ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ στην Μυτιλήνη – Που έγινε σεισμός πριν λίγο
Ειδήσεις: Σημειώθηκε σεισμός 3,6 ρίχτερ το μεσημέρι της Τρίτης, στις 13:26, στη Μυτιλήνη.
Η σεισμική δόνηση καταγράφεται 43 χιλιόμετρα, νότια της Μυτιλήνης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
Δείτε εδώ live τι καταγράφει για τον σεισμό η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).
Αυτοσυγκράτηση συνιστά στον κόσμο ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμολόγος Γιώργος Δρακάτος, αναφορικά με τις προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό ακόμα και 7 Ρίχτερ που έχουν προβλέψει συνάδελφοί του.
Κάντε κλικ εδώ τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού για τους μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.
Δείτε εδώ τι καταγράφει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.
Κάθε σεισμός LIVE από την αντίστοιχη υπηρεσία που καταγράφει κατά τόπους σε real time τη σεισμική δραστηριότητα. Δείτε εδώ τους πιο φονικούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.
“Σεισμός 6 Ρίχτερ είναι αντιμετωπίσιμος“: Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα σεισμό της τάξης των 6 έως 6,5 βαθμών, αλλά σε περίπτωση πιο ισχυρού σεισμού θα χρειαστούμε βοήθεια από το εξωτερικό.
Σεισμική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο
Πατήστε εδώ να παρακολουθήσετε την σεισμικότητα σε πραγματικό χρόνο
Πατώντας πάνω στο χάρτη μπορείτε να δείτε τους σεισμούς, όπως αυτοί συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο και να ενημερώνεστε για την σεισμικότητα της περιοχής σας.
Πάνω στο χάρτη, βλέπετε σε διάφορα σημεία κάποια σύμβολα. Τα μεγάλα αστέρια δείχνουν τις περιοχές στις οποίες ο σεισμός είχε μέγεθος πάνω από 6,5 Ρίχτερ και τα μικρότερα αστέρια τονίζουν την περιοχή όπου ο σεισμός είχε μέγεθος από 5,8 μέχρι 6,5 Ρίχτερ.
Οι μεγάλοι κύκλοι δείχνουν τις περιοχές που σημειώθηκε σεισμός από 4,6 μέχρι 5,8 Ρίχτερ, οι μικρότεροι κύκλοι τις περιοχές που η σεισμική δραστηριότητα κυμαίνεται από 3,6 μέχρι 4,6 Ρίχτερ, ενώ οι πολύ μικροί κύκλοι δείχνουν τους σεισμούς κάτω των 3,6 Ρίχτερ.
Δεξιά από το χάρτη αναγράφεται η ημερομηνία, η ώρα αλλά και το μέγεθος του σεισμού.
Τα χρώματα που έχουν τα σύμβολα ορίζουν τον χρόνο της σεισμική δραστηριότητας.
Με ροζ είναι οι περιοχές που η σεισμική δραστηριότητα συνέβη τις τελευταίες 6 ώρες, με κόκκινο πριν από 12 ώρες, με πορτοκαλί πριν από 24 ώρες, με πράσινο πριν από δύο ημέρες, με λευκό πριν 10 ημέρες και με γκρι ότι η σεισμική δραστηριότητα παρατηρήθηκε πριν από 20 ημέρες.
Στο κάτω μέρος του χάρτη έχετε άλλες πέντε επιλογές. Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκε ο σεισμολογικός χάρτης το τελευταίο 24ωρο, τις τελευταίες δύο ημέρες, τις τελευταίες δέκα ημέρες, τις τελευταίες είκοσι ημέρες, ενώ επίσης σας δίνει την δυνατότητα να δείτε τον χάρτη με τους σημαντικότερους σεισμούς του 2010 στην χώρα μας.
Επισκόπηση σταθμών -ΣΕΙΣΜΟΣ
Επίσης δημιουργήθηκε ένας σύνδεσμος παρακολούθησης της σεισμικότητας του Ελληνικού χώρου στην ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιστρέφοντας στην αρχική σελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχετε την επιλογή της επισκόπησης σταθμών. Εδώ μπορείτε να δείτε τους σεισμούς όπως καταγράφονται σε όλους τους σεισμολογικούς σταθμούς της χώρας μας. Σεισμολογικούς σταθμούς που λειτουργεί, το πανεπιστήμιο Αθηνών, το πανεπιστήμιο Πατρών, το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την καταγραφή του σεισμογράφου της περιοχής σας
Δείτε εδώ όλους τους σεισμούς και μετασεισμούς που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.