Δευτέρα, 5 Μαΐου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

ΒΟΥΛΗ LIVE: “Δεν θα γίνει κόλαση ούτε η Βουλή, ούτε η χώρα”

Newsroom από Newsroom
01/02/2022 13:10
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
57
SHARES
121
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΒΟΥΛΗ LIVE: “Δεν θα γίνει κόλαση ούτε η Βουλή, ούτε η χώρα”

Ειδήσεις: Εκεί που είχαν μείνει όταν διακόπηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, μετά το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, θα συνεχίσουν σήμερα την συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης σε σχέση με το χθεσινό επεισόδιο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη που οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης ανέφερε ότι «η χθεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου ήταν αποκαρδιωτική, απέναντι σε αυτό περιμένει ο ελληνικός λαός. Η Βουλή δεν είναι ένας οποιοδήποτε χώρος, όπου παίρνουμε τον λόγο για να πούμε οτιδήποτε και να κάνουμε ότι θέλουμε».

«Η διεξαγωγή των συζητήσεων», τόνισε ο κ. Τασούλας, «γίνεται με βάση τον Κανονισμό. Αυτός ο Κανονισμός που μας προφυλάσσει από το να γίνουμε ένα Σώμα από σχολιαστές σε ένα πάρκο του Λονδίνου, όπου μιλάει όποιος θέλει και λέει ότι θέλει. Αυτός ο Κανονισμός εξασφαλίζει την απρόσκοπτη διεξαγωγή της απεριόριστης ελευθερίας των βουλευτών».

Η τελική ευθύνη για τη διεξαγωγή των συζητήσεων ανήκει στο προεδρείο της Βουλής που είναι διακομματικό, υπογράμμισε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε ότι υπάρχει ειδικό άρθρο στον Κανονισμό που αναφέρει ότι οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προεδρείου.

Όταν οι βουλευτές αισθάνονται ότι αδικούνται, παρατήρησε ο κ. Τασούλας, «ο Κανονισμός προβλέπει ότι αυτό λύνεται είτε με συνέχιση του διαλόγου είτε με έγερση παρεμπίπτοντος ζητήματος είτε με πρόταση μομφής ή στο να οδηγηθεί το θέμα στην ΔτΠ, είτε, είτε…» Όμως «αυτό που δεν προβλέπεται είναι η κατάληψη του βήματος», «με αυτοδικία και ακτιβισμό» και όλα στη Βουλή λύνονται με την αρχή της πλειοψηφίας.

«Αυτή είναι το τελικό καταφύγιο, με την πλειοψηφία λύνονται όλα τα θέματα. Δεν μπορούμε, εδώ στη Βουλή, με ενέργειες ακτιβισμού να ανατρέψουμε την αρχή της πλειοψηφίας. Την πλειοψηφία, την αλλάζει κάποιος που εκπροσωπούμε εμείς εδώ μέσα. Την πλειοψηφία την αλλάζει ο ελληνικός λαός, κανείς άλλος. Δεν μπορούμε εμείς, εδώ πέρα, το τελικό καταφύγιο επίλυσης των διαφορών -που είναι η αρχή της πλειοψηφίας- να το αντικαταστήσουμε με άλλες μεθοδεύσεις. Γιατί, οι άλλες μεθοδεύσεις μαρτυρούν προθέσεις αντιδημοκρατικές, αμαυρώνουν την εικόνα του Κοινοβουλίου και το διασύρουν».

Ο κ. Τασούλας διερωτήθηκε: «τι θέλατε να γίνει, εάν ένας βουλευτής δεν κατεβαίνει από το βήμα, να τον σέρνουν για να διασυρθεί και στην Ελλάδα και στο παγκόσμιο κοινό η Βουλή; Είναι εικόνα αυτή; Δεν γίνεται διαφορετικά, εάν η πλειοψηφία δεν ικανοποιεί, αυτό που θα την αλλάξει δεν είναι ο αντιπρόσωπος εδώ του λαού, αλλά ο λαός όταν έρθει η ώρα».

Και σημείωσε: «το καταφύγιο της πλειοψηφίας μπορεί να μην αρέσει σε εκείνους που δεν ανήκουν στην πλειοψηφία», αλλά «δεν μπορεί όταν έχεις την πλειοψηφία να σου αρέσει και όταν δεν την έχεις να μην σου αρέσει και να εκφράζεσαι με απαρέσκεια για αυτήν».

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι από τη χθεσινή συμπεριφορά του κ. Πολάκη υπάρχουν δύο ζητήματα. Η αφαίρεση του λόγου που του έγινε από το προεδρείο και το δεύτερο η συμπεριφορά του με την οποία αφαίρεσε τον λόγο από τους υπόλοιπους συναδέλφους του, που περίμεναν να μιλήσουν. Η χθεσινή εικόνα, είπε ο κ. Τασούλας , ήταν η χειρότερη των τελευταίων δυόμιση χρόνων που προεδρεύω.

Και κατέληξε: «έχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείτε τις πράξεις του προεδρείου εσφαλμένες, έχετε κάθε δικαίωμα να τις προσβάλλετε, να τις κρίνετε και να τις επικρίνετε, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια και να νομίζετε ότι με μεθόδους αυτοδικίας και με μεθόδους που διασύρουν την εικόνα του κοινοβουλίου να διορθώνεται αυτό που εσείς θωρείτε ότι έγινε λάθος».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση στον οποίο απάντησε ώρα και πάλι ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας λέγοντας μεταξύ άλλων προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Κόλαση την Βουλή δεν θα την κάνετε! Το πολύ να βραχνιάσετε».

Παύλος Πολάκης: Δεν έκανα καμία κατάληψη

«Εγώ κύριε Πρόεδρε δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας, ο κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες και καταλαβαίνω από την τοποθέτησή σας αλλά και του κ. Οικονόμου ότι καταδικάζετε την στάση αυτή», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Πολάκης.

Εξήγησε γιατί περίμενε όρθιος λέγοντας ότι είχε διακοπεί η διαδικασία προκειμένου να γίνει μομφή εναντίον του. «Καμία κατάληψη δεν έκανα περίμενα εσάς να μου βάλετε μομφή για να συνεχίσω».

Άδωνις Γεωργιάδης: Καθαρός ουρανός…

Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα απ’ όσα λέει ο κ. Πολάκης, τόνισε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι την πράξη αρχειοθέτησης η Δικαιοσύνη τη δίνει μόνο στον ενδιαφερόμενο γιατί περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. “Το κάνατε για να δείξετε το πραγματικό σας ήθος” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον Γιάννη Ραγκούση.

Χαρακτήρισε δε την πράξει αρχειοθέτησης “ύμνο στην υπουργική μου θητεία”.

Δείτε ζωντανά 

Ετικέτες: ΒΟΥΛΗ LIVEΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Προηγούμενο Άρθρο

Ξεχασμένοι οι αγρότες! Τι γίνεται επιτέλους με τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Επόμενο Άρθρο

Σοκαρισμένη η Θεσσαλονίκη από την δολοφονία του 19χρονου – «Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο»

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σοκαρισμένη η Θεσσαλονίκη από την δολοφονία του 19χρονου - «Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τραγωδία στην Πρέβεζα: Νεκρή ηλικιωμένη από κατάρρευση στέγης σε φωτιά – Σοβαρά τραυματισμένη η αδελφή της

    943 shares
    Share 377 Tweet 236
  • Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης

    464 shares
    Share 186 Tweet 116
  • Έρχονται 200 εκατ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους μέχρι Ιούλιο – Ποιοι πληρώνονται και πότε από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

    368 shares
    Share 147 Tweet 92
  • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ 2025: Ξεκινά η υποβολή – Έρχονται πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ για αγρότες και κτηνοτρόφους

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Βλαντιμίρ Πούτιν: «Μου έρχεται να χώσω μια μπουνιά σε μερικούς, αλλά κρατιέμαι»

    167 shares
    Share 67 Tweet 42
  • Έκρηξη Θεσσαλονίκη : Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο ενοικιαστής του διαμερίσματος

    631 shares
    Share 252 Tweet 158
  • Το Άγιο Όρος επισκέφθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης – Δείτε φωτογραφίες από το προσκύνημά του

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch