Μεγάλη άνοδος στη Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 1.160 μονάδες και τους S&P 500, Nasdaq να σημειώνουν «άλματα» 3,2% και 4,3% αντίστοιχα, μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
Οι συνδυασμένοι αμερικανικοί δασμοί 145% στις περισσότερες κινεζικές εισαγωγές θα μειωθούν στο 30%, συμπεριλαμβανομένου του συντελεστή που συνδέεται με τη φαιντανύλη, έως τις 14 Μαΐου, ενώ οι κινεζικοί δασμοί 125% στα αμερικανικά προϊόντα θα μειωθούν στο 10%, σύμφωνα με τη δήλωση και τους αξιωματούχους σε ενημέρωση τη Δευτέρα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα ότι ενδεχομένως θα μιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο τέλος της εβδομάδας. “Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών το περασμένο Σαββατοκύριακο, οδήγησαν σε «επανεκκίνηση» των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών”, σημείωσε.
Ο Dow Jones κέρδισε 2,81% – 1.160 μονάδες κλείνοντας στις 42.410 μονάδες, ο S&P 500 3,26% στις 5.844 μονάδες και o Nasdaq 4,35% στις 18.708 μονάδες.
«Η συμφωνία συνιστά παύση 90 ημερών και όχι επ’ αόριστον αναστολή και θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την αβεβαιότητα τόσο για τους επενδυτές όσο και για τις επιχειρήσεις σχετικά με το τελικό σημείο των δασμών» προειδιοποπιησε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs