Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Κωστής Χατζηδάκης: «Η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλιά τα τελευταία 4,5 χρόνια»

TechTeam από TechTeam
09/03/2024 15:03
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλιά τα τελευταία 4,5 χρόνια, γιατί ακολουθούμε στην πατρίδα μας μία σύγχρονη και ευρωπαϊκή πολιτική, μία πολιτική κοινής λογικής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης.

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα, η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας, της ΝΔ.

Όπως πρόσθεσε, «αυτή η πολιτική, μάς έχει οδηγήσει στο να έχουμε τετραπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχουμε μειώσει την ανεργία σχεδόν στο μισό και να έχουμε αυξήσει, τόσο τον κατώτατο όσο και το μέσο μισθό, παραπάνω από τον πληθωρισμό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «συνεχίζουμε μπροστά με αποφασιστικότητα, συνδυάζοντας πάντοτε τη δημοσιονομική σοβαρότητα με μία φιλοεπενδυτική πολιτική, διότι αυτά είναι τα θεμέλια για να ασκηθεί μία κοινωνική πολιτική».

«Τα χειρότερα για την ακρίβεια τα έχουμε αφήσει πίσω»
Επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «τα χειρότερα για την ακρίβεια τα έχουμε αφήσει πίσω, όχι μόνο εμείς, αλλά όλες οι χώρες της Ευρώπης», προσθέτοντας ότι «είχαμε ένα πληθωρισμό, ο οποίος προκλήθηκε από τις αναταράξεις στην αγορά, λόγω του COVID -19 και από την διεθνή ενεργειακή κρίση».

«Όλους αυτούς τους μήνες», συνέχισε, «ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν γύρω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» και συμπλήρωσε: «Για τον πληθωρισμό των τροφίμων το υπουργείο Ανάπτυξης και πριν αλλά και μετά τις εκλογές έχει πάρει μία σειρά από μέτρα ξεκινώντας από το καλάθι του νοικοκυριού και καταλήγοντας στην τελευταία παρέμβαση. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν λειτουργήσει και οι τελευταίες ειδικά παρεμβάσεις είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσουν ακόμα περισσότερο. Είμαστε εδώ, παρακολουθώντας τι γίνεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσλειτουργίες, όχι με συνθήματα και εύκολα λόγια, αλλά με πολύ συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα».

«Αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά το πρόβλημα της ανεργίας»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «ασκούμε κοινωνική πολιτική επί της ουσίας, γιατί μπορέσαμε και αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά το πρόβλημα της ανεργίας, ταυτόχρονα μπορέσαμε και αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, αλλά και τους υπόλοιπους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό και επιλύσαμε έπειτα από χρόνια το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «όταν η αντιπολίτευση ψάχνεται για το αποτέλεσμα των εκλογών και επιχειρεί να εντοπίσει λάθη στην στρατηγική της, η απάντηση είναι ότι έκαναν λάθη στην στρατηγική τους, διότι επέμεναν σε μία ακραία, τοξική, και ισοπεδωτική αντιπολίτευση, αλλά το βασικό πρόβλημα για εκείνους που τους οδήγησε στο να χάσουν τις εκλογές, είναι ότι απέναντί τους είχαν μία σοβαρή, σύγχρονη και αποτελεσματική κυβέρνηση της ΝΔ».

Επανερχόμενος στα θέματα της οικονομίας, είπε ότι «προχωρούμε μπροστά» και συνέχισε: «Είχαμε την αποκρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς. Εκεί μας έδωσαν οκτώ φορές περισσότερα χρήματα από αυτά που επιδιώκαμε να πάρουμε και αυτό γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη στην οικονομία».

Ακόμη, είπε ότι «στις άμεσες ξένες επενδύσεις έχουμε ρεκόρ της τελευταίας 20ετίας, ενώ στις εξαγωγές κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών για την Ελλάδα, αφού από το 20% του ΑΕΠ που τις παραλάβαμε, τις οδηγήσαμε πέρυσι στο 50% του ΑΕΠ».

Επίσης, είπε ότι «παραλάβαμε τις καταθέσεις στις τράπεζες στα 150 δισεκατομμύρια ευρώ και τώρα είναι 200 δισεκατομμύρια ευρώ», προσθέτοντας ότι από τα παραπάνω 50 δισεκατομμύρια, τα 3/5 της αύξησης είναι από τα νοικοκυριά, διότι έχει μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας».

«Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι εθνική κάλπη»
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, λέγοντας ότι «η κάλπη των ευρωεκλογών είναι μία σοβαρή, εθνική κάλπη που παράγει αποτελέσματα στις Βρυξέλλες, εκεί δηλαδή όπου αποφασίζονται μία σειρά από σοβαρές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πατρίδα μας».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ανθρώπους που να ξέρουν την Ευρώπη, που να μπορούν να παλέψουν δυναμικά και ουσιαστικά για την Ελλάδα και αυτοί μπορεί να είναι ευρωβουλευτές που υποδεικνύονται και στηρίζονται από το ευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδας, το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία».

Επίσης, είπε ότι «θα παλέψουμε την επόμενη περίοδο για το νέο ΕΣΠΑ, για το νέο, θέλω να πιστεύω, Ταμείο Ανάκαμψης και για την καινούργια αγροτική πολιτική».

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, υπογράμμισε ότι «στις κάλπες της 9ης Ιουνίου θα βγάλουμε τη ΝΔ ισχυρή, για να μας εκπροσωπήσει ξανά, δυναμικά και αποφασιστικά στην Ευρώπη».

Στην ομιλία του, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», λέγοντας ότι «οι προσπάθειες μας συνεχίζονται αμείωτες και μετά τις εκλογές σε πολλά και διαφορετικά πεδία και πιο πρόσφατη είναι η μεταρρύθμιση που τώρα προωθούμε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

Ακόμη, είπε ότι «προχωρούμε μπροστά σε αυτήν την σύγχρονη, φιλελεύθερη μεταρρύθμιση με αποφασιστικότητα και τόλμη, χωρίς να λογαριάζουμε τις αντιδράσεις της Αριστεράς».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «οι αντιδράσεις στην Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και κανένας δεν θα τις θυμάται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ αυτό που θα μείνει, θα είναι η συγκεκριμένη βασική μεταρρύθμιση και ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της Ευρώπης».

 

 

Ετικέτες: Πάτραχατζηδάκης
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Η άγνοια Μητσοτάκη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει σε άβολη θέση απέναντι στην κοινωνία

Επόμενο Άρθρο

Ουκρανία: Ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι αναλαμβάνει πρεσβευτής στη Βρετανία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σεισμός 2,8 Ρίχτερ στην Πάτρα με επίκεντρο κοντά στο Αντίρριο

15/06/2025 | 03:30
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Συνελήφθη 18χρονος κατηγορούμενος για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος 15χρονης στην Πάτρα

11/06/2025 | 20:00
Featured

Χατζηδάκης για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό: Περιμένουμε να συμφωνήσουν σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο

04/06/2025 | 07:00
Featured

Πάτρα: Πέθανε ο άνδρας που τραυματίστηκε από πτώση μαρμάρων – Πήγαινε σε κλινική που γεννούσε η κόρη του

23/05/2025 | 14:15
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ 100.3 για την εκλογή του στο ΕΛΚ: «Η αλλαγή στην εικόνα της χώρας, συνετέλεσε και στην δική μου εκλογή»

01/05/2025 | 18:00
Featured

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΛΚ

30/04/2025 | 16:37
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χατζηδάκης: Μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη και συνεπείς φορολογούμενους τον Σεπτέμβριο

23/04/2025 | 17:00
Featured

Χατζηδάκης: 7 άξονες παρεμβάσεων για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας από τη διεθνή αστάθεια

04/04/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ουκρανία: Ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι αναλαμβάνει πρεσβευτής στη Βρετανία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πούτιν: Η Ρωσία ανησυχεί για την απειλή ενός Γ΄ παγκοσμίου πολέμου – «Ολόκληρη η Ουκρανία είναι θεωρητικά δική μας»

    676 shares
    Share 270 Tweet 169
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2025: Πότε μπαίνουν τα χρήματα και τι να προσέχουν 2.476.000 συνταξιούχοι – Ώρες, ημερομηνίες και παγίδες στους λογαριασμούς 

    1365 shares
    Share 546 Tweet 341
  • Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

    760 shares
    Share 304 Tweet 190
  • Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – Τι λένε Λέκκας και Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

    410 shares
    Share 164 Tweet 103
  • Στο σφυρί 30.000 μετοχές «χριστιανικού» σταθμού: Ενδοεκκλησιαστική διένεξη 120.000 ευρώ και πλειστηριασμός στη σκιά της πίστης

    386 shares
    Share 154 Tweet 97
  • Το νέο τουρκολιβυκό μέτωπο πιέζει την Αθήνα – Το διπλό παιχνίδι του Χαφτάρ

    368 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί σε Ιράν και Ισραήλ – Τραμπ: «Μπορεί να εμπλακούμε στον πόλεμο πριν από τη λήξη της προθεσμίας»

    348 shares
    Share 139 Tweet 87
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch