Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Ν. Ανδρουλάκης: «Ομολογία αποτυχίας για το θέμα της ακρίβειας και επικοινωνιακό τέχνασμα η επιστολή στην Κομισιόν»

TechTeam από TechTeam
24/05/2024 17:04
σε HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αιχμή την ακρίβεια, αλλά και ευρύτερα την πολιτική ατζέντα, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τοποθέτησή του κατά την προ ημερησίας διαταξάεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Κατ’ αρχάς, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε το προεκλογικό μήνυμα της ΝΔ «Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» λέγοντας: «Με εξαίρεση τον ιδρυτή σας Κωνσταντίνο Καραμανλή και την είσοδό μας στις τότε Ευρωπαϊκές Κοινότητες, τι άλλο έχετε κάνει; Το 1999 καταγγείλατε το Ελσίνκι που έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2002 ήσασταν εσείς που συκοφαντούσατε την πατρίδα μας για τα κριτήρια εισόδου της στο ευρώ. Λίγα χρόνια αργότερα, και αφού χρεοκοπήσατε τη χώρα, θέσατε σε κίνδυνο τη θέση της χώρας στο ευρώ, αφού αν και εμείς ψηφίζαμε όπως εσείς, κ. Μητσοτάκη, δηλαδή μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τώρα θα ήμασταν στη δραχμή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε για την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ: «Όχι μόνο δεν συγκλίνουμε με τους δείκτες που περιγράφουν την ευημερία των ευρωπαϊκών λαών, αλλά συνεχώς αποκλίνουμε, με αποτέλεσμα να συναγωνιζόμαστε για τις τελευταίες θέσεις σε κρίσιμα οικονομικά κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα».

Διερωτώμενος αν η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε πολλούς τομείς συμβαδίζει με τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της Ε.Ε., ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στο κράτος δικαίου λέγοντας ότι είναι όλοι στη ΝΔ υπόλογοι επειδή δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ για την ενημέρωσή του γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, ενώ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε: «Κύριε Μητσοτάκη, με εσάς δεν είμαστε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Αντιθέτως, είστε η αιτία που απομακρυνόμαστε καθημερινά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Για το έντονο πρόβλημα της ακρίβειας ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το κόστος ζωής εκτοξεύεται και οι μισθοί των εργαζομένων χάνουν μέρα με τη μέρα την αγοραστική τους δύναμη με επιπτώσεις στο δημογραφικό και στις δομές του Ασφαλιστικού. Επίσης, αντέκρουσε τη θέση της κυβέρνησης ότι μείωσε τους φόρους. «Φόρο πληρώνει πλέον ακόμη και ο μισθωτός με τον βασικό-εισαγωγικό μισθό των 830 μεικτά» ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι ανησυχητική η αύξηση των ανισοτήτων.

«Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι για όλα φταίει η “εισαγόμενη” ακρίβεια καταρρίπτεται, αν ρίξουμε μια ματιά στο χρονικό της εξέλιξης του πληθωρισμού τροφίμων και του γενικού πληθωρισμού που αυξανόταν συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, κλιμακώθηκε και συνεχίστηκε προφανώς το πρώτο οκτάμηνο του 2022 φτάνοντας έως το 12% σε ετήσια βάση» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. και συνέχισε: «Το φθινόπωρο του 2022, ο εφησυχασμός δίνει τη θέση του στον πλήρη εκτροχιασμό. Ενώ ο ρυθμός αύξησης του γενικού πληθωρισμού σταδιακά σταθεροποιείται, έστω σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο πληθωρισμός τροφίμων αρχίζει να κλιμακώνεται ραγδαία. Στην πράξη, βλέπουμε τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα να λαμβάνουν χώρα με διπλάσια σχεδόν ταχύτητα από τους άλλους τομείς της αγοράς».

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τις εξελίξεις στις αυξήσεις των τιμών και ότι επαναπαύτηκε, μοιράζοντας ενισχύσεις και επιδοτήσεις χωρίς κριτήρια, χωρίς διασταυρώσεις πραγματικών ζημιών, χωρίς στόχευση.

«Από τον Ιούνιο του 2021 έως σήμερα έχουμε σταθερά υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όρο των 27 κρατών-μελών. Μετά από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, από τον Ιούλιο του 2023 έως σήμερα, δεν υπάρχει έστω ένας μήνας που οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέροντας αναλυτικά στοιχεία για μεγάλες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα τροφίμων και κατηγόρησε την κυβέρνησης ότι επί των ημερών της γίνεται μια τεράστια αναδιανομή πλούτου: «Η ψαλίδα ανάμεσα στους μισθούς και τα κέρδη συνεχώς διευρύνεται, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ακόμη, αντέκρουσε την επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λέγοντας: «Είναι είναι ομολογία αποτυχίας… και επικοινωνιακό τέχνασμα για να καλύψετε την αποτυχία σας… Το πρόβλημα με την εγχώρια αγορά δεν είναι ότι είναι μικρή, αλλά ότι είναι ασύδοτη».

Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του κόμματός του υπογράμμισε ότι περιλαμβάνουν: «Έλεγχο στα υψηλά ποσοστά κέρδους: Το κύριο έργο ελέγχου πρέπει να αναλάβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα διερευνά τα ποσοστά κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων και των αλυσίδων διανομής. Στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ, για ένα τουλάχιστον εξάμηνο, σε κατηγορίες βασικών τροφίμων που παρουσιάζουν έντονες ανατιμητικές τάσεις, ειδικά στο λάδι, το ψωμί και το γάλα. Θέσπιση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ώστε να γνωρίζουμε ποια προϊόντα σε άλλες χώρες είναι φθηνότερα σε σχέση με την Ελλάδα, και να γίνονται εκστρατείες ενάντια σε αυτές τις πολυεθνικές, που αισχροκερδούν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Επίσης φορολόγηση -πραγματική και αποτελεσματική- στα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου, των σούπερ μάρκετ και των τραπεζών. Για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη διασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας. Για τη μείωση του κόστους στέγασης, το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει ένα ολοκληρωμένο στεγαστικό πρόγραμμα που είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού».

«Αυτές τις προτάσεις καλούμε να στηρίξει ο ελληνικός λαός στις 9 Ιουνίου, ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ψηφίζοντας υπέρ μια Ευρώπης των λαών, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας για να στείλει ηχηρό μήνυμα στις συντηρητικές δυνάμεις, τις ελίτ και στην άκρα Δεξιά. Για να στείλει ισχυρό και αποτελεσματικό μήνυμα προοδευτικής αλλαγής και ελπίδας, γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ ξέρει να κινητοποιεί τις προοδευτικές δυνάμεις, να τις ενώνει και να νικάει τη Νέα Δημοκρατία και τη συντήρηση» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ετικέτες: ακρίβειαΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣΒουλή

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ανδρουλάκης: Επιθυμία όλων μας είναι οι αγρότες να κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι τους

23/12/2025 | 18:05
Featured

Επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για οικονομία αγρότες και κράτος δικαίου

23/12/2025 | 07:00
ÔÏ ÊÔÇÑÉÏ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ (EUROKINISSI)
Featured

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ – Καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ

19/12/2025 | 17:29
Featured

Ανδρουλάκης: Τα ΕΛΤΑ δεν απέτυχαν, υπονομεύτηκαν – Συστηματική απαξίωση με φόντο το ξεπούλημα

19/12/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Φάμελλος: Ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξισωτική 215,8 εκατ. ευρώ και βαμβάκι στα 39 λεπτά: πληρωμές, ενστάσεις και το δύσκολο φινάλε!

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!«Χειμώνας» συντάξεων 2026: +12€ έως τα 500€, «πάγωμα» για 670.000 με προσωπική διαφορά – τι αλλάζει 

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ : Εξισωτική 2025 και μέτρο 23: 215,8 εκατ. ευρώ σε πληρωμές, ενστάσεις έως 24/12 και ειδική φόρμα για ΚΑΕΚ

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΥΠΑ 2026: Δωρεάν διακοπές έως 12 νύχτες – Ποιοι δικαιούνται voucher βιβλίων 

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Φωκίων Καραβίας: Οι 3 στρατηγικοί στόχοι της Eurobank για το 2026

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • 7 «κλειδιά» για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του 2026: αύξηση 2,4%, όριο ΕΑΣ στα 1.468€ και καθαρό όφελος έως 171€ τον μήνα

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Γιορτή σήμερα 24 Δεκεμβρίου, εορτολόγιο: Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch