Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Πονοκέφαλος» οι αγρότες και τα πανεπιστήμια

Προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης

Newsroom από Newsroom
26/01/2024 12:11
Ενημερώθηκε: 26/01/2024 12:16:46
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
97
SHARES
206
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Μπορεί η υπόθεση του γάμου ομοφύλων και του συνακόλουθου δικαιώματος στην τεκνοθεσία να έχει μονοπωλήσει εσχάτως την πολιτική επικαιρότητα, η κυβέρνηση, όμως, είναι αντιμέτωπη με ανοιχτά μέτωπα σε μια σειρά τομέων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Ευγενίδης στο protothema.gr και αυτό γιατί διαμορφώνεται ένα διττό σκηνικό έντασης, τόσο στις τάξεις των αγροτών, όσο και στα πανεπιστήμια, με φόντο το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ που εκφράζει με καταλήψεις σε πολλές σχολές και φορτισμένες γενικές συνελεύσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση προετοιμάζει παρεμβάσεις αποκλιμάκωσης, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις ο δρόμος θα είναι ανηφορικός.

Αρχής γενομένης από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, γεωργοί και κτηνοτρόφοι είναι «στα κάγκελα», όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω της απότομης περιστολής των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων μέσω της ΚΑΠ. Επιπρόσθετα, οι πρόσφατες καταστροφές στη Θεσσαλία έρχονται να επιτείνουν τις δυσκολίες, καθώς πολλοί εκ των πληγέντων δεν έχουν παραγωγή, ενώ καταγγέλλουν και σημαντικές καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις αποζημιώσεων. Επίσης, καταγγέλλονται σημαντικά σφάλματα στις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, του οποίου η διοίκηση ξηλώθηκε προ ημερών από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια. Κάπως έτσι, οι φετινές κινητοποιήσεις διαφαίνονται πιο δυναμικές σε σύγκριση με προηγούμενα έτη που είχαν κινηθεί σε «ρηχά» νερά.

Οι εικόνες με αγρότες να συγκρούονται με τα ΜΑΤ δεν ήταν ευχάριστες για την κυβέρνηση, όσο και αν επισημαίνεται ότι υπάρχει και πολιτικός δάκτυλος, με δεδομένες τις σχέσεις αρκετών αγροτοσυνδικαλιστών με το ΚΚΕ. Τούτων δοθέντων, η κυβέρνηση έσπευσε χθες δια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη να τείνει χείρα φιλίας προς τους διαμαρτυρόμενους, εμφανιζόμενη ανοιχτή σε διάλογο, αλλά και για πιο δυναμική στάση στην Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα», υπογράμμισε χθες σε παρέμβασή του ο κ. Αυγενάκης. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποιο ραντεβού τις επόμενες μέρες, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων. Ο κ. Αυγενάκης χθες είδε, πάντως, εκπροσώπους των κτηνοτρόφων σε καλό κλίμα και εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο εκτόνωσης τις επόμενες μέρες.

Εξεταστική εξ αποστάσεως

Από την άλλη, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με ένα ζήτημα που την έχει απασχολήσει από την αρχή της θητείας της, ήτοι την έξαρση της βίας εντός των Πανεπιστημίων. Ήδη, το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων έχει βάλει «στα καρφιά» φοιτητικές παρατάξεις από το αριστερό φάσμα, ενώ το ενισχυμένο αποτύπωμα της ΚΝΕ στους φοιτητικούς συλλόγους ηλεκτρίζει περισσότερο την ατμόσφαιρα. Αρκετοί φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν την εξεταστική τους λόγω των καταλήψεων, ενώ αίσθηση προκάλεσαν και οι καταγγελίες, φοιτητών της ΔΑΠ αλλά και μη, για βία που ασκήθηκε εις βάρος τους σε γενικές συνελεύσεις από κρανοφόρους και εξωπανεπιστημιακούς.

Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν ότι είναι στο χέρι των πρυτάνεων να καλούν την αστυνομία και επικαλούνται την πρόσφατη παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του ΕΜΠ. Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας επεχείρησε χθες μια…πρακτική ρελάνς, καλώντας τους πρυτάνεις να διοργανώσουν την εξεταστική με ηλεκτρονικά μέσα. Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης ζήτησε χθες την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η εκτίμηση στα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου είναι ότι η ηλεκτρονική μέθοδος θα διευκολύνει αρκετά πανεπιστήμια, πλην όμως όχι όλα. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό ισχύει και για αρκετά μεγάλα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες: ΑΓΡΟΤΕΣ 2024ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τιμές για σκληρό σιτάρι – ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ LIVE

23/06/2025 | 21:03
Featured

Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Η χώρα μας προχωρά μακριά από ιδεοληψίες του παρελθόντος

14/06/2025 | 16:49
Featured

Μαρινάκης: «Θα χάνουν την ιδιότητα του φοιτητή για δύο χρόνια όσοι συλλαμβάνονται για βία στα Πανεπιστήμια»

10/05/2025 | 19:00
Featured

Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια

09/05/2025 | 19:32
Load More
Επόμενο Άρθρο

Οντολογίες του Μεσογαίας Νικολάου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    884 shares
    Share 354 Tweet 221
  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    576 shares
    Share 230 Tweet 144
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    365 shares
    Share 146 Tweet 91
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    321 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά με παραγγελία της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για απάτες από εκτελωνιστές – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    288 shares
    Share 115 Tweet 72
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch