Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Συναγερμός στο Πεντάγωνο! Το μήνυμα Δένδια για την Λήμνο με νέο δόγμα εθνικής ασφαλείας

Τι ανέφερε ο Υπουργός

Newsroom από Newsroom
03/01/2024 12:31 - Ενημέρωση 07/01/2024 02:04
Ενημερώθηκε: 07/01/2024 02:04:40
σε HOT NEWS, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
A A
1.9k
SHARES
4.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Συναγερμός στο Πεντάγωνο από τις πληροφορίες για αμφίβια απόβαση των ΗΠΑ στην Υεμένη μετά τους βομβαρδισμούς Χούθι και για απόσχιση των Σέρβων της Βοσνίας μετά από δηλώσεις του Προέδρου τους Ντόντικ – Ολοκληρωτικό πόλεμο μέχρι τέλους αναγγέλλει ο Νετανυάχου ενώ ο Πούτιν βομβάρδισε και πάλι το Κίεβο! – Στην τελική φάση εισέρχεται η αναμέτρησις στην Ουκρανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΕΙΝΑΙ η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνον ημέρες που ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας αναφέρεται στην ανάγκη για αντιμετώπιση νέων προκλήσεων, κάποιες από τις οποίες έχουν διαμορφωθεί από την χρήση νέων τεχνολογιών. Αναφέρει στην ημερησία διαταγή του για το Νέο Έτος: «Η έλευση της Νέας Χρονιάς δεν θα αφορά την τυπική ανανέωση του ημερολογίου. Θα αφορά τη διεύρυνση και την ανανέωση της προσέγγισής μας στην εθνική ασφάλεια. Είμαστε υποχρεωμένοι να εξελιχθούμε. Να αλλάξουμε. Να προσαρμοστούμε στα σύγχρονα δεδομένα. Να προωθήσουμε την επαύξηση των δυνατοτήτων μας. Να διευρύνουμε τον ορίζοντά μας. Για την αποτροπή κάθε δυνητικής επιβουλής. Κάθε πρόκλησης. Κάθε απειλής. Αυτών που αναφύονται στον ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής μας. Και αυτών που αναφύονται από τη χρήση νέων τεχνολογιών».

Δεν μας αρέσει, αλλά είναι αλήθεια. Η Τουρκία έχει εξελιχθεί, ενώ εμείς μείναμε στάσιμοι. Πέρα από την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones) διαθέτει πλέον βιομηχανία ικανή να υποστηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της κατά 80% τουλάχιστον. Μην αναφερθούμε στις αντίστοιχες δικές μας δυνατότητες που περιορίζονται σε ποσοστό μονοψήφιο! Και να σκεφθεί κανείς ότι το 1986 που η ΕΑΒ προχωρούσε σε δύο προγράμματα μη επανδρωμένων, η λέξις drone ήταν στην Τουρκία άγνωστη. Σήμερα όμως, πέρα από τα μη επανδρωμένα, η Τουρκία αναπτύσσει νέας γενιάς «κβαντικά ραντάρ» στο εργαστήριο που από κοινού έχουν ιδρύσει η εταιρεία ASELSAN με το πανεπιστήμιο ETU. Και τούτο είναι ένα μόνο δείγμα των αναπτυξιακών προοπτικών στα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία ουδόλως ανακόπτονται, όσες «διακηρύξεις» και αν υπογράψει ο Ερντογάν στην Αθήνα.

Δεν είναι άλλως τε τυχαίο ότι Πρωτοχρονιά ο κ. Δένδιας έκανε με τους ακρίτες της Λήμνου, εξαίροντας την στρατηγική σημασία του νησιού. Ετόνισε μιλώντας στους αξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν εκεί ότι: «Η στρατηγική θέση του νησιού και η σημασία του για την άμυνα της πατρίδας μας και για τα ευρύτερα δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο Πέλαγος, είναι νομίζω γνωστή σε όλους.

Δεν διαλανθάνει, ιδίως της δικής σας προσοχής, ότι με τις ναυμαχίες σε αυτή την περιοχή, ιδίως με τη Ναυμαχία της 5ης Ιανουαρίου, λίγες μέρες μετά από σήμερα, διασφαλίστηκε η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Πολέμου. Αλλά, πέραν αυτού, η στρατηγική σημασία της Λήμνου είναι γνωστή. Για αυτό και η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας εδώ είναι σημαντική και θα παραμένει σημαντική».

Όμως οι απειλές δεν προέρχονται μόνον από τις τεχνολογικές δυνατότητες και την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Οι απειλές είναι πρωταρχικώς γεωστρατηγικές. Με θρυαλλίδα την Ουκρανία, οι ισορροπίες έχουν ανατραπεί, και στις πολεμικές εστίες η κλιμάκωσις είναι συνεχής. Και στην Ουκρανία όπου οι εμπόλεμοι ελπίζουν να περάσουν στην τελική φάση του πολέμου εντείνοντας τις επιθέσεις τους και στην Μέση Ανατολή, όπου είναι πλέον ορατή η προοπτική βομβαρδισμού των Χούθι και αμερικανοβρεταννικής αμφίβιας επιχειρήσεως στην Υεμένη. Οι Ρώσσοι βομβαρδίζουν και πάλι το Κίεβο, έστω και αν επικαλούνται τις ουκρανικές επιθέσεις στο Μελγκορόντ που είχαν προηγηθεί.

Την ίδια στιγμή ο Μπενιαμίν Νετανυάχου «διαβεβαιώνει» ότι ο πόλεμος στην Γάζα θα συνεχισθεί τουλάχιστον για όλο το 2024 και οι Χούθι με έναν ιδιότυπο θαλάσσιο ανταρτοπόλεμο απειλούν το διεθνές εμπόριο κλείνοντας την Ερυθρά Θάλασσα. Οι αψιμαχίες είναι καθημερινές, ενώ οι δυνάμεις Αμερικανών συγκροτούνται έτοιμες για εισβολή στην Υεμένη. Κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς η χώρα αυτή ευρίσκεται σε διαρκή πόλεμο τις τελευταίες δεκαετίες και οι σκληροτράχηλοι κάτοικοί της δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ούτε για μία υπερδύναμη.

Υπάρχει όμως μία εστία που υποβόσκει στην άμεση περιοχή μας. Στα Βαλκάνια. Η Συνθήκη του Νταίητον δεν έλυσε τα προβλήματα που διέλυσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία. Απλώς τα συνεκάλυψε ή μάλλον τα συμπίεσε. Και τώρα πλησιάζουν πάλι το σημείο εκρήξεως. Ενώ εξελίσσονται στο Βελιγράδι προσπάθειες για ανατροπή της κυβερνήσεως με μια «πορτοκαλί επανάσταση», η Σερβική Δημοκρατία, η ομόσπονδη οντότης των Σέρβων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, είναι έτοιμη να αποσχισθεί και να ενωθεί με τον εθνικό κορμό. Και τούτο δεν θα είναι εύκολο ούτε θα περάσει χωρίς αντιδράσεις. «Δεν είμαι παράλογος» δηλώνει ο πρόεδρος των Σερβοβοσνίων Μίλοραντ Ντόντικ και συνεχίζει: «Γνωρίζω ότι η αντίδρασις της Αμερικής θα είναι με χρήση βίας, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να τρομοκρατούμαι, σε βαθμό που να θυσιάσω τα σερβικά εθνικά συμφέροντα».

Αλλά εάν οι Σέρβοι αποσχισθούν, είναι νομοτελειακώς βέβαιον ότι θα ακολουθήσουν και οι Κροάτες της Ερζεγοβίνης, οι οποίοι θα θελήσουν να ενωθούν με την Κροατία, ενώ το ντόμινο θα πλήξει εν συνεχεία και το Κοσσυφοπέδιο με άμεση συνέπεια την εμπλοκή και της Αλβανίας. Εν ολίγοις, η φωτιά στα Βαλκάνια μπορεί να γίνει σε λίγες μόλις εβδομάδες ανεξέλεγκτη. Και όσο και αν η Ελλάς προβάλλεται ως νησίς σταθερότητος, δεν μπορεί να μείνει ούτε αμέτοχη ούτε ανεπηρέαστη!

Ετικέτες: ένοπλες δυνάμειςΝίκος ΔένδιαςΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
Προηγούμενο Άρθρο

ASEP 2024!! 5K/2023 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ

Επόμενο Άρθρο

Ο Άγγελος Συρίγος βάζει τα πράγματα στην θέση τους! Η απάντηση στον Κασσελάκη

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – Αναλυτικά παραδείγματα

31/03/2025 | 20:13
HOT NEWS

Συντάξεις Μαΐου ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ και νέες προσλήψεις στο Δημόσιο: Τι αλλάζει για χιλιάδες πολίτες

31/03/2025 | 09:02
Featured

Δένδιας: Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την 1η Απριλίου

28/03/2025 | 13:30
Featured

Αυξήσεις στους ενστόλους – Τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας

28/03/2025 | 10:13
HOT NEWS

ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ! Αναδρομικά αποστράτων 2025: Ποιοι θα λάβουν έως 18.500 ευρώ και σε πόσες δόσεις 

10/03/2025 | 08:02
HOT NEWS

Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- Οι τέσσερις κόφτες που αφαιρούν έως 22% από τους συνταξιούχους  

09/03/2025 | 18:02
HOT NEWS

ΕΩΣ 18.500 ΕΥΡΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ! Τι θα πάρουν στο χέρι μέσα στο 2025 οι απόστρατοι για τις κομμένες συντάξεις τους 

11/02/2025 | 09:02
Featured

Η εργαλειοποίηση των “ήρεμων νερών” στο Αιγαίο από τον Ερντογάν – Ολο το σχέδιο- Η ΄΄Γαλάζια Πατρίδα΄΄ και η Ελλάδα

04/02/2025 | 12:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο Άγγελος Συρίγος βάζει τα πράγματα στην θέση τους! Η απάντηση στον Κασσελάκη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    338 shares
    Share 135 Tweet 85
  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: «Δεν είναι για όλους – αλλά όσοι είναι μέσα θα πάρουν έως 18.000€»: Τα αναδρομικά 2025 με λίστα και οδηγό επιβίωσης

    214 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Πόρτες ανοιχτές στο Δημόσιο: Οι 20.000+ θέσεις ΑΣΕΠ που τρέχουν ή έρχονται – Ο πλήρης οδηγός για αιτήσεις

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – Έρχονται ενισχύσεις και αποζημιώσεις: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι Ιούνιο και οι ευκαιρίες στη Μεταποίηση με έως 75%

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch