Στη σύλληψη Ιταλού μαφιόζου ο οποίος διέφευγε της σύλληψης από την γειτονική χώρα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στην Κέρκυρα.
Ειδικότερα η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κέρκυρας εντόπισε και «πέρασε χειροπέδες» στον 60χρονο Vincenzo La Porta γεννηθέντα στη Νάπολη, για τον οποίο εκκρεμούσε η εκτέλεση ποινής φυλάκισης 14 ετών και 4 μηνών. Σημειώνεται πως ο συλληφθείς διέφευγε της επιβολής της δικαιοσύνης από το 2012.
Φαίνεται πως η αγάπη του για την Νάπολι του κόστισε, καθώς όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύουν οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, πανηγύρισε το πρωτάθλημα των «παρτενοπέι» βγαίνοντας στο μπαλκόνι για να ανεμίσει την σημαία της ομάδας.
Ο Vincenzo La Porta, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα της Νάπολι
«Ένας από τους πιο επικίνδυνους φυγόδικους» της Ιταλίας
Στις έρευνες συμμετείχαν και Ιταλοί Καραμπινιέροι από την πόλη του ιταλικού Νότου, οι οποίοι ήρθαν για αυτόν τον σκοπό. Μετά από μακρά σειρά ερευνών και παρακολουθήσεων των ιταλικών αρχών, οι καραμπινιέροι τον εμπόδισαν στο δρόμο, ενώ οδηγούσε το μηχανάκι του στην Κέρκυρα, αναφέρει το ρεπορτάζ της Corriere Della Sera.
Οι καραμπινιέροι τον αναγνώρισαν σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην πρόσοψη ενός εστιατορίου, παρά το γεγονός ότι φορούσε καπέλο του μπέιζμπολ και ένα μπλε κασκόλ στα χέρια του, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.
Ο συλληφθείς είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των «επικίνδυνων φυγόδικων του Υπουργείου Εσωτερικών», έχοντας σχέσεις με την Καμόρα στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για χρόνια μέσω της υλοποίησης μιας σειράς παράνομων οικονομικών επιχειρήσεων ως μέλος της ομάδας της μαφίας Contini.
Οι απάτες και οι εικονικές εταιρίες
Όπως αναφέρει η Corriere Della Sera, ο La Porta είχε καταδικαστεί ερήμην ως επικεφαλής μιας οργάνωσης αφιερωμένης στη συστηματική φοροδιαφυγή, τη φορολογική απάτη και την απάτη σε βάρος ξένων προμηθευτών. Είχε κατορθώσει όλα αυτά τα χρόνια να κατακτήσει σημαντικά μερίδια αγοράς χάρη σε μαζικές προμήθειες που αποκτήθηκαν με ουσιαστικά ανύπαρκτες εγγυήσεις, οι οποίες παρασχέθηκαν από εταιρείες φτωχές σε περιουσία ή εικονικές, οι οποίες, αφού χρησιμοποιήθηκαν, έμειναν πτωχευμένες.