Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

H ιδεολογική αντεπίθεση του φιλελευθερισμού και τα μη κρατικά ΑΕΙ

TechTeam από TechTeam
04/01/2024 21:01
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
71
SHARES
151
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τεχνοκρατικού χαρακτήρα, σε πρώτη ανάγνωση, ο επικοινωνιακός χαμός για το νομοσχέδιο για την ίδρυση στην Ελλάδα «μη κερδοσκοπικών-μη κρατικών πανεπιστημίων» ως παραρτημάτων ιδρυμάτων του εξωτερικού σε συνεργασία με τα εγχώρια ΑΕΙ.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΥΦΑΝΤΗ

Την πρώιμη αντιπαράθεση μονοπώλησαν κάποιες ισχνές αναφορές στο άρθρο 16 του Συντάγματος, οι κτιριακές και ακαδημαϊκές προϋποθέσεις της ίδρυσης των παραρτημάτων αυτών, το υπαρκτό ή μη ενδιαφέρον των ξένων ιδρυμάτων (ακούστηκαν και μερικά ονόματα στο σωρό), ο τρόπος εισαγωγής σε αυτά τα νέα ιδρύματα και οι αρχικές προβλέψεις για την αντίδραση της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ( μεταξύ τους έχει μπερδευτεί λίγο το πράγμα, μετά τον κακό χαμό στην Κουμουνδούρου) σε συνδυασμό «με το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα των Γαβρόγλου-Μπαλτά».

Η ουσία της κυβερνητικής επιλογής παρέμεινε εκτός στόχευσης να κινείται υπόγεια στην δημόσια αντιπαράθεση, μερικώς να υπονοείται και σε κάθε περίπτωση να ξορκίζεται ένθεν-κακείθεν ως κάτι το φαντασιακό για το οποίο δεν υπάρχει χρόνος ή διάθεση να έρθει στο προσκήνιο και να αποτελέσει την συστατική της ιστορικής μεταρρύθμισης παράμετρο.

Πρόκειται για την κομβικής σημασίας ιδεολογική αντεπίθεση που, επιτέλους, ο κλασσικός φιλελευθερισμός, με αιχμή του δόρατος την κυβέρνηση και την υποστήριξη σχεδόν του συνόλου των διάφορων «ακροκεντρώων» κάθε λογής και κάθε αφετηρίας, επιχειρεί απέναντι στην μονοκρατορία του αρχαϊκού μαρξισμού και στην επικυριαρχία των αριστερών επιγόνων του, με στόχο να εναρμονίσει το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον της περιόδου με τις ιδεολογικές του αφετηρίες και να διευκολύνει με αυτό τον τρόπο την συνολική κίνηση της κοινωνίας προς τον 21ο αιώνα.

Η εξέλιξη θεωρείται-και είναι- ιστορικής σημασίας για το παρόν και –κυρίως- το μέλλον της χώρας, καθώς, εκτός όλων των πρακτικών ζητημάτων που λύνει, κανονικοποιεί τις βασικές προτεραιότητες και στοχεύσεις που η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη να επιβεβαιώσει και να διεκδικήσει σε ένα περιβάλλον τεχνητής νοημοσύνης, τις ιδεολογικοποιεί, όπως χρειάζεται να συμβεί και τις καθιστά επικυρίαρχες στο ανελέητο παιχνίδι με δοξασίες και παραμυθίες του 19ου αιώνα, οι οποίες βρήκαν πρόσφορο έδαφος μετεμφυλιακά και αποθεωτική αποχή μεταπολιτευτικά σε ένα κοινωνικό σώμα «χαμένο στο διάστημα», αμφίσημο και διεκδικήσιμο από την σοβιετολαγνεία και τους κατασκευασμένους αριστερούς μύθους.

Η υλοποίηση της κυβερνητικής πρόβλεψης στον ταχύτερο δυνατό χρόνο λειτουργεί, επίσης, αποδιαρθρωτικά στον πυρήνα της επίσημης αριστερής ιδεοληψίας για τα πανεπιστήμια και τον ρόλο τους στην κοινωνική εξέλιξη, ουδετεροποιεί τις πολιτικές προτεραιότητες των επαγγελματιών άεργων της δήθεν επανάστασης και αφαιρεί, στην ουσία ακυρώνει, την βασική μήτρα παραγωγής πολιτικής και στελεχών για όλα τα αριστερά μορφώματα, βασικά τα αποκλείει, πλέον, από την ιδεολογική τους ηγεμονία με όπλο την ακραία στρεβλή μεταπολιτευτική πρόταση για τον ρόλο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Για να ουσιαστικοποιηθεί περαιτέρω η εξέλιξη αυτή, η προοπτική της οποίας χαροποιεί ιδιαίτερα κάθε κανονικό πολίτη μιας αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ο οποίος έχει απορρίψει «μετά βδελυγμίας» τις παλαιοκομμουνιστικές πομφόλυγες, χρειάζεται ένα επιπλέον βήμα.

Να προβλεφθεί στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο η απαγόρευση διάφορων «ταραγμένων» κάθε είδους να ιδρύουν διάφορων ειδών «νεολαίες» με τη μορφή συνδικαλιστικών φοιτητικών παρατάξεων, οι οποίες ιστορικά προορίζονται να παίξουν, όπως συμβαίνει στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, από τον ρόλο του «κράχτη» υπέρ των παλαιοκομμουνιστικών ιδεολογημάτων έως τον ρόλο του συνδιαχειριστή της εξουσίας εντός των πανεπιστημίων με τελικό στόχο την «κονόμα», με διάφορους νόμιμους και ημι-νόμιμους τρόπους σε συνεργασία με το πασίγνωστο και «διάσημο» για τον ρόλο του καθηγητικό κατεστημένο.

Η κυβέρνηση οφείλει, εκ του ρόλου της και του χαρακτήρα της, να κλείσει κάθε παράθυρο προς αυτή την κατεύθυνση. Να αρνηθεί να υποκύψει στις πιέσεις μερικών δήθεν «δημοκρατών» με μοναδικό τους όραμα την κατάργηση κάθε ίχνους δημοκρατίας και την αναβίωση του σταλινισμού, να σταθεί απέναντι σε δήθεν «δημοκρατικά δικαιώματα» μερικών αισχρών «μειοψηφιών», που διεκδικούν και πετυχαίνουν να ηγεμονεύσουν στα δημόσια ΑΕΙ με βάση την άσκηση κάθε είδους δύναμης, ακόμη και φυσικής βίας, να οργανώσει τις άμυνες απέναντι στην δεδομένη αριστερή τρομολαγνεία για να διασφαλίσει την επιβίωση αυτών των ιδρυμάτων.

Οι επιθέσεις των αριστερών πολιτικών σχημάτων στα ιδρύματα αυτά, από την ώρα που κοινοβουλευτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν την ίδρυση τους, θα μεταφερθούν στο εσωτερικό τους, με στόχο να αποδυναμώσουν την ορθολογική λειτουργία τους, «να τα κάνουν σαν τα μούρα τους» και στο τέλος να τα ακυρώσουν, ώστε να επιβεβαιωθεί ο ιδεολογικός μονοχνωτισμός τους και να «δικαιωθεί» η διαχρονική ηγεμονία τους.

Η κυβερνητική μεταρρυθμιστική δυναμική δεν μπορεί να παραβλέψει αυτή την εξαιρετικά ισχυρή πιθανότητα και για το λόγο αυτό απαιτείται να διαμορφώσει εξαρχής τους όρους που θα αποτρέπουν τον νεοσταλινισμό να βρει χώρο να αναπτυχθεί εντός των νέων ΑΕΙ, εξέλιξη που θα διευκολύνει σημαντικά την εκρίζωση ανάλογων φαινομένων και στα δημόσια πανεπιστήμια, για να αποκτήσουν, επιτέλους, τα ιδρύματα αυτά τον ρόλο που έχουν σε όλες τις κανονικές αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες.

 

 

Ετικέτες: Χρήστος Υφαντής

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

O νέος ΣΥΡΙΖΑ, ο Φάμελλος και η επόμενη ημέρα

12/12/2024 | 21:11
HOT NEWS

Πού επενδύει ο Σαμαράς ώστε να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης της δεξιάς άποψης

04/12/2024 | 22:13
HOT NEWS

Ο κοντός με τη γραβάτα, η Αννούλα του χιονιά και το ΠΑΣΟΚ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση

27/11/2024 | 21:01
HOT NEWS

Το ΠΑΣΟΚ, ο Μανωλιός και μια… σκέτη από γιουβέτσι

04/11/2024 | 21:10
Load More
Επόμενο Άρθρο

Υπουργείο Παιδείας: To καλωσόρισμα Κυριάκου Πιερρακάκη στην Ιωάννα Λυτρίβη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευλογιά προβάτων σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσσαλία: 3.000 ζώα θανατώθηκαν – 20 εκατ. € ζημιές!

    225 shares
    Share 90 Tweet 56
  • Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: 1 χλμ. ανάποδη πορεία, 2 νεκροί — τι είπαν  το tilegrafimanews.gr αυτόπτες μάρτυρες 

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
  • ΕΚΤΑΚΤΗ εξέλιξη -Τραμπ – Λουκασένκο: Η άρση κυρώσεων προς τη Λευκορωσία, η επιστροφή της Belavia και η «ψυχρολουσία» της Πολωνίας

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πώς συνδέεται η εκπαίδευση με μισθούς 1.500€ στις νέες ειδικότητες

    168 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ: Πληρωμές 450 εκατ. € σε 600.000 αγρότες: Νωρίτερα τα βιολογικά, έως Οκτώβριο ενιαία – συνδεδεμένες – σπάνιες φυλές

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • «Όποιος είναι κατά της Ουκρανίας πυροβολείται»: Το σοκ από τις δηλώσεις Μεντβέντεφ και το διεθνές αποτύπωμα μετά τη δολοφονία Κερκ

    123 shares
    Share 49 Tweet 31
  • Ελλάδα – Τουρκία στο Eurobasket 2025: Ελληνική απόβαση στη Ρίγα και τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ημιτελικό

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch