Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Συντροφικά αλληλομαχαιρώματα» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης μεταλλάσσει το κόμμα σε ασπόνδυλο»

Πυρά μέλους της ΠΓ

Newsroom από Newsroom
24/05/2024 13:31
Ενημερώθηκε: 24/05/2024 14:00:20
σε HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
65
SHARES
139
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή προς τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ράνια Σβίγκου απέστειλε η Ζωή Καρκούλια, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ζητώντας να συνεδριάσει το καθοδηγητικό όργανο του κόμματος, καθώς «σε όλη αυτή την περίοδο παρακολουθούμε, ως μη έχοντες συμμετοχή στην πολιτική ζωή και στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., με ευθύνη όχι δική μας, τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μεταλλάσσεται σε ένα άλλο κόμμα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αριστερά, ούτε καν τη σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο και το χειρότερο, ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό», όπως αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

«Όλο αυτό το διάστημα παρατηρείται μια τάση από τον Πρόεδρο να αναδιατυπώνει και να αλλάζει ψηφισμένες θέσεις του κόμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διεργασία ή σύγκλιση των οργάνων», τονίζει η κυρία Καρκούλια, φέροντας ως παράδειγμα τη θέση του για το ΝΑΤΟ ή το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

«Για τους λόγους αυτούς, συντρόφισσα Ρανια, απευθύνομαι σε σένα ως γραμματέα του κόμματος, που έχεις και την ευθύνη και σου ζητώ, έστω και στο παραπέντε, να συγκαλέσεις συνεδρίαση της Π.Γ. γιατί όλα αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν ερήμην των οργάνων του κόμματος. Δεν μπορεί να είμαστε σχεδόν στην εκπνοή ενός σημαντικού προεκλογικού αγώνα και τα στελέχη σου και μέλη της ΠΓ να μην τα εμπλέκεις σε αυτή τη μάχη και να τα κρατάς παροπλισμένα», όπως επισημαίνει.

«Το ότι δεν συνεδριάζουν τα όργανα δεν σημαίνει ότι τα κομματικά στελέχη (Π.Γ. και Κ.Ε.) με μαγικό τρόπο σταμάτησαν να υπάρχουν. Ούτε σταμάτησαν να έχουν μέρος της ευθύνης για τα τεκταινόμενα», συνεχίζει η κ. Καρκούλια, καταλήγοντας πως «πέρα από την χρονική συγκυρία και το αποτέλεσμα της κάλπης, που όλοι θέλουμε να είναι το καλύτερο δυνατό για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., να αναλογιστείς συντρόφισσα Ράνια ότι όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και την αριστερά , απέναντι στην προοδευτική παράταξη και τέλος απέναντι στον ελληνικό λαό».

Σε άλλο σημείο σημειώνει: «Θα μπορούσα να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο παραθέτοντας πολλά ακόμα και ουσιαστικά, θα κλείσω όμως λέγοντας ότι, γενικότερα, μέσα από τις πρακτικές και τις κινήσεις του Προέδρου παρατηρείται μια σταδιακή μετατόπιση της φυσιογνωμίας του κόμματος και των αρχών του. Μεταλλάσσεται σε ένα ασπόνδυλο κόμμα, χωρίς επί της ουσίας να έχει όργανα που θα λαμβάνουν αποφάσεις, με πρόφαση την «αδιαμεσολάβητη» σχέση προέδρου – βάσης, με έντονα στοιχεία life style».

Ολόκληρη η επιστολή του μέλους της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ

Συντρόφισσα Ράνια

Έχουμε ήδη διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής περιόδου και έχουμε φτάσει σχεδόν προ των πυλών…

Σε όλη αυτή την περίοδο παρακολουθούμε, ως μη έχοντες συμμετοχή στην πολιτική ζωή και στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. , με ευθύνη όχι δική μας, τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μεταλλάσσεται σε ένα άλλο κόμμα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αριστερά, ούτε καν τη σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο και το χειρότερο, ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό.

Και εξηγούμαι:

Όλο αυτό το διάστημα παρατηρείται μια τάση από τον Πρόεδρο να αναδιατυπώνει και να αλλάζει ψηφισμένες θέσεις του κόμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διεργασία ή σύγκλιση των οργάνων.

Θα αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ο σ. Κασσελάκης αναφέρεται στο ΝΑΤΟ και το αποκαλεί « ιερή αμυντική συμμαχία» με γνωστό το ρόλο του ΝΑΤΟ ιστορικά και για τη χώρα μας και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κλπ.

Οι απόψεις – θέσεις που εκφράζει περί αγοράς και λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα δεν είναι μόνο μακριά από τις διαχρονικά εκφρασμένες θέσεις του κόμματος αλλά και μακριά από όποιο προοδευτικό κόμμα και εφάπτεται σχεδόν με τις μεγαλοστομίες του κ.Μητσοτάκη.

Το δε «πατρίς – Θρησκεία- Οικογένεια» απέχει έτη φωτός από το «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» που προτάσσεται από όλους τους προοδευτικούς πολίτες από τη μεταπολίτευση και μετά.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο παραθέτοντας πολλά ακόμα και ουσιαστικά, θα κλείσω όμως λέγοντας ότι, γενικότερα, μέσα από τις πρακτικές και τις κινήσεις του Προέδρου παρατηρείται μια σταδιακή μετατόπιση της φυσιογνωμίας του κόμματος και των αρχών του. Μεταλλάσσεται σε ένα ασπόνδυλο κόμμα, χωρίς επι της ουσίας να έχει όργανα που θα λαμβάνουν αποφάσεις, με πρόφαση την «αδιαμεσολάβητη» σχέση προέδρου – βάσης, με έντονα στοιχεία life style.

Τα παραπάνω είναι κομβικά θέματα για τη λειτουργία αλλά και την κατεύθυνση του κόμματος, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία προεκλογική απέναντι στην πιο αντιλαϊκή και επικίνδυνη κυβέρνηση και ενώ εμείς αδυνατούμε να προτάξουμε ένα σοβαρό, προοδευτικό, αντιπαραθετικό σχέδιο διακυβέρνησης που θα καταφέρει να εμπνεύσει την κοινωνία και να την συσπειρώσει ξανά.

Για τους λόγους αυτούς, συντρόφισσα Ρανια, απευθύνομαι σε σένα ως γραμματέα του κόμματος, που έχεις και την ευθύνη και σου ζητώ, έστω και στο παραπέντε, να συγκαλέσεις συνεδρίαση της Π.Γ. γιατί όλα αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν ερήμην των οργάνων του κόμματος. Δεν μπορεί να είμαστε σχεδόν στην εκπνοή ενός σημαντικού προεκλογικού αγώνα και τα στελέχη σου και μέλη της ΠΓ να μην τα εμπλέκεις σε αυτή τη μάχη και να τα κρατάς παροπλισμένα. Το ότι δεν συνεδριάζουν τα όργανα δεν σημαίνει ότι τα κομματικά στελέχη (Π.Γ. και Κ.Ε.) με μαγικό τρόπο σταμάτησαν να υπάρχουν. Ούτε σταμάτησαν να έχουν μέρος της ευθύνης για τα τεκταινόμενα. Οι ίδιοι συνεχίζουν να δρουν και να κινούνται στους κοινωνικούς χώρους, στις οργανώσεις του κλπ και το βασικότερο να ανησυχουν.

Μπορεί να μην γίνονται σε σας αντιληπτοί γιατί τους διέπει πολιτική αξιοπρέπεια και έχουν κομματική συνείδηση και δεν τοποθετούνται προς τα έξω πάνω σε όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Όμως πέρα από την χρονική συγκυρία και το αποτέλεσμα της κάλπης, που όλοι θέλουμε να είναι το καλύτερο δυνατό για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ,. να αναλογιστείς συντρόφισσα Ράνια ότι όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και την αριστερά , απέναντι στην προοδευτική παράταξη και τέλος απέναντι στον ελληνικό λαό.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Ζωή Καρκούλια

Ετικέτες: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ προηγείται με 15,4 μονάδες του ΠΑΣΟΚ – Δέκα κόμματα στη Βουλή

26/06/2025 | 21:35
Featured

Δημοσκόπηση MRB: 16,2 μονάδες διαφορά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

26/06/2025 | 19:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες ενέργειες Λιβύης-Τουρκίας

26/06/2025 | 10:00
Featured

Δημοσκόπηση της Interview δείχνει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής στην πρόθεση ψήφου με 2,9%

24/06/2025 | 20:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φυτική σαντιγί σε σπρέι μετά από καταγγελία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    900 shares
    Share 360 Tweet 225
  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    577 shares
    Share 231 Tweet 144
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    366 shares
    Share 146 Tweet 92
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    322 shares
    Share 129 Tweet 81
  • Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά με παραγγελία της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για απάτες από εκτελωνιστές – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    292 shares
    Share 117 Tweet 73
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch