ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Με τέσσερις παράλληλες έρευνες, διορισμό πραγματογνωμόνων, συγκεκριμένες παραγγελίες και εκθέσεις ιατροδικαστών, αλλά και εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου προσπαθούν οι Αρχές να φωτίσουν το μυστήριο της Πάτρας με τους θανάτους των τριών παιδιών και της σπιτονοικοκυράς.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
Μια ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., η 18η ανακρίτρια, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ακόμα και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τρέχουν το πολυεπίπεδο ερευνητικό έργο με στόχο να αποδειχτεί ποιοι από τους θανάτους της Μαλένας, της Ιριδας αλλά και της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα-Θεοδωροπούλου είναι δολοφονίες.
Παράλληλα, αναζητούν πιθανούς συνεργούς, γνώστες που καλύπτουν πιθανούς δολοφόνους, οικονομικά εγκλήματα και περίεργες δοσοληψίες για μια ιστορία που ξεκίνησε ως το δράμα μιας οικογένειας που χάνει τα παιδιά της από γονιδιακά – παθολογικά αίτια και εξελίσσεται, όσο περνούν οι μέρες, στο έγκλημα του αιώνα.
Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως στον θάνατο της 6 μηνών Ιριδας κομβικό σημείο είναι το πνευμονικό οίδημα και οι εξηγήσεις που θα δώσει επ’ αυτού η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα στους ντετέκτιβ του Ανθρωποκτονιών. Στην περίπτωση της Μαλένας, οι αναλύσεις στην ιατροδικαστική έκθεση θανάτου της άτυπης επιτροπής Καρακούκη – Καλόγρια με επίκεντρο και πάλι το πνευμονικό οίδημα, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο οι δύο θάνατοι να είναι ασφυκτικοί.
Αυτό υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Γρηγόρης Λέων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με τα συγκεκριμένα ευρήματα το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά και ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές».
Ιατροδικαστής Γαλεντέρης: Ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους που είναι συμβατά με τον ασφυκτικό θάνατο
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» το πρωί της Δευτέρας για τα ιατροδικαστικά ευρήματα στην Ίριδα, και κατά πόσο μπορεί να καθοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου. Ο κ. Γαλεντέρης επεσήμανε κάποια στοιχεία σχετικά με το μόνιτορ που κατέγραφε τον καρδιακό ρυθμό της 9χρονης.
«Οι κατασταλτικές ουσίες που δυσκολεύουν τον εγκέφαλο να αιματωθεί εκφράζουν τα συμπτώματα της βραδυκαρδίας, μείωση του αναπνευστικού ρυθμού και μυδρίαση από την κόρη του οφθαλμού. Για να υπάρξει μία βραδυκαρδία η οποία, θα προκαλέσει όλη αυτή την συμπτωματολογία, θα πρέπει να έχει βρεθεί μία παθολογία στην καρδιά. Δηλαδη, να έχει γίνει μία 24ωρη ή πολυήμερη καταγραφή του καρδιακού ρυθμού και να έχει καταγραφεί κάποια αρρυθμία της συχνότητας ή οποιαδήποτε παθολογία», ανέφερε αρχικά.
«Υπάρχουν κάποια διαστήματα που υπάρχει καταστολή, και μυδρίαση εξαιτίας της κακής οξυγόνωσης του εγκεφάλου. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα όσο βρίσκεται η μητέρα μαζί με το παιδί. Μιλάμε για επεισόδια που ξεπερνούν τον αριθμό του τυχαίου. Εάν υπάρχουν άλλες ουσίες, είναι και αυτές κατασταλτικού χαρακτήρα. Οι τοξικολογικές έγιναν μετά τον θάνατο και αυτά τα επεισόδια γίνονταν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, συνεπώς θα είναι δύσκολο να αναδειχθεί, εκτός και εάν γίνει εξέταση τριχών. Μόνο οι τρίχες θα μπορούσαν να διαφωτίσουν την υπόθεση», συμπλήρωσε.
«Εάν αποκλείσουμε τα παθολογικά και τα γενετικά αίτια, τότε θα αναζητήσουμε την αιτία σε έναν βίαιο θάνατο, όπως αυτόν της ασφυξίας. Έχουν καταγραφεί ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους που είναι συμβατά με τον ασφυκτικό θάνατο» πρόσθεσε.
Η παραγγελία, σύντομα, της Αστυνομίας για μια λεπτομερή έκθεση για τα αίτια θανάτου και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας θα δώσει απαντήσεις, ενώ στην περίπτωση του θανάτου της ιδιοκτήτριας του ακινήτου της οδού Μπιζανίου, Ευγενίας Κούτρα-Θεοδωρόπουλου, οι αστυνομικοί θα ακολουθήσουν το δόγμα «follow the money», με την ελπίδα αυτό να τους οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Κοινός παρανομαστής τα όσα θα βρουν στα 8 κινητά τηλέφωνα, στον υπολογιστή, στο τάμπλετ και τη smart TV της οικογένειας, τα οποία και θα αξιοποιηθούν αναλόγως. Μετά την εξιχνίαση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, το Ανθρωποκτονιών έχει λάβει εντολή από την Εισαγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας. To modus της έρευνας είναι ίδιο με αυτό που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της πρωτότοκης κόρης με καταθέσεις γιατρών, αλλά και ατόμων που ήταν κοντά στα παιδιά την ημέρα του θανάτου τους και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης μερικές εβδομάδες.
Οι πληροφορίες λένε ότι μετά τη λήξη της ανάλυσης των αιτιών θανάτου της Μαλένας πριν από τρία χρόνια στο Νοσοκομείο Παίδων, από την άτυπη ομάδα Καρακούκη – Καλόγρια, κάτι που πιθανότατα θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν με εισαγγελική παραγγελία μια επίσημη αναλυτική έκθεση για τις αιτίες του θανάτου της μικρής. Και αυτό γιατί το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξει η επιτροπή αφορά μια ενδοϋπηρεσιακή έρευνα και δεν έχει νομική ισχύ. Παράλληλα, αναμένεται να κληθεί για κατάθεση η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις στην 6 μηνών Ιριδα που πέθανε πριν από έναν χρόνο, καθώς στην ιατροδικαστική έκθεση γίνεται αναφορά σε δύο αιτίες θανάτου, την αγενεσία φλεβοκόμβου και το πνευμονικό οίδημα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα οριστεί ιατροδικαστής-πραγματογνώμονας που θα κληθεί να ερμηνεύσει τα νέα δεδομένα και παράλληλα να εποπτεύει των διαδικασιών.
Το παράλληλο βήμα των ερευνών της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών είναι να εξακριβώσουν το κίνητρο της 33χρονης. Θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα κομβικό καθώς αν εντοπιστεί ποιο ήταν αυτό, πιθανότατα να διαλευκάνουν και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών. Οπως λένε, η απάντηση στο αν τα άλλα δύο κοριτσάκια τα δολοφόνησε η Ρούλα Πισπιρίγκου θα δοθεί από το κίνητρο της δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Προσπαθούν, λοιπόν, μέσα από το προφίλ που έχουν σκιαγραφήσει για την Πισπιρίγκου, τη ζωή που έκανε, τα όσα έλεγε, αλλά και τις μαρτυρίες γνωστών και φίλων της να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.
Τα τρία ενδεχόμενα για τους θανάτους των παιδιών
Τρία είναι τα πιθανά ενδεχόμενα για τους λόγους που προέβη σε αυτή τη φρικαλέα ενέργεια. Το πρώτο έχει να κάνει με την εμμονή που είχε στο πρόσωπο του πρώην συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη. Ενδεχομένως να ήθελε, κάνοντας κακό στα παιδιά της, να τον εκδικηθεί. Το δεύτερο σενάριο για τα κίνητρα της 33χρονης έχει να κάνει με την ακόρεστη ανάγκη που είχε να προσελκύει την προσοχή μέσα από τον οίκτο που προκαλούσε στους άλλους. Το τρίτο σενάριο επικεντρώνεται στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. Δηλαδή να οδηγήθηκε στην εγκληματική ενέργεια για να βγάλει από τη μέση το κοριτσάκι που ίσως κάτι είχε ακούσει ή είχε δει και φοβόταν μην αποκαλυφθεί. Για τις Αρχές, το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να είδε κάτι που έχει να κάνει με τον θάνατο της 7 μηνών αδερφούλας της Ιριδας είναι ανοιχτό.
Συνεργοί
Η δεύτερη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά στην πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται και προφυλακίστηκε η μητέρα της. Στόχος είναι να εξακριβωθεί και φυσικά να αποδειχτεί αν υπάρχουν συνεργοί, ενώ παράλληλα να βρεθούν στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση των υπόλοιπων θανάτων.
Το πρώτο σκέλος αφορά στις καταθέσεις όλων των προσώπων που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Ηδη έχουν καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης και ο διευθυντής της ΜΕΘ του Ρίου εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κληθούν να καταθέσουν η αδερφή της προφυλακισμένης Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η μητέρα και ο πατριός της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως κληθούν να καταθέσουν τελευταίοι και ενώ έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος καταθέσεων των μαρτύρων. Η 18η ανακρίτρια αναζητά και τον τρόπο που έφθασε στα χέρια της 33χρονης η κεταμίνη. Είναι δεδομένο ότι η κεταμίνη είναι η βάση για την παρασκευή των παραισθησιογόνων ναρκωτικών Special K, που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί στις νυχτερινές πιάτσες της πόλης έναντι λίγων ευρώ. Ερευνούν αν η Πισπιρίγκου, που ήταν εμμονική χρήστρια του Διαδικτύου, βρήκε την άκρη να προμηθευτεί ένα χρόνο πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας καθαρή κεταμίνη σε σκόνη ή χάπια μέσω των παράνομων καναλιών του Ιντερνετ. Γι’ αυτό, τα οκτώ κινητά της, ο υπολογιστής της, ακόμη και το tablet που είχε τοποθετήσει στο φέρετρο της Τζωρτζίνας και οι Αρχές το πήραν κατά την εκταφή, γίνονται φύλλο και φτερό στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να μάθουν οι αστυνομικοί όλες τις κινήσεις και τις επαφές που έκανε όλο αυτό το διάστημα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, σε λίγες ημέρες θα έχουν στα χέρια τους όλο το αρχείο της 33χρονης. Ενα ηλεκτρονικό ημερολόγιο που θα τους βοηθήσει, όπως λένε, να «ξεκλειδώσουν» τη σκέψη, τις επαφές και τα σχέδιά της. Με ποιους, για παράδειγμα, μιλούσε και αντάλλασε μηνύματα τις επίμαχες ώρες; Τι έψαχνε στο Διαδίκτυο, τι αγόραζε μέσω αυτού, ποια φάρμακα και ποιες ουσίες;
Follow the money
Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ψάχνει να βρει πού οφείλεται ο θάνατος της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα-Θεοδωροπούλου. Στο κάδρο των ερευνών είναι ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς αξιολογούνται καταγγελίες για επαφές που είχε το ζευγάρι με την τότε σπιτονοικοκυρά τους, πληρεξούσια που είχαν υπογραφεί, ακόμη και αναφορές για χρηματικά ποσά και λίρες που οι συγγενείς της 69χρονης υποστηρίζουν πως έχουν κάνει φτερά. Σημαντικό κομμάτι στις έρευνες καταλαμβάνει η αναζήτηση του δρόμου του χρήματος. Αυτό που θέλουν είναι να δουν αν όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια Δασκαλάκη, που έμενε στο ισόγειο διαμέρισμα του τριώροφου κτιρίου της οδού Μπιζανίου, είχε οικονομικές δοσοληψίες, εκτός της καταβολής του μηνιαίου μισθώματος, με τη σοβαρά άρρωστη γυναίκα. Οπως ανέφερε ο δικηγόρος ενός εκ των συγγενών Ανδρέας Θοδωρόπουλος, θα ζητηθεί να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου, άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, ακόμη και εκταφή του πτώματος της άτυχης γυναίκας για να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Οι τέσσερις παράλληλες έρευνες που διενεργούν οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να βγάλουν τα πρώτα αποτελέσματα και να σηματοδοτήσουν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.
Το κελί της φόνισσας
Η πρώτη εβδομάδα της Ρούλας Πισπιρίγκου στη φυλακή ήταν αναγνωριστική. Τοποθετήθηκε σε ένα «αποστειρωμένο» περιβάλλον, σε μονόκλινο κελί, μακριά από άλλες συγκρατούμενες, στο πλαίσιο ενός ειδικού σχεδίου ασφαλείας που εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, για να μην κινδυνεύσει η σωματική της ακεραιότητα, ακόμη και η ίδια της η ζωή. Η 33χρονη φαίνεται ότι σιγά-σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί πώς θα κυλήσει το επόμενο διάστημα η ζωή της. Συναντήθηκε με την εισαγγελέα των Φυλακών για τρεις ώρες, έδειξε να είναι απόλυτα συνεργάσιμη χωρίς ξεσπάσματα, εντάσεις και επεισόδια, προσπαθώντας να βρει τα πατήματά της και να προσαρμοστεί στη Γυναικεία Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.
Το 24ωρό της είναι πλέον αυστηρά καθορισμένο. Εχει δικαίωμα προαυλισμού δύο φορές την ημέρα, όταν οι άλλες συγκρατούμενές της έχουν ήδη επιστρέψει στα κελιά τους. Η ίδια προτιμά τον χρόνο αυτό να τον περνά στο καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται ακριβώς έξω από τον θάλαμό της μιλώντας για ώρες με την αδερφή, τη μητέρα της και τους δύο δικηγόρους της. Τον Μάνο Δασκαλάκη τον κάλεσε αρκετές φορές. Ο ίδιος όμως, βλέποντας τον απόρρητο αριθμό στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου, δεν της απάντησε ποτέ. Η μοναδική τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ήταν από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ, μία ημέρα πριν η Πισπιρίγκου απολογηθεί, με τον ίδιο να της λέει ψυχρά ότι θα στηρίξει την κατηγορία σε βάρος της.
Τσιγάρα χωρίς φωτιά
Οταν το πρωί της περασμένης Τρίτης οι αστυνομικοί μετέφεραν τη Ρούλα Πισπιρίγκου από τα κρατητήρια στις Φυλακές Κορυδαλλού, ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής της είχε ανοίξει. Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους των φυλακών να εφαρμοστεί ένα ειδικό σχέδιο που θα στηρίζεται σε δύο άξονες. Από τη μία, να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και, από την άλλη, να γίνουν τα προβλεπόμενα έτσι ώστε η «Μήδεια της Πάτρας» να μη γίνει βορά στα χέρια οργισμένων συγκρατούμενών της.
Ετσι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», επέλεξαν ένα από τα δύο κελιά χωρίς αριθμό που βρίσκονται στη Γυναικεία Πτέρυγα στον 1ο όροφο, απέναντι από τα κελιά που φιλοξενούσαν μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» και της 17Ν.
Αλλαξαν το στρώμα προκειμένου να μην παίρνει φωτιά, απομάκρυναν τα σεντόνια για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της, ενώ, αντί για μεγάλες πετσέτες, της έδωσαν κάποια μικρά πετσετάκια. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν της επέτρεψαν να έχει στο κελί σπίρτα ή αναπτήρα προκειμένου να ανάβει τα τσιγάρα της. Οι λόγοι, προφανείς…
Οπως αποτυπώνεται στα καρέ του «ΘΕΜΑτος», το κρεβάτι είναι πακτωμένο, αντικατέστησαν το κλασικό στρώμα με ένα ειδικό που δεν παίρνει φωτιά και για να σκεπάζεται υπάρχει μια χοντρή κουβέρτα. Οι ζωγραφιές στον τοίχο προϋπήρχαν και δεν τις δημιούργησε η Πισπιρίγκου, ούτε η ίδια έκανε το κολάζ με τις σελίδες των περιοδικών. Η μοναδική παρέμβαση ήταν και αυτή για την οποία έκανε επίμονα συζήτηση με τη διεύθυνση των Φυλακών, η τοποθέτηση της τηλεόρασης προκειμένου να παρακολουθεί καθημερινά τα επεισόδια από το σίριαλ της ζοφερής ζωής της. Μανιώδης καπνίστρια, ζητούσε φωτιά από τον υπάλληλο των φυλακών που ήταν επιφορτισμένος με τη διακριτική επιτήρησή της, κάθε φορά που ήθελε να ανάψει ένα τσιγάρο, ενώ ενδεικτικό του πόσο βέβαιη ήταν ότι δεν θα προφυλακιζόταν θεωρείται το γεγονός ότι δεν πήρε μαζί της σαμπουάν και σαπούνι για την προσωπική της υγιεινή. Ωστόσο, μετά τον εγκλεισμό της ζήτησε και της έφεραν τα απαραίτητα, ενώ, όπως φαίνεται, το μονόκλινο κελί χωρίς αριθμό διαθέτει ατομικό ντους.
Τα επισκεπτήρια
Από την πρώτη συνάντησή της με την εισαγγελέα των φυλακών, της ζητήθηκε να είναι προσεκτική και να μην απαντά σε τυχόν προκλήσεις από άλλες συγκρατούμενές της. Η ίδια το δέχτηκε, ήταν απόλυτα συνεργάσιμη και ζητούσε συνεχώς εξηγήσεις για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει μέσα στο κελί της.
Οι πρώτες ημέρες κύλησαν δύσκολα για την Πισπιρίγκου, καθώς μπαίνοντας δεν είχε πάνω της χρήματα. Αδέκαρη, δεν είχε τη δυνατότητα να αγοράσει τίποτα από το κυλικείο και έτσι η διατροφή της περιοριζόταν στα πιάτα που της έφερναν από το μενού της φυλακής. Για να περνάει την ώρα της ζήτησε από τη βιβλιοθήκη του καταστήματος να της φέρουν κάποια βιβλία, αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε άμεσα. Στο πρώτο επισκεπτήριο είδε τον δικηγόρο της. Συνομίλησε μαζί του για δύο ώρες ζητώντας συνεχώς να μάθει νέα για τον Μάνο Δασκαλάκη, τη στάση του, για την οποία μάλιστα εξέφρασε ότι την απογοήτευσε, επέμενε στον ισχυρισμό της για την κεταμίνη, ότι δηλαδή δεν γνωρίζει πώς χορηγήθηκε η ουσία που πήρε τη ζωή της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ ζήτησε από τον νομικό της υπερασπιστή να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.
Προμήθειες και 100 ευρώ
Στο δεύτερο επισκεπτήριο, το μεσημέρι της Παρασκευής, το κατώφλι των φυλακών πέρασε και η μητέρα της με την αδερφή και τον πατριό της. Μαζί τους κουβαλούσαν μια βαλίτσα με ρούχα, μια τηλεόραση 24 ιντσών και μια φορητή κεραία. Οι δικοί της άνθρωποι κάθισαν περίπου μία ώρα μαζί της, ενώ χαρακτηριστικό των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν είναι την ώρα εκείνη κόπηκαν όλα τα υπόλοιπα επισκεπτήρια προκειμένου να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και προκύψουν ένταση ή αντιδράσεις. Η οικογένειά της τής έδωσε μόλις 100 ευρώ, χρήματα ιδιαίτερα λίγα για να περάσει τόσες ημέρες, γεγονός που αποτυπώνει και την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγγενείς της. Για δεύτερη φορά την επισκέφθηκαν και οι δύο δικηγόροι της, χωριστά από τους δικούς της, συνομιλώντας για αρκετή ώρα μαζί της και καθορίζοντας τη συνέχεια της υπερασπιστικής της τακτικής που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αλλάξει. Θα επιμείνει στην αθωότητά της και θα δηλώσει άγνοια για το πώς βρέθηκε η κεταμίνη στον οργανισμό της πρωτότοκης κόρης της. Ζήτησε και πήρε από τους δικηγόρους της την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στην 18η ανακρίτρια και, όπως λένε, της έκανε εντύπωση που, αν και μάρτυρας κατηγορίας, ουσιαστικά την υπερασπιζόταν κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική μητέρα, την ίδια ώρα βέβαια που αρνείται ακόμη και τηλεφωνικά να μιλήσει μαζί της.
Η μοναξιά του κελιού και η αρνητική στάση του Μάνου Δασκαλάκη σε συνδυασμό με τη σωστή αντιμετώπιση που έχει στο σωφρονιστικό κατάστημα ίσως την κάνουν να αλλάξει τακτική και να προσεγγίσει με άλλο τρόπο τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε. Αλλωστε θα έχει πολύ χρόνο να βρεθεί αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, ενώ κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να σκέφτεται ένα μυαλό πνιγμένο στις εμμονές με φόντο τον εν διαστάσει σύζυγό της. Σίγουρα όλα όσα λέει και ο τρόπος που λειτουργεί ο 30χρονος θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Πισπιρίγκου και δεν αποκλείεται, όταν συνειδητοποιήσει πλήρως ότι ο Μάνος Δασκαλάκης έχει πετάξει μακριά, να αποφασίσει να σπάσει τη σιωπή της.