Καβουροκροκέτες
Για 4 άτομα
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά
– 500 γραμμάρια καβουρόψυχα
– Μισό φλιτζάνι σέλινο (ψιλοκομμένο)
– Μισό φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι (κομμένο)
– 3 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
– 2 μεσαία αυγά
– 1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα
– Μισό κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
– 2 κουταλάκια σούπας μείγμα μπαχαρικών για θαλασσινά
– Μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
– 1 κουταλάκι σούπας χυμός λεμονιού
– 3 κουταλάκια σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
– 4 κουταλάκια σούπας βούτυρο
Για τη σάλτσα
– 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
– 2 κουταλάκια πάστα από λιαστή ντομάτα
– 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη), αλάτι, πιπέρι
– Μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις κροκέτες σε μεγάλο μπολ, με ένα φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά μόνο. Ανακατεύουμε καλά και σχηματίζουμε κροκέτες οκτώ εκατοστών περίπου.
Έπειτα τις πανάρουμε σε όλες τις επιφάνειες τους στην υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν καλά εξωτερικά.
Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε δυνατή φωτιά, με 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, για 6 με 8 λεπτά ανά πλευρά, έως ότου πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα και υφή αρκετά τραγανή.
Εναλλακτικά, τις ψήνουμε στο φούρνο, στο γκριλ, σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην αρπάξουν πολύ εξωτερικά. Τέλος, αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα.