Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το έχετε σκεφτεί ποτέ; Ξέρετε ότι υπάρχουν άτομα που γιορτάζουν τα γενέθλια τους 1 φορά ανά τέσσερα χρόνια;

Πρόκειται για τους λεγόμενους leaplings

Newsroom από Newsroom
29/02/2024 12:31
Ενημερώθηκε: 29/02/2024 12:48:43
σε HOT NEWS, ΠΕΡΙΕΡΓΑ
A A
82
SHARES
175
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Πώς είναι να γιορτάζεις τα γενέθλιά σου μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια; Πολλοί από τους λεγόμενους leaplings υποστηρίζουν ότι υπάρχει κάτι το ξεχωριστό στο να είσαι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπου που έχει γεννηθεί στις 29 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η Julia Alsop θα σβήσει επτά κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της φέτος – παρόλο που θα γίνει 28 ετών. Όταν λέει στους ανθρώπους ότι θα γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά της το 2024, λέει ότι την κοιτάζουν με περιέργεια: «Για τι στο καλό μιλάς;» Η Τζούλια, φοιτήτρια ιατρικής από το Warwickshire γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου, μια ημέρα που εμφανίζεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια σε δίσεκτο έτος – έτσι είχε μόνο επτά γενέθλια την πραγματική της ημέρα στη διάρκεια της ζωής της.

Οι leaplings είναι σπάνιοι. Η πιθανότητα να γεννηθεί κάποιος στις 29 Φεβρουαρίου είναι μία στις 1.461. Η Julia λατρεύει το γεγονός ότι τα γενέθλιά της είναι διαφορετικά και φέτος ανυπομονεί να ανοίξει τις κάρτες των έβδομων γενεθλίων της την πραγματική μεγάλη μέρα. Σε ένα μη δίσεκτο έτος, όταν δεν έχει επίσημη ημέρα για να γιορτάσει, προγραμματίζει μια εβδομάδα εορτασμών. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες, λέει η Τζούλια. Όταν για παράδειγμα έκλεισε ένα νέο συμβόλαιο τηλεφώνου, απέτυχε στον πιστωτικό έλεγχο επειδή η 29η Φεβρουαρίου δεν εμφανιζόταν ως ημερομηνία στο σύστημα. Αυτό ήταν «κάτι που με απογοήτευσε. Το έκαναν να φαίνεται σαν να μην υπήρχαν τα γενέθλιά μου».

Μερικές φορές τα πεδία στα ηλεκτρονικά έντυπα αναγράφουν μόνο 28 ημέρες για τον Φεβρουάριο, λέει η Jane Atkin, δασκάλα δημοτικού σχολείου από το Λονδίνο. Φέτος κλείνει τα 15 (ή τα 60) της χρόνια. «Αρκετά συχνά πρέπει να βάλω την 28η Φεβρουαρίου, πράγμα που με ενοχλεί, επειδή δεν είναι η ημερομηνία γέννησής μου», λέει για τις φόρμες στα έντυπα.

Αλλά το να είσαι leapling είναι ξεχωριστό επειδή είναι τόσο ασυνήθιστο, λέει η Jane. Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήταν τα όγδοα και ένατα γενέθλια του δίσεκτου έτους, τα παιδιά στην τάξη της θεώρησαν εξαιρετικά διασκεδαστικό το γεγονός ότι ήταν μεγαλύτερα από τη δασκάλα τους.

Η συγγραφέας Patience Agbabi έχει γράψει μια σειρά παιδικών βιβλίων για μια νεαρή leapling. Η Jane λέει ότι επικοινώνησε με την Patience στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν παρευρεθεί σε μια παρουσίαση βιβλίου: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα έρθεις. Συνήθως, όταν κάνω μια ομιλία για τα βιβλία μου, ρωτάω αν υπάρχουν leaplings, και ποτέ δεν υπάρχουν».

Όταν ήταν μικρότερη, η μητέρα της Τζέιν επέλεξε να κάνει τα γενέθλια της κόρης της στις 28 Φεβρουαρίου. Αλλά καθώς μεγάλωνε, η Jane άρχισε να τα γιορτάζει την 1η Μαρτίου.

Η Abi, από το Surrey, είναι δύο (ή οκτώ) ετών φέτος. Πέρυσι πήρε την απόφαση να γιορτάσει τα γενέθλιά της την 1η Μαρτίου, καθώς συνειδητοποίησε ότι η 28η Φεβρουαρίου δεν είχε νόημα – δεν θα είχε γεννηθεί ακόμα. Η μητέρα της Abi, Jo, θυμάται μια συζήτηση που είχε με μια μαία στο νοσοκομείο όταν γεννήθηκε η κόρη της.

«Είπα, “Ω, είναι πολύ ήσυχα εδώ μέσα”, και μια από τις μαίες είπε, “Κανείς δεν θέλει ένα μωρό να γεννηθεί στις 29». Το να μην είναι πάντα σε θέση να γιορτάζει την πραγματική ημερομηνία γέννησής της ήταν δύσκολο για την Abi να καταλάβει, λέει η Jo. Αλλά σίγουρα δεν θα άλλαζε τώρα την ημερομηνία γέννησης της κόρης της.

«Είναι πολύ ξεχωριστή και νομίζω ότι της ταιριάζει πολύ», λέει η Jo. «Πάντα της λέω, θα αλλάξεις τον κόσμο Ab. Είναι ένα μοναδικό παιδί».

Ο Joe Middleton, από το Leicestershire, γίνεται φέτος οκτώ ετών (ή 32). Λέει ότι αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός γύρω από τα γενέθλια του δίσεκτου έτους, κερδίζοντας διαγωνισμούς στο παρελθόν. Τώρα εργάζεται στον τομέα των ακινήτων, αλλά σπούδασε υποκριτική και λέει ότι οι συνάδελφοί του συχνά αστειεύονται ότι είναι το νεότερο μέλος της ομάδας.

Ως φοιτητής, η σπάνια ημερομηνία γέννησης του Τζο προκαλούσε συχνά σύγχυση στους πορτιέρηδες ενός νυχτερινού κέντρου όταν ζητούσαν να δουν την ταυτότητά του. Με το νεανικό του πρόσωπο, τα γενέθλιά του σήμαιναν ότι έπρεπε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις πριν τον αφήσουν να μπει. Σε ένα μη δίσεκτο έτος, γιορτάζει συνήθως στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά συχνά συνεχίζει τους εορτασμούς και την 1η Μαρτίου.

«Το Facebook, για παράδειγμα, μπερδεύεται και λέει στους ανθρώπους ότι τα γενέθλιά μου είναι και τις δύο ημέρες», λέει ο Joe. «Δεν ξέρει πραγματικά πού να με τοποθετήσει. Έτσι, στη συνέχεια, λαμβάνω μηνύματα από φίλους και συγγενείς και τις δύο ημέρες, επειδή οι άνθρωποι δεν ξέρουν πραγματικά ποια μέρα γιορτάζω».

Αντί να χάνει τα γενέθλια, θέλει να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι ότι οι leaplings έχουν διπλή ευκαιρία να γιορτάσουν – και ότι το να είσαι σε αυτό το ειδικό κλαμπ είναι «ένα δώρο».

protothema.gr

Ετικέτες: 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΓΕΝΕΘΛΙΑ
Προηγούμενο Άρθρο

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ

Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα να είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου

ΣχετικάΆρθρα

Μελάνια Τραμπ: Οι 20 φωτογραφίες που διάλεξε ο Λευκός Οίκος για τα γενέθλιά της

από TechTeam
28/04/2025 | 08:06

Τα 55α γενέθλιά της γιόρτασε το Σάββατο η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, με τον επίσημο λογαριασμό του Λευκού...

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για τα γενέθλια του Έλληνα πρωθυπουργού

από TechTeam
04/03/2025 | 18:01

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, μετά από πρωτοβουλία της...

Τηλεφώνημα Ερντογάν σε Μητσοτάκη για «χρόνια πολλά» για τα γενέθλιά του

από TechTeam
04/03/2024 | 16:58

Ευχές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε για τα γενέθλια του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου,...

Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα να είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τέλος στον πόλεμο των 12 ημερών από Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

    671 shares
    Share 268 Tweet 168
  • Λαμία – Τραγωδία με 64χρονο αντιδήμαρχο: Ολόκληρη η κατάθεση του οδηγού, οι ισχυρισμοί για ζώνες και το σημείο-«παγίδα»

    588 shares
    Share 235 Tweet 147
  • Ισραήλ: Αποφύγαμε νέες επιθέσεις στο Ιράν μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου – Τραμπ

    533 shares
    Share 213 Tweet 133
  • ΔΥΠΑ: Εφάπαξ επίδομα 722€, νέα voucher και ποιοι αποκλείονται – Αναλυτικός οδηγός με προθεσμίες και δικαιούχους

    477 shares
    Share 191 Tweet 119
  • Αποκάλυψη: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αρνήθηκε να αναλάβει την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα – Σοβαρές αναταράξεις και έντονο παρασκήνιο

    449 shares
    Share 180 Tweet 112
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ προσοχή! Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά – Επιστροφές έως 6.200€ σε κίνδυνο για χιλιάδες συνταξιούχους λόγω λαθών και παραλείψεων

    414 shares
    Share 166 Tweet 104
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch