Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Το στοίχημα του β΄ γύρου για Λεπέν και Μακρόν – Αριστερά

Πως διαμορφώνεταια το πολιτικό σκηνικό

Newsroom από Newsroom
01/07/2024 13:01
Ενημερώθηκε: 01/07/2024 13:52:49
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
143
SHARES
304
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΓΑΛΛΙΑ ΝΕΑ: Τρεις εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές και την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση (RN) της Μαρίν Λεπέν επιβεβαίωσε την κυριαρχία της, φθάνοντας στο κατώφλι της εξουσίας για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Τη στιγμή που οι υποστηρικτές της πανηγύριζαν, η Μαρίν Λεπέν έσπευσε να κηρύξει το τέλος του Μακρονισμού. «Το μπλοκ των Μακρονιστών έχει σχεδόν εξαλειφθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το RN κέρδισε περίπου το 33% των ψήφων. Για νέα μεγάλη ήττα για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προκήρυξε πρόωρες εκλογές μετά την εκλογική του συντριβή από το RN στις ευρωεκλογές νωρίτερα αυτό τον μήνα, κάνουν λόγο τα γαλλικά και τα διεθνή Μέσα.

Το RN βρέθηκε να κερδίζει άνετο προβάδισμα σε σχέση με τους αριστερούς και του κεντρώους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της συμμαχίας Μακρόν «Μαζί», που φέρεται να εξασφαλίζει ποσοστό 20%.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), ο βιαστικά συγκροτημένος αριστερός συνασπισμός, φέρεται να κερδίζει περίπου το 28% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls.

Οι κάλπες δεν έκρυβαν εκπλήξεις, με βάση τα προσωρινά δεδομένα, καθώς οι δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές, τις οποίες είχαν υποδεχθεί με πανηγυρισμούς οι υποστηρικτές της Λεπέν, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται.

Θα «συγκατοικήσουν» Μακρόν – Λεπέν;

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν το αντιμεταναστευτικό και ευρωσκεπτικιστικό RN θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση και να «συγκατοικήσει» με τον φιλοευρωπαίο Μακρόν μετά τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Μακροχρόνιος παρίας για πολλούς στη Γαλλία, το RN είναι τώρα πιο κοντά από ποτέ στην εξουσία.

Η Λεπέν προσπάθησε να «καθαρίσει» την εικόνα ενός κόμματος γνωστού για τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό του, τακτική που λειτούργησε εν μέσω της οργής των ψηφοφόρων για τον Μακρόν, το υψηλό κόστος ζωής και τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη μετανάστευση.

«Στόχος μου είναι να γίνω πρωθυπουργός για όλο τον γαλλικό λαό, αν οι Γάλλοι μάς δώσουν την ψήφο τους», δήλωσε ο 28χρονος ηγέτης της Εθνικής Συσπείρωσης, Ζορντάν Μπαρντελά.

Η Μαρίν Λεπέν και ο Zoρντάν Μπαρντελά επιδιώκουν να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία των 289 εδρών στην Εθνοσυνέλευση των 577 εδρών.

Αν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 7 Ιουλίου, η Εθνική Συσπείρωση εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και η μοναδική πυρηνική δύναμη στην Ε.Ε. θα βρεθεί σε αχαρτογράφητα νερά.

Παρόλο που το κόμμα της Λεπέν έχει μαλακώσει κάποιες από τις πιο σκληρές θέσεις του, παραμένει επιφυλακτικό απέναντι στις κυρίαρχες δυτικές πολιτικές θέσεις, όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές, ενώ η νίκη στις βουλευτικές εκλογές θα του δώσει ισχυρή ώθηση προς τη γαλλική προεδρία το 2027.

«Κέρδισαν τις ευρωεκλογές τρεις φορές στη σειρά, ενώ η Μαρίν Λεπέν έχει περάσει ήδη δύο φορές στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Αν κερδίσουν στις βουλευτικές εκλογές, θα έχουν εδραιωθεί πλήρως», τόνισε ο Μπρουνό Κοτρέ, πολιτικός αναλυτής στο Sciences Po, τον οποίο επικαλείται το BBC.

«Οι Γάλλοι έδειξαν την προθυμία τους να γυρίσουν σελίδα σε μία περιφρονητική και διαβρωτική εξουσία», είπε η Λεπέν απευθυνόμενη σε πλήθος κόσμου που ζητωκραύγαζε χθες, Κυριακή.

Μπορεί κάποιος να σταματήσει τους Μπαρντελά – Λεπέν;

Σχολιάζοντας, από την πλευρά του, την αιφνιδιαστική κίνηση να προκηρύξει εκλογές μετά τη νίκη του RN στις ευρωεκλογές, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ήταν η «πιο υπεύθυνη λύση». Πολλοί στα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για στοίχημα που τώρα απειλεί να ανατρέψει την πολιτική τάξη πραγμάτων.

Το ερώτημα πλέον είναι αν κάτι ή κάποιος μπορεί να σταματήσει τους Μπαρντελά – Λεπέν και να ανακόψει την τροχιά τους προς την εξουσία.

Το πόσο κοντά θα βρεθεί η Λεπέν στην απόλυτη πλειοψηφία εξαρτάται κυρίως από το πώς θα αντιδράσουν τα άλλα κόμματα και ο Μακρόν στη νέα νίκη της.

«Ο Γάλλος πρόεδρος έχει πλέον τις εξής επιλογές, είτε να ρίξει ό,τι έχει για να σταματήσει την Ακροδεξιά είτε να προσπαθήσει να σώσει ό,τι έχει απομείνει από το κάποτε κυρίαρχο κίνημά του πριν αυτό πεθάνει», σχολιάζει η Κλέα Κάουλκουτ στο Politico.

Με βάση το εκλογικό σύστημα των δύο γύρων, στην περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν φτάσει το 50% στον α’ γύρο, οι δύο πρώτοι υποψήφιοι προκρίνονται αυτόματα στον β’ γύρο, καθώς και όλοι όσοι συγκεντρώνουν το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Στον επαναληπτικό γύρο, όποιος κερδίσει τις περισσότερες ψήφους παίρνει την εκλογική περιφέρεια.

Ο Μακρόν κάλεσε τους ψηφοφόρους να συσπειρωθούν πίσω από τους υποψηφίους που είναι «ξεκάθαρα δημοκρατικοί», κάτι που, με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του, θα απέκλειε τους υποψηφίους του RN αλλά και της Ανυπότακτης Γαλλίας.

Οι πολιτικοί ηγέτες της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, από την πλευρά τους, κάλεσαν όλοι τους υποψηφίους τους που κατέλαβαν την τρίτη θέση να αποχωρήσουν.

«Η κατευθυντήρια γραμμή μας είναι απλή και ξεκάθαρη: ούτε μία ψήφος παραπάνω για τον Εθνική Συσπείρωση», δήλωσε ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελενσόν.

Αντίθετα, το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών, το οποίο διασπάστηκε πριν από τις εκλογές με μικρό αριθμό βουλευτών του να προσχωρούν στο RN, δεν έχει δώσει προς το παρόν οδηγία.

Οι υποψήφιοι που έχουν προκριθεί για τον δεύτερο γύρο έχουν περιθώριο μέχρι αύριο, Τρίτη, το βράδυ να αποφασίσουν αν θα αποσυρθούν από την κούρσα ή θα συνεχίσουν την εκλογική μάχη.

Σκηνές 2002

Ο Ζορντάν Μπαρντελά, ο 28χρονος πρόεδρος του κόμματος RN, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, αν το κόμμα του κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Εχει αποκλείσει σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, και ούτε ο Μακρόν ούτε η αριστερή συμμαχία σκοπεύουν να συνεργαστούν μαζί του.

«Θα είμαι ένας πρωθυπουργός “συγκατοίκησης”, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ασυμβίβαστος ως προς τις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε», δήλωσε.

Ωστόσο, το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές κατά του RN το βράδυ της Κυριακής.

Οι σκηνές θύμιζαν τις διαμαρτυρίες κατά του Ζαν-Μαρί Λεπέν, πατέρα της Μαρίν, ο οποίος είχε προκριθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2002 ως υποψήφιος του Εθνικού Μετώπου.

Τότε, κόμματα και ψηφοφόροι είχαν συσπειρωθεί εναντίον του, παραμερίζοντας τις διαφορές τους για να νικήσουν τον Λεπέν στο πλαίσιο μίας κοινής τακτικής απέναντι στην Ακροδεξιά που κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, η οποία όμως έχει αλλάξει δραματικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Η αντίδραση της αγοράς στο αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν συγκρατημένη, με το ευρώ να κερδίζει περίπου 0,23% στις πρώτες συναλλαγές στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

Η προσοχή τώρα στρέφεται στις 7 Ιουλίου και στον δεύτερο γύρο, όπου θα κριθεί το αν το κόμμα της Λεπέν θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία ή όχι.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πάντως ότι οι όποιες εκτιμήσεις για τις έδρες με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ενδέχεται να είναι εξαιρετικά ανακριβείς, και ιδιαίτερα σε αυτές τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, η Γαλλία, κοιτίδα της ιδέας μιας Ευρώπης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διαφωτισμού, έχει μία εβδομάδα για να αποφασίσει αν θα φέρει την ευρωσκεπτικιστική και εθνικιστική Ακροδεξιά στην εξουσία. Ή αν θα ανακόψει τη φρενήρη άνοδό της, μέσω ενός ετερογενούς συνασπισμού με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Αριστερά μέχρι την Κεντροδεξιά.

Ετικέτες: ΓαλλίαΓΑΛΛΙΑ ΝΕΑΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Προηγούμενο Άρθρο

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Οδηγός για Κουπόνια και Διακοπές στην Ελλάδα

Επόμενο Άρθρο

Οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αλβανίας και των Σκοπίων παραμένουν το πιο ισχυρό χαρτί για την Ελλάδα

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Μια δεύτερη νιότη: 14 ηλικιωμένοι στη Γαλλία αποφάσισαν να γεράσουν μαζί, μακριά από τα γηροκομεία

16/04/2025 | 10:54
Featured

Μητσοτάκης: Η αμυντική συνεργασία με τρίτες χώρες δεν μπορεί να αντιτίθεται στα στρατηγικά συμφέροντά μας

14/04/2025 | 15:09
Featured

Ο Δένδιας και ο Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

14/04/2025 | 12:31
ΔΙΕΘΝΗ

Άμυνα: Η Ευρώπη έχει ανάγκη τη Γαλλία – και τούμπαλιν

12/04/2025 | 17:00
Featured

Το 49% των Γάλλων θέλει η Μαρίν Λεπέν να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές

05/04/2025 | 14:00
French President Emmanuel Macron welcomes Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy at the Elysee Palace, as they meet for a meeting ahead of a peace and security conference on Ukraine, in Paris, France March 26, 2025. REUTERS/Benoit Tessier
Featured

Εμανουέλ Μακρόν: Η Ρωσία να συμφωνήσει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε κατάπαυση πυρός 30 ημερών στην Ουκρανία

27/03/2025 | 09:00
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία για Συρία: Το Παρίσι καταδικάζει τις βιαιοπραγίες εναντίον «αμάχων» και «φυλακισμένων»

09/03/2025 | 20:00
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία παράσχει πληροφορίες στην Ουκρανία μετά τη διακοπή της συνεργασίας από τις ΗΠΑ

06/03/2025 | 21:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αλβανίας και των Σκοπίων παραμένουν το πιο ισχυρό χαρτί για την Ελλάδα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    632 shares
    Share 253 Tweet 158
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    341 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    318 shares
    Share 127 Tweet 80
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    296 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    257 shares
    Share 103 Tweet 64
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    172 shares
    Share 69 Tweet 43
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch