Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Π. Μαρινάκης: Το 2024 θα είναι μια χρονιά περαιτέρω αύξησης εισοδημάτων

TechTeam από TechTeam
17/12/2023 18:54
σε HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
59
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Το 2024 θα είναι μια χρονιά περαιτέρω αύξησης εισοδημάτων. Κυρίαρχη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η άσκηση μιας ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Αναφορικά με τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, επισημαίνει ότι: «Επιτέλους, έχουμε μια κυβέρνηση που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ξέρουμε όλοι, ας μην κρυβόμαστε, ότι στο όνομα των ομάδων, υπάρχουν «στρατοί» που διαπράττουν μια σειρά από βαριά κακουργήματα εντός και εκτός γηπέδων. Αν η δράση τους αυτή δεν αντιμετωπιστεί στη ρίζα της, όλα τα άλλα μέτρα δεν θα έχουν αντίκρισμα και όσες προσπάθειες κι αν γίνουν δεν θα είναι αρκετές. Γι’ αυτό η πιο σημαντική από τις ανακοινώσεις που έγιναν τη Δευτέρα είναι η συγκέντρωση στοιχείων και η αναβάθμιση της δικαστικής έρευνας. Η εκτελεστική εξουσία δεν θα υποκαταστήσει την δικαστική σε καμία περίπτωση. Το ποιες και πόσες είναι αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, πως λειτουργούν και τι εγκλήματα διαπράττουν θα το ερευνήσει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «ως προς τα γήπεδα, η μεγάλη διαφορά αυτών των ανακοινώσεων είναι ότι δεν μιλάμε απλώς για ένα κλείσιμο γηπέδων για δύο μήνες, αλλά για το γεγονός ότι πλέον για να ανοίξει οποιοδήποτε γήπεδο πρέπει να ικανοποιηθούν κάποιες προϋποθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες φέρουν οι ομάδες. Όποιος τηρήσει τις δεσμεύσεις θα ανοίξει. Ελπίζουμε πως τα μέτρα που ανακοινώσαμε θα προχωρήσουν από τις ΠΑΕ, αν όμως χρειαστεί θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους».

Ο κ. Μαρινάκης συμπληρώνει στη συνέχεια πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την οργή των φιλάθλων «οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη, αλλά νιώθουμε πολύ καλύτερα με τη συνείδησή μας με το να υποχρεώσουμε τις ομάδες να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να γυρίσουμε στα γήπεδα με ασφάλεια. Δηλαδή, ταυτοποίηση των θεατών, για να ξέρει καθένας από μας ποιος κάθεται δίπλα του, ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ώστε αν κάποιος παρανομήσει με κάποιο τρόπο να εντοπιστεί άμεσα και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Η ευθύνη εδώ βαραίνει τις ομάδες. Εκείνες καλούνται να συμμορφωθούν με όσα ορίζει ο νόμος».

Διευκρινίζει επίσης απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα έχει την ευθύνη όσον αφορά τα εισιτήρια για να μπαίνει κάποιος στο γήπεδο ότι: «Αυτό ήταν είναι και θα παραμείνει ευθύνη των ομάδων. Η Αστυνομία θα συνεχίσει να κάνει, κατά περίπτωση, ελέγχους ασφαλείας στα γήπεδα, αλλά δεν είναι ο ρόλος της να αναλάβει ευθύνες των ιδιοκτητών των ΠΑΕ. Ο έλεγχος της Αστυνομίας αφορά την ασφάλεια των φιλάθλων και όχι την ταυτοπροσωπία τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορικά με τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, επισημαίνει πως: «Το 2024 θα είναι μια χρονιά περαιτέρω αύξησης εισοδημάτων. Κυρίαρχη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η άσκηση μιας ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής. Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξουν αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια, νέα αύξηση των συντάξεων, του κατώτατου μισθού, αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, καθώς και αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων και του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης. Τα μόνιμα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών,, όπως αυτά που ήδη ανέφερα αλλά και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες από φυσικές καταστροφές κατοικίες, το Youth Pass, η απαλλαγή των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή στη δαπάνη αγοράς φαρμάκων, από το 2024 αγγίζουν το 1,6 δις ετησίως».

Για τις έκτακτες ενισχύσεις που έχουν εξαγγελθεί υπογραμμίζει πως «όσο η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, να μειώνει το χρέος της ως προς το ΑΕΠ, να προσελκύει επενδύσεις, να αυξάνει τις εξαγωγές της, να μειώνει την ανεργία, να σημειώνει ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις, να αυξάνει τα δημόσια έσοδα, χωρίς να αυξάνει φόρους, τόσο θα μεγαλώνει ο δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ακόμα καλύτερα εισοδήματα σε όλους τους πολίτες».

Ολοκληρώνοντας, σε ερώτηση για το πώς αξιολογεί την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, ο κ. Μαρινάκης τονίζει πως «ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, όχι να σχολιάζει τα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Προφανώς παρατηρούμε τις εξελίξεις. Αλλά, τα δύο κόμματα αυτά, το 2019 συγκέντρωναν μαζί δύναμη της τάξης του 40% και τώρα μόλις τείνουν να αγγίξουν το 25%. Φυσικά και είναι σημαντικό το ποιος θα είναι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι καθένας που έχει πολιτικό λόγο και αξίωμα, είτε είναι δεύτερος, είτε είναι τρίτος, να έχει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις να εισφέρει στο δημόσιο διάλογο. Και μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ετικέτες: ΒουλήΜΑΡΙΝΑΚΗΣΠροϋπολογισμός 2024

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μαρινάκης σε Κωνσταντοπούλου: Προσβάλατε την μνήμη νεκρού για να μαζέψετε ψήφους

20/11/2025 | 22:30
Featured

Προϋπολογισμός 2026: Δημοσιονομικές παρεμβάσεις 2,9 δισ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει τo πακέτο των μέτρων

20/11/2025 | 18:13
Featured

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις αιτιάσεις του Κυριάκου Βελόπουλου για την ΕΡΤ

20/11/2025 | 16:13
Featured

Μαρινάκης σε ΠΑΣΟΚ για «Φραπέ»: Μας κατηγορείτε για συγκάλυψη – Τον στέλνουμε στον εισαγγελέα

20/11/2025 | 14:53
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κασσελάκης: Παρουσίασε το σχέδιο νίκης επί της ΝΔ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Πολωνία ζητά από τη Λευκορωσία την έκδοση των υπόπτων για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Νέος ΚΟΚ 2026: «Κόφτης» στα διπλώματα ηλικιωμένων και AI που μπλοκάρει μηχανές χωρίς κράνος – Ποιες αλλαγές έρχονται

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΑΓΡΟΤΕΣ- Συναγερμός για τις άμεσες ενισχύσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 2024: Ποιοι χάνουν χρήματα, τι λέει η Κομισιόν και τι πληρώνεται τώρα

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • BLACK FRIDAY 2025: Τα 25 πιο δημοφιλή καταστήματα στην Ελλάδα – Πλήρης οδηγός για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: 60 εκατ. – 438.000 θανατωμένα ζώα: Ο «αλγόριθμος» ενίσχυσης, τα κρυφά κριτήρια και οι συνδεδεμένες

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Τα Αγιορείτικα γλυκά της εγκράτειας: Ο μοναχός Μωυσής με δύο σπάνιες νηστίσιμες λιχουδιές

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • LIVE σεισμογράφοι Ελλάδας: Δείτε σε πραγματικό χρόνο όλους τους σεισμούς – Ο πλήρης οδηγός του tilegrafimanews.gr

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch