Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

Ψάλτης – Ορσέλ: Η στρατηγική συνεργασία Alpha Bank και UniCredit ανοίγει μία νέα εποχή για τους πελάτες τους

TechTeam από TechTeam
09/10/2024 19:43
Ενημερώθηκε: 09/10/2024 19:47:23
σε HOT NEWS, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
61
SHARES
130
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Το μήνυμα ότι η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Alpha Bank και UniCredit ανοίγει μία νέα εποχή για τους Πελάτες τους – και ιδίως για την επιχειρηματικότητα, συμπεριλαμβανομένων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων – έστειλαν οι CEOs των δύο Ομίλων, Βασίλης Ψάλτης και Andrea Orcel κατά τις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποίησαν στην Αθήνα οι Διοικητικές Ομάδες των δύο οργανισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασαν από κοινού τα αμοιβαία κεφάλαια onemarkets Fund της UniCredit, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, αποκλειστικά μέσω της Alpha Bank.

Οι κ.κ. Ψάλτης και Orcel επιβεβαίωσαν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση της στρατηγικής τους συμφωνίας, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα θετικά της αποτελέσματα. Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στη συνένωση των δυνάμεων των δύο Ομίλων στη Ρουμανία, η οποία προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δημιουργώντας την τρίτη μεγαλύτερη Τράπεζα στη χώρα, καθώς και στο έντονο ενδιαφέρον των Πελατών της Alpha Bank για τα αμοιβαία κεφάλαια onemarkets, τα οποία μέσα σε μόλις τρεις μήνες πιλοτικής διάθεσης προσέλκυσαν ήδη κεφάλαια ύψους €100 εκατ.

Τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται για τους επιχειρηματικούς Πελάτες της Alpha Bank μέσα από τη συνεργασία με την UniCredit, αλλά και το ισχυρό θετικό αποτύπωμά της στον ελληνικό τραπεζικό τομέα και την οικονομία εν γένει υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης, υποδεχόμενος τον κ. Orcel και την ομάδα του στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας: «Η στρατηγική συνεργασία με την UniCredit επιθυμούμε να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς μπορούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες να χαράξουν μια κοινή στρατηγική σε διασυνοριακό επίπεδο. Καθώς η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και ανακτά την εξωστρέφειά της, η σύμπραξη με την UniCredit δίνει στους Πελάτες μας διεθνείς ευκαιρίες μέσω της πρόσβασης στις 13 ευρωπαϊκές αγορές του δικτύου της. Έτσι, σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών, η στρατηγική μας συνεργασία με την UniCredit προωθεί την εξωστρέφεια και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των Πελατών μας, ενώ ισχυροποιεί τη θέση μας ως Τράπεζας επιλογής για τις Ελληνικές επιχειρήσεις, τοποθετώντας την Alpha Bank στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς».

Από την πλευρά του, ο CEO του Ομίλου UniCredit, Andrea Orcel δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με όσα επιτυγχάνουμε στην Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία μας με την Alpha Bank. Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, καταφέραμε τρεις φορές περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε με βάση τον αισιόδοξο αρχικό σχεδιασμό μας και βλέπουμε τις ομάδες μας να συνεργάζονται αποδοτικά. Το περιβάλλον είναι θετικό και εκτιμώ ότι θα εκπλήξουμε πολλούς με όσα θα καταφέρουν οι δύο Τράπεζες μαζί».

Η επίσκεψη της Διοικητικής Ομάδας της UniCredit και οι συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα αποτελούν συνέχεια της αντίστοιχης επίσκεψης της Διοικητικής Ομάδας της Alpha Bank στο Μιλάνο τον περασμένο Απρίλιο.

onemarkets Fund: Επενδυτικές λύσεις διεθνούς βεληνεκούς για τους πελάτες της Alpha Bank
Ισχυρή αποτύπωση της αποδοτικής συνεργασίας των δύο πλευρών αποτελεί η διάθεση των αμοιβαίων κεφαλαίων onemarkets Fund της UniCredit στην ελληνική αγορά, η οποία ξεκίνησε κατ’ αποκλειστικότητα μέσω του Δικτύου της Alpha Bank.

Το καινοτόμο αυτό επενδυτικό προϊόν, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της UniCredit και μερικών από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης κεφαλαίων, παρέχει εξατομικευμένες λύσεις πρόσβασης στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, καλύπτοντας διαφορετικές επενδυτικές επιλογές και προφίλ κινδύνου-απόδοσης, με στόχο να προσφέρει επενδυτικές λύσεις προσανατολισμένες στις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς, σε όλες τις κατηγορίες πελατών που επιδιώκουν πιο ενεργητική διαχείριση των διαθέσιμων κεφαλαίων τους.

Όπως τόνισε ο κ. Ψάλτης μιλώντας σε ειδική εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank για την παρουσίαση του προϊόντος στα Στελέχη και τους Εργαζόμενους της Τράπεζας:

«Η διάθεση της σειράς προϊόντων onemarkets Fund στην Ελλάδα ανοίγει στους Πελάτες μας ένα παράθυρο σε διεθνείς επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζονται asset managers, στους οποίους δεν είχε μέχρι σήμερα πρόσβαση η ελληνική αγορά. Παράλληλα, τους προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και στρατηγικές που καλύπτουν όλα τα επενδυτικά προφίλ και αξιοποιούν την υψηλή τεχνογνωσία της UniCredit, σε συνδυασμό με τη μεγάλη εμπειρία και τις ισχυρές επιδόσεις της Alpha Bank στην παροχή επενδυτικών λύσεων».

Παρόντες στην εκδήλωση για την έναρξη διάθεσης των onemarkets Fund στην Ελλάδα μέσω της Alpha Bank ήταν και οι εκπρόσωποι των συνεργατών των onemarkets Fund της UniCredit, όπως μεταξύ άλλων οι PIMCO, Fidelity και Pictet Asset Management.

Συναντήσεις με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Διοικητή της ΤτΕ
Οι CEOs των δύο Ομίλων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και τα επόμενα βήματα της μεταξύ τους συνεργασίας στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα οφέλη της διατραπεζικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομίλων και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις επιχειρήσεις και την ελληνική οικονομία, με δεδομένο ότι η επένδυση της UniCredit στην Alpha Bank είναι η πρώτη που πραγματοποιεί μεγάλη ευρωπαϊκή Τράπεζα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα τελευταία 17 χρόνια, και την κοινή βούληση των δύο Ομίλων να λειτουργήσουν ως πύλες τραπεζικής εξυπηρέτησης τόσο για τις Eλληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές του εξωτερικού, όσο και για ξένους επενδυτές που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία έτη.

Οι Διοικητικές Ομάδες των δύο Τραπεζών συναντήθηκαν, επίσης, με τους επικεφαλής κορυφαίων Eλληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες διακρίνονται για την εξωστρέφειά τους, και συζήτησαν μαζί τους τα πλεονεκτήματα και τις νέες δυνατότητες που τους παρέχει η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Alpha Bank και UniCredit.

Ετικέτες: Alpha Bank – Β. Ψάλτης
Προηγούμενο Άρθρο

ΔΕΙΤΕ LIVE – Τρόμος για τον τυφώνα «Μίλτον»: «Φύγετε, είναι θέμα ζωής και θανάτου» – Ουρές για τρόφιμα, βενζίνη και σακιά με άμμο

Επόμενο Άρθρο

Σκυλακάκης για ρεύμα: Τέλος το νυχτερινό, έρχεται διζωνικό τιμολόγιο για το μεσημέρι και το Σαββατοκύριακο

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Βασίλης Ψάλτης: Πως θα αυξήσει η Alpha Bank τα έσοδα – Οι τομείς που θα φέρουν επιπλέον προμήθειες

02/12/2024 | 19:30
Featured

Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Πολυεπίπεδα τα οφέλη της συνεργασίας με την UniCredit

19/11/2024 | 11:47
HOT NEWS

Βασίλης Ψάλτης σε αναλυτές: Μέρισμα 122 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2023 – Εξετάζονται νέες εξαγορές, αλλά με αυστηρά κριτήρια

07/03/2024 | 23:26
Featured

Έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση 1.200 ευρώ στο προσωπικό της Alpha Bank – Το μήνυμα του Β. Ψάλτη

12/01/2024 | 15:00
Featured

Βασίλης Ψάλτης: «Παράθυρο στον κόσμο η συμφωνία Αlpha Bank – UniCredit για εμάς και τους πελάτες μας»

21/11/2023 | 10:57
Featured

Μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Ψάλτη: «Η Alpha Bank καθίσταται και πάλι 100% ιδιωτική και μάλιστα με την είσοδο ενός στρατηγικού επενδυτή πρώτης γραμμής»

13/11/2023 | 12:49
Featured

Βασίλης Ψάλτης: Η Alpha Bank εταίρος ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

01/08/2023 | 13:40
HOT NEWS

B. Ψάλτης (Alpha Bank): Τα stress tests καταδεικνύουν τον επιτυχημένο μετασχηματισμό μας

29/07/2023 | 10:48
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σκυλακάκης για ρεύμα: Τέλος το νυχτερινό, έρχεται διζωνικό τιμολόγιο για το μεσημέρι και το Σαββατοκύριακο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ LIVE Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα( ΚΕΑ), Επίδομα Παιδιού Α21 και λοιπά επιδόματα – Ποιοι και πώς υποβάλλουν αιτήσεις

    509 shares
    Share 204 Tweet 127
  • Ο Λέκκας προειδοποιεί για τις ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου: Nα μην κατοικηθούν ορισμένες κατοικίες

    570 shares
    Share 228 Tweet 143
  • Ο Πούτιν ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση πυρός στο μέτωπο της Ουκρανίας

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • ΑΣΕΠ 2025: Πάνω από 6.700 μόνιμες προσλήψεις – Όλες οι τρέχουσες και επερχόμενες προκηρύξεις ανά ειδικότητα

    159 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Νέα Δημοκρατία: Επιστρέφει στο 30% στις δημοσκοπήσεις, βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθεροποιείται δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • ΝΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τι θα πληρωθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες-Όλες οι νέες καταβολές από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

    111 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Σεισμός στη Μήλο: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για την Ελλάδα και τον κίνδυνο νέου μεγάλου σεισμού

    1117 shares
    Share 447 Tweet 279
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch