην Αθήνα, ανέφερε ότι στην Eurobank «αναπτύσσουμε ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο, με διαφανείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και ισχυρή κεφαλαιακή βάση και επάρκεια, όπου κυρίαρχο ρόλο έχει η ανθρώπινη και πελατοκεντρική προσέγγιση».

«Η Eurobank αποτελεί μία σύγχρονη ευρωπαϊκή τράπεζα, συνώνυμο της δυναμικής ανάπτυξης. Αποτελεί, δε, την μοναδική συστημική ελληνική τράπεζα με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό και την πρώτη που προχώρησε στην αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποδεικνύοντας ότι η ανθεκτική αναπτυξιακή της προοπτική έχει χτιστεί σε γερά θεμέλια. Η ισχυρή παρουσία της Eurobank στις αγορές της περιοχής μας, συμβάλει κατά 37% περίπου στην κερδοφορία του 2023, και προκύπτει ως αποτέλεσμα της διορατικής στρατηγικής που μεθοδικά υλοποιεί η Τράπεζα με απώτερο στόχο την ενίσχυση του περιφερειακού της ρόλου. Έρχεται ως συνέπεια και της διαρκούς βελτίωσης των ψηφιακών και τεχνολογικών υποδομών της, δεδομένων των επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια. Συνώνυμη της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, η Eurobank υλοποιεί στοχευμένες πρωτοβουλίες περαιτέρω ενδυνάμωσης της παρουσίας της στις κύριες αγορές όπου δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι πρωτοβουλίες που έχουν πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου σε Κύπρο και Βουλγαρία»,πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Λούης, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της τράπεζας στην Κύπρο «είναι να παραμείνουμε τράπεζα πρώτης επιλογής στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε και να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία. Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 αναδεικνύουν τη δυναμική μας, καθώς καταγράφεται αυξημένη κερδοφορία, ενισχυμένη κεφαλαιακή επάρκεια και καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου».

«Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την κυπριακή οικονομία, να ενισχύουμε το επιχειρείν, την βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και να ενδυναμώσουμε τη θέση της Κύπρου σαν ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να είμαστε υπεύθυνοι πολίτες και να υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που καθιστούν την κοινωνία μας πιο προοδευτική και ανθρώπινη», πρόσθεσε

Ετικέτες: EUROBANK

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Eurobank: Εξετάζει παράλληλη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Κύπρου – Που στοχεύει

28/06/2025 | 15:26
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Την παράλληλη εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Κύπρου εξετάζει η Eurobank

27/06/2025 | 20:00
HOT NEWS

Eurobank: Στην Κρήτη η διοίκηση – Χρηματοδοτήσεις 700 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία

02/06/2025 | 16:09
HOT NEWS

Eurobank: Μέρισμα 0,105 ευρώ ανά μετοχή – Οι δικαιούχοι

01/05/2025 | 20:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αυτοψία Σκρέκα στη Βαρβάκειο: «Οι τιμές είναι προσιτές για όλα τα βαλάντια»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου – Η αξέχαστη «Ρίτσα-Μάρθα» του «Στο Παρά Πέντε»

    576 shares
    Share 230 Tweet 144
  • Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Τουρκικές παρεμβάσεις απειλούν να «κόψουν» την ενεργειακή και ψηφιακή ραχοκοκαλιά της Ανατολικής Μεσογείου

    242 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Καταγγελίες Κεφαλογιάννη: «5 fake news μέσα σε 24 ώρες- Εγκληματικό και επικίνδυνο αυτό που είπε ο Πελετίδης για το 112»

    225 shares
    Share 90 Tweet 56
  • ΦΩΤΙΑ ΠΑΤΡΑ: Ομολόγησε 19χρονος για τον εμπρησμό στα Συχαινά – Νέα στοιχεία και τρεις συλλήψεις για τις φωτιές στην Αχαΐα

    213 shares
    Share 85 Tweet 53
  • Παρέμβαση Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: Τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Καίγεται μοναστήρι -Εκκενώνονται το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και το Κωνσταντοπούλειο γηροκομείο στην Πάτρα – Μάχη με τις φλόγες σε Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Χίο

    1453 shares
    Share 581 Tweet 363
  • Ενίσχυση κινήτρων για υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία – Πότε δεν ασκείται ποινική δίωξη

    141 shares
    Share 56 Tweet 35
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch