Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Βουλή: Ειδική αποζημίωση στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που απασχολείται στις αθλητικές συναντήσεις

TechTeam από TechTeam
12/12/2023 08:02
σε HOT NEWS, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
A A
62
SHARES
131
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο απασχολείται σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου ανδρών Super league 1 και διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων ποδοσφαίρου ανδρών, προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συζητείται, από σήμερα, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας όταν απασχολείται σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας και για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικών κατηγοριών και κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης, διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης και διεθνών αθλητικών συναντήσεων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης, με την προϋπόθεση ότι ο βαθμός επικινδυνότητάς τους απαιτεί την ανάπτυξη έντονων αστυνομικών μέτρων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η ετήσια δαπάνη για τη χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης δεν αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει και παράταση της θητείας της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας.

Στη συγκεκριμένη διάταξη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, όταν μίλησε επί του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Ως τώρα δεν υπήρχε ποτέ αποζημίωση για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στα γήπεδα. Πλέον, μετά από συζήτηση με την Ελληνική Αστυνομία, περνάει αυτή η διάταξη, την οποία είχαμε συζητήσει μάλιστα πριν από μήνες, και τυχαίνει να έρχεται τώρα για ψήφιση, μαζί με τα γεγονότα», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόσθεσε «περνάει αυτή η διάταξη ώστε να λαμβάνουν οι αστυνομικοί 30 ευρώ και τα αντίστοιχα οδοιπορικά, εφόσον συμμετέχουν στη φύλαξη των γηπέδων και των αθλητικών γεγονότων και νομίζω ότι όλοι πρέπει να το υποστηρίξουμε». ΅

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο εισηγητής της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς αναφέρθηκε στον αστυνομικό που δίνει μάχη για τη ζωή του, πέφτοντας «θύμα τυφλής βίας». Οι ευχές και οι προσευχές όλων μας είναι μαζί του, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «είμαστε κοντά του και κοντά στην οικογένεια του, ηθικά και συναισθηματικά». Ο κ. Καββαδάς συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του υπαίτιου, επισήμανε ωστόσο ότι «ανεξάρτητα από το χέρι που πέταξε τη φωτοβολίδα, η ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει να διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις που φέρνουν συστηματικά τη βία στα γήπεδα». Στο χώρο του αθλητισμού δεν έχει θέση η βία, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και υπογράμμισε πως όλοι, όσο περνάει από το χέρι τους, οφείλουν να διασφαλίσουν ότι πολίτες, αθλητές, φίλαθλοι, οικογένειες, παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν με ασφάλεια. «Η κυβέρνηση σήμερα κατέστησε σαφές ότι έχει τη βούληση να υλοποιήσει σκληρά και αναγκαία μέτρα που αντιμετωπίζουν τη βία στους αθλητικούς χώρους», είπε ο κ. Καββαδάς. Σε σχέση με την αποζημίωση των αστυνομικών που συμμετέχουν σε έκτακτα μέτρα φύλαξης αθλητικών διοργανώσεων, ο εισηγητής της ΝΔ είπε ότι οι αστυνομικοί συμμετέχουν σε πολύ επικίνδυνη αποστολή, όπως αποδείχθηκε δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, πριν από μερικά 24ωρα.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Μεταξάς αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού. «Καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να κόψει το νήμα που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό, με τους οπαδικούς στρατούς, ακόμη και με τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό που κατά τα άλλα θα έπρεπε α προστατεύει τους αθλητικούς χώρους. Αντίθετα, όλες οι κυβερνήσεις στηρίζουν τη σαπίλα του αθλητισμού-εμπόρευμα και της ομάδας-επιχείρησης, με διάφορους τρόπους. Γι αυτό το λόγο, εδώ και χρόνια, ανακυκλώνονται τα ίδια ακριβώς μέτρα αυστηροποίησης, τα ιδιώνυμα αδικήματα, οι πρακτικές συλλογικής ευθύνης, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αφού δεν θίγεται ο πυρήνας του προβλήματος», είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ και τόνισε ότι μόνη λύση, για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους, είναι ο αθλητισμός χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα, σε αντίθεση με αυτό που κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή «έναν αθλητισμό χωρίς φιλάθλους».

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος, με αφορμή τη διάταξη για τις αποζημιώσεις των αστυνομικών για την συμμετοχή τους στα μέτρα τάξης κατά τη διάρκεια των αγώνων, είπε ότι θα πρέπει να ληφθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της βίας. «Δεν μπορεί κάθε λίγους μήνες να μετράμε νεκρούς στα γήπεδα. Ειδικά μετά την περίοδο της καραντίνας, σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βγουν στην επιφάνεια κοινωνικές αναταραχές και συμπεριφορές ακραίες και δεν μας ακούσατε καθόλου», είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης.

Ο ειδικός αγορητής των «Σπαρτιατών» Ιωάννης Κόντης ευχήθηκε να επανέλθει υγιής ο αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αναρωτήθηκε όμως «σε τι θα βοηθήσει η αποβολή των φιλάθλων μέχρι τον Φεβρουάριο, από τα γήπεδα». Ο κ. Κόντης σχολίασε πως σήμερα μιλάμε για κάμερες στα γήπεδα, ενώ είχαν προβλεφθεί πριν από 20 χρόνια για να καταργηθεί στη συνέχεια. Είπε επίσης ότι έχουν ήδη προβλεφθεί τα ονομαστικά εισιτήρια, όπως και η ηλεκτρονική είσοδος. «Η κυβέρνηση είναι για να εφαρμόζει τους νόμους. Όχι να βγάζουμε και να ξαναβγάζουμε νόμους, που δεν τηρούνται στο τέλος της ημέρας», είπε ο βουλευτής και κατήγγειλε ότι καμία κυβέρνηση δεν αγγίζει τα πραγματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τους στρατούς οπαδών.

Ο ειδικός αγορητής της «Νίκης» Ανδρέας Βορύλλας αναφέρθηκε στη διάταξη για την παράταση της θητείας της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας. «Η παράταση, για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δεν είναι αρκετή από μόνη της, όπως δυστυχώς απέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα. Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά μέτρα, κατά της βίας στους αθλητικούς χώρους άμεσα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα, αλλιώς θα έχουμε και άλλα θύματα», είπε ο κ. Βορύλλας. Για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη, ο ειδικός αγορητής της Νίκης είπε ότι «πρόκειται για περιστατικό που συμβαίνει σε εμπόλεμες ζώνες» και το θύμα δίνει τον υπέρτατο αγώνα για τη ζωή του. «Αναλογίζομαι τι ηρωικό σθένος επέδειξε αυτός ο αστυνομικός ο οποίος βρέθηκε προπηλακιζόμενος, εν μέσω οχλοκρατούμενης συγκέντρωσης χουλιγκανικών στοιχείων που ήταν εξοπλισμένοι με φονικά όπλα και εκδήλωναν με όλους τους τρόπους της δολοφονικές τους διαθέσεις», είπε ο κ. Βορύλλας.

Ετικέτες: ΒουλήΕΛΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Βουλή: Το φορολογικό νομοσχέδιο πέρασε με 160 «ναι» – Πολλά άρθρα υπερψηφίστηκαν και από την αντιπολίτευση

07/11/2025 | 19:25
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Υποδύθηκε την αστυνομικό και άρπαξε 100.000 ευρώ – Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί: «Μην πιστεύετε κανέναν που σας ζητά χρήματα στο όνομα της Αστυνομίας»

06/11/2025 | 13:16
Featured

Ψηφίστηκε ο «χρονοκόφτης» για τις ομιλίες στη Βουλή – Πότε μπαίνει σε εφαρμογή

30/10/2025 | 20:00
Featured

Σε ετοιμότητα για τις παρελάσεις η κυβέρνηση

27/10/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σύσκεψη σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό για την προσθήκη νέας ειδικής εφαρμογής AI στο gov.gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ–ΟΠΕΚΕΠΕ και Monitoring φέρνουν καθυστερήσεις στο τσεκ 2025, ζητούνται διορθώσεις για να σωθούν οι πληρωμές

    232 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Στην Αθήνα οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας στις 11 Νοεμβρίου – Τι ζητούν

    193 shares
    Share 77 Tweet 48
  • Πολιτικός σεισμός: Ο Σαμαράς “καρφώνει” τον Μητσοτάκη – «Νέα Δημοκρατία βαμμένη μπλε, αλλά με ψυχή ΠΑΣΟΚ»

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • Live – Η συνέντευξη Σαμαρά στον Αντ1

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Αντώνης Σαμαράς: Η πατρίδα μας έχει ανάγκη για μια νέα αρχή – ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Πώς θα βρείτε τον αυτόματο Προσωπικό σας Αριθμό

    198 shares
    Share 79 Tweet 50
  • Πειρατές επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε δεξαμενόπλοιο LNG στα ανοιχτά της Σομαλίας

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch