Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Σταϊκούρας: Μέχρι τέλους του μήνα 4 δις από το Ταμείο Ανάπτυξης

TechTeam από TechTeam
18/07/2021 16:15
σε HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μέσα στο μήνα θα γίνει η πρώτη εκταμίευση ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Κανάλι-1.

«Είναι μια συλλογική δουλειά όλης της κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού έτσι ώστε να κατατεθεί ένα συντονισμένο, ρεαλιστικό, σχέδιο το οποίο και εγκρίθηκε μαζί με άλλα 11 σχέδια στη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο όλο σχέδιο. Ήταν το δεύτερο το οποίο κατατέθηκε και το τρίτο το οποίο εγκρίθηκε. Και μάλιστα με πολύ κολακευτικά σχόλια από τους θεσμούς και τους εταίρους» είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«Το ταμείο ανάκαμψης εγκρίθηκε, θα γίνει εκταμίευση των πρώτων πόρων αυτό τον μήνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτιμούμε ότι θα είναι ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα 2/3 είναι επιδοτήσεις και το 1/3 δανεισμός. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει και υλοποιούμε έργα πριν καν εγκριθεί το σχέδιο. Χθες ανακοινώσαμε τα πρώτα 12 έργα που εντάσσονται προς υλοποίηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Βελτίωση του εξοπλισμού της ΑΑΔΕ, Σύστημα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για το Δημόσιο, Επέκταση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Δίκτυα-Οπτικές ίνες για Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Δημόσια Νοσοκομεία και Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, Ενιαία ψηφιακή Υποδομή και επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών μεταξύ του Δημοσίου – Επιχειρήσεων και πολιτών, η κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65, Ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακείων, Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, Αποκατάσταση-Συντήρηση-Ανάδειξη Μνημείων και της Ακρόπολης των Αθηνών και Ψηφιακή Μέριμνα».

Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «αυτό το Ταμείο είναι πόροι για να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει. Να ενισχυθούν οι επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να τονωθεί η κοινωνική συνοχή. Όμως είμαστε μέσα σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με έντονες οικονομικές συνέπειες. Άρα εκτός των έργων που κάνουμε για την ανάκαμψη της οικονομίας, οφείλουμε ως πολιτεία να είμαστε κοντά στην κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Αυτό συνεπώς που ανακοινώσαμε χθες μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων και των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, είναι ένα νέο γενναίο πλαίσιο ρύθμισης για τις οφειλές οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στον κορωνοϊό, για το κομμάτι της οικονομίας το οποίο πλήττεται».

Σε ότι αφορά τη νέα ρύθμιση χρεών ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «μέχρι τώρα η ελληνική πολιτεία είχε επιλέξει ανάλογα και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την κάθε φάση της υγιεινομικής κρίσης. Για την πρώτη φάση Μάρτιου – Ιουνίου 2020, τα χρέη που δημιουργήθηκαν είχαμε επιλέξει να αποδοθούν από το 2022 σε 24 ή 48 δόσεις. Και παράλληλα για κάποιους μήνες οι δόσεις που δεν μπορούσε κάποιος να πληρώσει πήγαιναν ως ρυθμιζόμενη οφειλή στο τέλος. Τώρα πλέον καλύπτουμε όλη την περίοδο από Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα για όποιον δημιούργησε χρέη σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία και είναι πληττόμενος επιλέγοντας τις έως 36 δόσεις άτοκα ή έως 72 δόσεις έντοκα».

«Είναι η πιο γενναία ρύθμιση οφειλών που έχει γίνει» τόνισε και συμπλήρωσε: «καλύπτουμε μεγάλο εύρος επιχειρήσεων, εργαζόμενους που όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαν μπει σε αναστολή ή στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν κάνει δήλωση COVID και ανέργους που εγράφησαν στον ΟΑΕΔ κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Με την πρώτη δόση από το 2022».

Διευκρίνισε πως «η πολιτεία πρέπει να ισορροπεί μεταξύ της δυνατότητα που πρέπει να δίνει στην κοινωνία για να την βοηθήσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, αλλά και της ανάγκης τήρησης της κουλτούρας πληρωμών. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για τη χώρα. Για αυτό και βλέπετε ότι πχ στο πρόγραμμα Γέφυρα δώσαμε τη δυνατότητα σε ενήμερους δανειολήπτες να βοηθηθούν από την πολιτεία».

Επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Ήδη έχουν υποβληθεί 2.500.000 φορολογικές δηλώσεις. Το σύνολο της κοινωνίας θα δει πολύ μεγάλη μείωση των φορολογικών του υποχρεώσεων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης να έχει μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, στο φόρο φυσικών προσώπων στον χαμηλότερο συντελεστή 9%, να έχει μειώσει τη φορολόγηση των επιχειρήσεων που θα φτάσει στο 22% του χρόνου, να έχει μειώσει την προκαταβολή φόρου, να έχει καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για το ’21 και το ’22, να έχει μειώσει ασφαλιστικές εισφορές κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες για τα ίδια έτη» ειπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για να καταλήξει: «το αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης είναι οι στοχευμένες κυρίως με μόνιμο χαρακτήρα, μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Πάνω σε αυτές τις ράγες θα κινηθούμε και τα προσεχή χρόνια όσο δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος».

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/10/2025 | 23:55
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίαρχος, αλλά με τρωτά σημεία – Ο Σαμαράς «παίζει» με 9–10% και οι αριστερές δυνάμεις αναζητούν κατεύθυνση

18/09/2025 | 13:27 - Ενημέρωση 19/09/2025 | 12:25
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Ή Προσευχή του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου – Πως γίνεται

21/08/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γεννηματά: «Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμοί που έρχονται στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα – Παγκόσμια προειδοποίηση από αναλυτές και σεισμολόγους

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    301 shares
    Share 120 Tweet 75
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Νέα διάταξη: Αναγνώριση έως 10 ετών για συντάξεις ΟΓΑ – Ποιοι ωφελούνται και πώς υπολογίζονται τα ποσά

    145 shares
    Share 58 Tweet 36
  • Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

    242 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Ρωσία: Ο πόλεμος περνά στις ράγες – Καταστρέφει ηλεκτρομηχανές για να παγώσει τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας

    269 shares
    Share 108 Tweet 67
  • Καιρός: Βροχερή Κυριακή με 7 μποφόρ, πού θα πέσει η θερμοκρασία

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ: «Πρώτα οι παλιοί Βιολογικοί, μετά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ – Τι αλλάζει με τις ενισχύσεις ευλογιάς και τα φερτά του “Ντάνιελ”»

    221 shares
    Share 88 Tweet 55
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch