Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το Τaxisnet

TechTeam από TechTeam
08/05/2021 18:35
σε HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet για τουλάχιστον 8 εκατ. φορολογουμένους, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές, όπως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου, οι αλλαγές στις ηλεκτρονικές αποδείξεις κ.ά.

Η προθεσμία λήγει στο τέλος του Ιουλίου, αλλά εάν ο φορολογούμενος καταθέσει τη δήλωσή του τον Αύγουστο δεν θα κριθεί εκπρόθεσμος, αρκεί να καταβάλλει διπλή δόση φόρου έως το τέλος Αυγούστου.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο MEGA, ενώ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ είπε πως «δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει η μείωση του 22%». Διευκρίνισε δε, πως δεν θα αλλάξουν εφέτος οι τιμές των αντικειμενικών αξιών, παραπέμποντας ουσιαστικά στο 2022 για τις όποιες αλλαγές στις τιμές ζώνης. «Θα τρέξει η άσκηση και καθώς υπάρχει η δέσμευση για μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θα δούμε πώς θα ενσωματώσουμε την υπεσχημένη μείωση του 8%», τόνισε.

Εξετάζονται και αρκετές αλλαγές, καθώς το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να μειώσει τις επιπτώσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μετά από τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ακυρώνεται το πέναλτι φόρου 22% που επιβάλλεται στο ποσό του εισοδήματος που δεν έχει καλυφθεί με ηλεκτρονικές αποδείξεις για τους πληττόμενους φορολογουμένους και όσους είναι ηλικίας άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, το πρόστιμο για τους φορολογουμένους που δεν έχουν αγγίξει το όριο του 30% στις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές, αλλά έχουν καλύψει τουλάχιστον το 20%, διαμορφώνεται στο 11%.

Επίσης, φέτος δεν ισχύουν τα τεκμήρια διαβίωσης για τους πληττόμενους φορολογουμένους -εφόσον σε ένα από τα δύο προηγούμενα φορολογικά έτη δεν είχαν φορολογηθεί βάσει τεκμηρίων.

Ακόμη, απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων με την κοινοποίηση μόνο ενός εξώδικου στον ενοικιαστή τους, ενώ τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ μέχρι την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής έως τα τέλη Αυγούστου, όμως σε αυτή την περίπτωση ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί σε επτά δόσεις, από τον Αύγουστο έως τον Φεβρουάριο του 2022, και η πρώτη δόση του Αυγούστου θα είναι διπλή.

Σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, για το 2022 θα έχουν μείωση προκαταβολής φόρου στο 55%, αλλά και στο 70% για τις επιχειρήσεις.

Ποιοι απαλλάσσονται από τεκμήρια διαβίωσης

Αυτή τη χρονιά, τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων που επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία θα φορολογηθούν αποκλειστικά με βάση τα πραγματικά εισοδήματα που απέκτησαν το 2020. Από τον προσδιορισμό του πραγματικού εισοδήματος εξαιρούνται τα έκτακτα εισοδήματα που καταβλήθηκαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας (αγροτικές ενισχύσεις, επιστρεπτέα προκαταβολή, αποζημίωση ειδικού σκοπού, αποζημίωση για κουρεμένα ενοίκια).

Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται πλήρως από τα τεκμήρια διαβίωσης:

Όσοι ασκούν ατομικές εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και ελευθέρια επαγγέλματα και κατά τη διάρκεια του 2020 είτε αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία των καταστημάτων ή των εγκαταστάσεων παραγωγής ή των γραφείων τους, είτε υποχρεώθηκαν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και υπέστησαν σημαντική μείωση τζίρου, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και άσκησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων, τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, εφόσον οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του 2020.
Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες των παραπάνω περιπτώσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υποχρεώθηκαν να εισπράξουν ενοίκια μειωμένα κατά 40% τους μήνες Μάιο έως Αύγουστο 2020 ή και Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020, καθώς και όσοι εξαναγκάστηκαν να εισπράξουν ενοίκια μειωμένα τουλάχιστον κατά 30% τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2020.
Ευνοϊκότεροι συντελεστές

Κατά τη φετινή εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οι υπόχρεοι θα φορολογηθούν με ευνοϊκότερους συντελεστές, καθώς ο κατώτατος συντελεστής φόρου ανέρχεται πλέον στο 9% -από 22% μέχρι πέρυσι- και επιβάλλεται μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 10.000 ευρώ. Από εκεί και μέχρι τις 20.000 ευρώ εξακολουθεί να επιβάλλεται συντελεστής φόρου 22%.

Από τις 20.000 και μέχρι τις 30.000 ευρώ επιβάλλεται πλέον συντελεστής φόρου μειωμένος στο 28% (από το 29%), ενώ πάνω από τις 30.000 και μέχρι τις 40.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής φόρου μειωμένος σε 36% (από 37%). Για ετήσια εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου μειώθηκε στο 44% (από το 45%).

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑφορολογικές δηλώσεις

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

02/07/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

01/07/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/07/2025 | 00:15
HOT NEWS

Φορολογικές Δηλώσεις 2025 – ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Τι θα γίνει με την παράταση, τι πρέπει να προσέξουν συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες

30/06/2025 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κορωνοϊός: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν την δεύτερη δόση του εμβολίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Βροχή πυραύλων Storm Shadow από την Ουκρανία: Μαζική επίθεση σε Κριμαία, Ντονέτσκ και Ροστόφ – Αντίδραση Μόσχας και φόβοι για κλιμάκωση

    430 shares
    Share 172 Tweet 108
  • Ρύθμιση για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: Τι προβλέπει – 8 ερωτήσεις και απαντήσεις

    401 shares
    Share 160 Tweet 100
  • Κύμα καύσωνα στην Ευρώπη: Σε κόκκινο συναγερμό το Παρίσι – Σε ύψιστη επιφυλακή οι Αρχές σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία

    355 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχθηκε τους όρους για 60ήμερη εκεχειρία στη Γάζα

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • 2.750 ευρώ στο χέρι – Αν προλάβεις το voucher και… δεν σε φάει η λίστα! 5 Voucher έως Σεπτέμβριο 2025

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Γιορτή σήμερα 2 Ιουλίου, εορτολόγιο: Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου

    290 shares
    Share 116 Tweet 73
  • Συγκλονίζει η ανάρτηση της Σοφίας Καλογήρου: Ο αποχαιρετισμός στην Εισαγγελία και το μήνυμα στον γάμο του ανιψιού της με φόντο τη θυσία του γιου της

    287 shares
    Share 115 Tweet 72
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch