Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να γίνει Κυβέρνηση

TechTeam από TechTeam
26/03/2025 21:11
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
153
SHARES
325
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το κατά… τύχη κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που λέγεται ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει καθημερινά ότι διακατέχεται από το… σύνδρομο του τρίτου κόμματος, δηλαδή είναι εγκλωβισμένο μεταξύ ακοστολόγητων υποσχέσεων και διαμαρτυρίας επιπέδου… ΣΥΡΙΖΑ και Ζωής Κωνσταντοπούλου!

Η επανεκλογή Ανδρουλάκη κατά τη λογική του μη χείρον βέλτιστον έναντι του… κατά τύχη Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, δεν αποτέλεσε αφετηρία διαμόρφωσης κυβερνητικής ατζέντας, αλλά πλατφόρμα καταγγελιών κόμματος που… γουστάρει να είναι στην αντιπολίτευση και να δίνει χορηγίες στον… Μητσοτάκη!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει πλέον στελέχη πρώτης γραμμής, τα οποία θα πείσουν το εκλογικό σώμα ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και κυρίως τα επιτεύγματα στην οικονομία. Οι ανέξοδες παροχές χωρίς κοστολόγηση, η ασάφεια θέσεων και τα λόγια του… αέρα, δεν κατατάσσουν το ΠΑΣΟΚ σε θέση μάχης για τη διεκδίκηση της εξουσίας.

Η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να βγει δυναμικά μπροστά σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν έχει στελέχη. Δεν έχει Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Παρασκευά Αυγερινό, Ανδρέα Λοβέρδο, Αλέκο Παπαδόπουλο κ.ά. Από την άλλη, έχουν φύγει από το κόμμα στελέχη όπως ο Πιερρακάκης, ο Χρυσοχοϊδης, ο Φλωρίδης και η Μενδώνη, καθώς αποτελούν υπουργούς του Μητσοτάκη. Ούτε καν υπάρχει η προοπτική εμφάνισης του “μάγου” Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος έχει αποσυρθεί.

Η μόνη που έχει απομείνει είναι η Άννα Διαμαντοπούλου. Δεν υπάρχει δυναμική κυβερνητικής ατζέντας στο κόμμα και αυτό είναι κάτι που αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα. Μάλιστα, η συντριπτική πλειονότητα αυτών που περιστοιχίζουν τον Ανδρουλάκη, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν δυνατό κόμμα στην εξουσία (έως το 2004), είτε ήταν φοιτητές της ΠΑΣΠ, είτε πήγαιναν σχολείο και έκαναν όνειρα για την… πενθήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσομοιάζει σε αρχηγό ομάδας… πόλο, η οποία κατέβηκε σε αγώνα, έχασε 11-0 και, ο προπονητής με τους παίκτες πανηγυρίζουν γιατί ο τερματοφύλακας απέκρουσε πέναλτι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, ενώ δεν… πνίγηκε κάποιος από τους πολίστες! Η τραγωδία των Τεμπών απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ “πνίγηκε” στο… ξυλόλιο που του σερβίρισε ο “μαιτρ” της… ανοησίας Βελόπουλος και ακολούθησε η “μαιτρέσσα” της… παλαβομάρας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έπαθαν μεγαλύτερη ζημιά από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς απέδειξαν ότι στα πολύ δύσκολα της κυβέρνησης όχι μόνο δεν μπόρεσαν να πείσουν ότι διαθέτουν δυναμική εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τους πήρε ο… διάολος και τους σήκωσε!

Χωρίς στελέχη με κυβερνητική εμπειρία και μετά από την τραυματική εμπειρία της διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε σε κόμμα που λειτούργησε ως συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας, με τη συγκυβέρνηση της περιόδου 2012-2015. Το ΠΑΣΟΚ από το 2011 μέχρι και σήμερα, ουσιαστικά δεν περιλαμβάνεται σε κάποια λίστα κομμάτων που ο αρχηγός τους θα μπορούσε να απειλήσει τον Μητσοτάκη.

Το μνημόνιο ήταν το εργαλείο για τους λαϊκιστές και τους τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ, στρώνοντας τον δρόμο σε έναν λαοπλάνο και ψεύτη Τσίπρα να έρθει στην εξουσία. Όμως, αυτό έχει τελειώσει πια.

Από τότε όλοι είναι… ψυλλιασμένοι και έτσι η Νέα Δημοκρατία, ως ισχυρός κεντροδεξιός πόλος παίζει και κερδίζει την… παρτίδα, ακόμη και στα πολύ δύσκολα (περίπτωση Τεμπών). Αφού το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε τίποτα στην υπόθεση των Τεμπών, τώρα, που σιγά σιγά θα ανακάμπτει η Νέα Δημοκρατία, τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα στη Χαριλάου Τρικούπη…

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την… πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αγνοώντας τα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων.
Εκτός των χαμηλών ποσοστών που λαμβάνουν από το εκλογικό σώμα, σχεδόν οι μισοί από αυτούς που δηλώνουν ότι θα το ψήφιζαν, δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Ανδρουλάκη στο ερώτημα για την καταλληλότητα σχετικά με την πρωθυπουργία. Ο Μητσοτάκης μπορεί να έχει υποστεί σοβαρή φθορά, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί τον κυρίαρχο παράγοντα του πολιτικού παιχνιδιού.

Οι «μετοχές» του Πρωθυπουργού είναι πολύ ψηλά γιατί επί των ημερών επιτεύχθηκαν πολύ υψηλοί οικονομικοί στόχοι, η χώρα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα μετά από 15 χρόνια, ενώ το success story λάμπει ολοένα και περισσότερο. Πάνω απ΄ όλα όμως, οι επιτυχίες της χώρας και η αλλαγή σελίδας, βασίζονται στην πολιτική σταθερότητα. Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης δεν μπορούν να εμπνεύσουν τις αγορές και τους επενδυτές.

Οι «μαγικές» λύσεις δεν… φτουράνε στην πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Αυτοί που θέλουν πολιτική σταθερότητα και κυβέρνηση δίνουν περισσότερους πόντους στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτοί που έχουν στο μυαλό τους την άσκηση «επαναστατικής γυμναστικής» πηγαίνουν πιο αριστερά.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει καταστεί προ πολλού αναξιόπιστο και ως εκ τούτου, μόνο ως συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να λειτουργήσει, ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνασπισμού αργότερα. Για τους παραπάνω λόγους, το ΠΑΣΟΚ έχει μηδενικές έως ελάχιστες πιθανότητες να γίνει κόμμα εξουσίας.

Αν ο Μητσοτάκης αυξήσει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό για τον Ανδρουλάκη και το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου…

 

 

Ετικέτες: Λουκάς Γεωργιάδης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Crash test υπευθυνότητας ή ανευθυνότητας οι εκλογές του 2027

13/01/2026 | 22:13
HOT NEWS

Τι σημαίνει το τέλος εποχής Μαδούρο για την Ελλάδα

13/01/2026 | 21:13
HOT NEWS

Τι διακυβεύεται στις Εκλογές του 2027

12/01/2026 | 22:13
HOT NEWS

Τραμπ: Πώς ο ιδιόρρυθμος πλανητάρχης «γκρεμίζει» το αριστερό αφήγημα (και στην Ελλάδα)

11/01/2026 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κυβερνητικά στελέχη για την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε o Πρωθυπουργός


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καταγγελίες–βόμβα Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: «Σέχτα, χειραγώγηση, 600 μηνύματα» και η  “γερόντισσα” με την  αστρολογία

    242 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Σαμάρας για Novartis: Η απόφαση της Δικαιοσύνης πιστοποιεί την πολιτική σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026: Πληρωμές στις 27 και 29 Ιανουαρίου – Ποιοι παίρνουν αυξήσεις και αναδρομικά έως 2.000€  

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις και στις επικουρικές – Οι πρόσφατες πληροφορίες για τα αναδρομικά και το «κλειδί» των πλεονασμάτων

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • ΔΥΠΑ 2026: 21.515 νέες επιδοτούμενες θέσεις, προγράμματα δεξιοτήτων για 80.000 ωφελούμενους και «κύμα» πληρωμών 

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΙΤΑΡΙ: +11% ζήτηση έως το 2034, 874 εκατ. τόνοι παραγωγή – Πού «κουμπώνει» η Ελλάδα μετά τα 7,99 δισ. και τη νέα ΚΑΠ

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Δημοσκόπηση Interview: Στο 32,4% η ΝΔ, στο 14,9% το ΠΑΣΟΚ – Από πού αντλούν ψήφους Καρυστιανού και Τσίπρας

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch