Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Mόσιαλος: Η προσβολή της Παναγίας και οι δύο όψεις του νομίσματος

Newsroom από Newsroom
04/01/2022 13:21
Ενημερώθηκε: 04/01/2022 13:23:35
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
54
SHARES
115
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mόσιαλος: Η προσβολή της Παναγίας και οι δύο όψεις του νομίσματος

Μόσιαλος και «Αθηναμπάντ»: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος – Του Κων/νου Μπογδάνου, newsbomb.gr

Ειδήσεις: Τόσο η προσβολή της Θεοτόκου παραμονή Χριστουγέννων από τα πλέον επίσημα χείλη, όσο και η πρωτοχρονιάτικη παράδοση του κέντρου της πρωτεύουσας σε πλήθη Πακιστανών εθνικιστών, μαρτυρούν με οδυνηρό τρόπο μία ατζέντα που έχει προσβάλει σαν πολιτικός-ιδεολογικός ιός τα ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η διαφορά με τον άλλο ιό, τον covid19, που πάνω από δύο χρόνια τώρα ορίζει τις ζωές μας, είναι ότι τον ιδεολογικό ιό του αντιχριστιανισμού και της μεταναστολαγνείας κανείς από το κυβερνητικό διευθυντήριο δεν φαίνεται να θέλει να τον καταπολεμήσει. Αντίθετα, πολλοί τον καλλιεργούν και τον διασπείρουν εσκεμμένα και συνειδητά. Ακόμα και όταν αυτό ευνοεί την εξάπλωση του πραγματικού ιού, του κορωνοϊού, ακόμα και όταν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Τί έβαλαν πιο πάνω οι κυβερνώντες μας, λοιπόν, φέτος τα Χριστούγεννα; Την καταπολέμηση της πανδημίας, ή την προώθηση μιας διεθνιστικής-προοδευτικής ατζέντας που πολεμά τις παραδοσιακές μας αξίες και προωθεί τη δημογραφική εκθεμελίωση της κοινωνίας μας; Δυστυχώς, το δεύτερο.

Ενώ διακηρυχθηκε ότι θα δινόταν ο υπέρ πάντων αγών ενάντια στη μετάλλαξη όμικρον, αποδείχθηκε ότι η κινητοποίηση ενάντια στον κορωνοϊό έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά μάλλον προσχηματικά.

Δεν εξηγείται αλλιώς, το ότι, την ώρα που οι πολίτες και οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, πλήρωναν βαρύ προσωπικό και οικονομικό τίμημα συμμόρφωσης με τα μέτρα, κάποιοι άλλοι έκαναν ανενόχλητοι δύο πράγματα: Απέτρεπαν κόσμο από το να εμβολιαστεί και διέσπειραν προκλητικά και χωρίς κανένα έλεγχο κατά δεκάδες χιλιάδες στην Αθήνα το ιικό φορτίο.

Αρχικά, όταν ο Ηλίας Μόσιαλος – όχι ως πολίτης, αλλά με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς υγείας – προσέβαλλε τους χριστιανούς και έστελνε με βεβαιότητα πλήθος ζηλωτών οριστικά εκτός εμβολιασμού, το Μαξίμου έλαβε μία απόφαση υψηλότατου συμβολισμού: Κατέλυσε κάθε έννοια αρχών και ίσης μεταχείρισης, βάφτισε τα σόσιαλ μήντια “ιδιωτικό βίο” και πήρε το μέρος του κου καθηγητή.

“Μπορείτε μα καθυβρίσετε την Παναγία ελεύθερα, ακόμα και παραμονή Χριστουγέννων, με επίσημη ιδιότητα και με πλήρη κάλυψη”, έλαβε εντολή και μας είπε κατ’ουσίαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προσοχή: Δεν ήταν ανάγκη να καρατομηθεί ο κος Μόσιαλος. Μία επίπληξη αρκούσε. Όχι όμως.

Ούτε καν αυτό. Και ενώ η Ελλάδα προσπαθούσε να κατανοήσει με ποιο σκεπτικό η κυβερνητική κορυφή του τόπου δείχνει να προτιμά την πολιτική ζημιά από την ένδειξη σεβασμού στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη επικρατούσα θρησκεία της χώρας, ήρθε το βράδυ της πρωτοχρονιάς να μας αποτελειώσει.

Σοκ; Οργή; Αηδία; Αγανάκτηση; Ποιο συναίσθημα μπορεί, αλήθεια, να περιγράψει αυτό που νιώσαμε βλέποντας την Αθήνα κατειλημμένη από μια συντονισμένη και οργανωμένη εξόρμηση δεκάδων χιλιάδων Πακιστανών – κυρίως, αλλά όχι μόνο – που αψηφώντας επιδεικτικά ό,τι ίσχυε για όλους εμάς τους υπόλοιπους, ξεχύθηκαν στο Σύνταγμα και το κέντρο της πόλης και για ώρες έκαναν επίδειξη παρουσίας και ισχύος;

Την ώρα που επιχειρηματίες καταστρέφονταν και οικογένειες χωρίζονταν, την ώρα που οι συντροφιές ακύρωναν τα σχέδιά τους λόγων των μέτρων που ανακοινώθηκαν την τελευταία στιγμή, την ώρα που ο Δήμος Αθηναίων οργάνωνε γιορτή χωρίς φυσική παρουσία θεατών όπου ο Δήμαρχος υποδυόταν τον ποπ-σταρ, οι μουσουλμάνοι λαθραία εισελθόντες, οργανωμένοι κεντρικά από ξένα κρατικά και παρακρατικά κέντρα, διέσυραν και εξευτέλιζαν την Ελληνική Δημοκρατία.

Τελικά, η παραμονή Χριστουγέννων και η παραμονή Πρωτοχρονιάς που μας επεφύλαξαν φέτος η κυβέρνηση και ο Δήμος Αθηναίων, δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Από τη μία, η πίστη μας λοιδορείται πλέον από επίσημα χείλη χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα.

Από την άλλη, παραχωρούνται στην πράξη σκανδαλώδη προνόμια στην ισλαμική κοινότητα της Αθήνας, που επί ΝΔ έχει θεριέψει σε όγκο και συμπεριφορά και κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει. Και στις δύο περιπτώσεις, ό,τι συμβαίνει λειτουργεί επίσης σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Μα είναι δυνατόν; Είναι αυτή η παράταξη που ψήφισε σχεδόν το 40% των Ελλήνων ψηφοφόρων το 2019 ως απάντηση στον διεθνιστικό μηδενισμό των αριστεριστών, ως δύναμη υπευθυνότητας και δικαιοσύνης;

Από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, η ΝΔ κινείται σταθερά προς τα αριστερά. Έθεσε ως ξεκάθαρο κοινό-στόχο της το κέντρο, προσηλώθηκε σε αυτό, κατασίγασε μακιαβελικά ή διέγραψε τις δεξιές και συντηρητικές φωνές της, υιοθέτησε μια πολιτισμική ατζέντα νεομαρξιστικής έμπνευσης που θυμίζει έντονα τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ, έβαλε στο επίκεντρο τα φεμινιστικά προτάγματα, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τους μετανάστες, θεωρώντας συγχρόνως τη συντηρητική της βάση της δεδομένη.

Θα περίμενε κανείς, ότι με το ξύπνημα του ΠΑΣΟΚ, που ροκανίζει για πρώτη φορά την κεντρώα επιρροή του Κυριάκου, η ΝΔ θα ξαναστρεφόταν στην οικογένειά της. Όχι. Επιμένει να διώχνει τους συντηρητικούς, τους πατριώτες, όσους πιστεύουμε ότι υπάρχουν έθνη και φύλα, όσους αξιώνουμε σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες, όσους αντιλαμβανόμαστε ότι ο φιλελευθερισμός ξεκινά πρώτα και κύρια από την ισονομία και την νομοκρατία.

Καθώς κάθε δράση φέρνει αντίδραση και η φύση δεν αγαπά το κενό, μένει να δούμε πού θα οδηγήσουν αυτές οι επιλογές.

Ετικέτες: Hλίας ΜόσιαλοςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣΜόσιαλοςΜΟΣΙΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

25/08/2025 | 23:45
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

09/08/2025 | 18:21
Load More
Επόμενο Άρθρο

Θετικός στον κορωνοϊό ο Άκης Σκέρτσος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τροχαίο-σοκ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης: Εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν οι επιβάτες 

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Γάζα: 15 νεκροί από πλήγμα του Ισραήλ σε νοσοκομείο – 4 δημοσιογράφοι στα θύματα

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  2025–2026: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως 1.200€ και γιατί δεν συμφέρει μετά τα 40 έτη ασφάλισης»

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Γιορτή σήμερα 25 Αυγούστου 2023, εορτολόγιο: Άγιος Τίτος ο Απόστολος

    201 shares
    Share 80 Tweet 50
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Οι Ρώσοι μπήκαν στη Ντομπροπίλια – Σφοδρές μάχες στην Κονσταντινίβκα, καμπανάκι για Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΤΑ ΝΕΑ: Τι κερδίζουν πίσω με το τέλος της προσωπικής διαφοράς – Αυξήσεις 55 ευρώ/μήνα  και αναδρομικά από το 2026

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • Νέες αποκαλύψεις για το δράμα του Βόλου: «Την βίαζε, την άφηνε έγκυο για να μην τον χωρίσει»

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch