Την οργή τουςεκφράζει σε ανακοίνωσή τοιυ ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας στο πρόσωπο του βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη όπου ανέφερε πως τους απεχθάνεται και τους γράφει στα παλιά του τα παππούτσια. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οργή και έκδηλη αγανάκτηση προκάλεσε σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες η αήθης επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των πολυτέκνων και μάλιστα εντός Βουλής ο πανελληνίως άγνωστος έως σήμερα κυβερνητικός βουλευτής ονόματι Χρήστος Καραγιαννίδης, εκλεγμένος στον Ν. Δράμας
Η πεζοδρομιακή φράση που χωρίς ντροπή και χωρίς ίχνος ηθικής αναστολής εκστόμισε ο ως άνω «πατέρας του έθνους» στη διάρκεια συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στους πολύτεκνους λέγοντας επί λέξει :«Τους απεχθάνομαι, τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια», προσβάλλει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και αναδεικνύει το επίπεδο μερικών από όσους διαχειρίζονται τις τύχες του Έθνους.
Ο κ. βουλευτής προφανώς αγνοεί τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι Πολύτεκνες Οικογένειες «έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Το χρέος αυτό καθίσταται, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, εξόχως επιτακτικό, ενόψει της αυτονόητης και αναμφίβολης πλέον αλήθειας ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες που δεν έχει επέλθει στη Χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού, εξαιτίας της μακροχρόνιας, βαθειάς και επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η Οικογένεια, κυρίως δε η Πολύτεκνη Οικογένεια.
Παράλληλα όμως με την προσφάτως εμφανισθείσα οικονομική κρίση, το δημογραφικό αποτελούσε ήδη από ετών ισχυρή βόμβα στα θεμέλια της Πατρίδας μας, μια βόμβα η οποία πλέον έχει ήδη εκραγεί και οι τραγικές συνέπειές της είναι έκδηλα ορατές στο Ασφαλιστικό. Έτσι, την 5ετία 2011 – 2015 οι θάνατοι υπερέβησαν των γεννήσεων κατά 88.000 ! Παραστατικά μπορούμε να επισημάνουμε, για να έχουμε μια εικόνα τι σημαίνουν στην πράξη αυτοί οι αριθμοί, ότι μέσα σε 5 μόνο χρόνια εξαφανίστηκε από το χάρτη μια μεγάλη πόλη.
Δυστυχώς για όλους μας οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, όμως ακόμη χειρότερη και εφιαλτική είναι η ίδια η πραγματικότητα. Ενώ για να υπάρξει στοιχειώδης δημογραφική αναπλήρωση του πληθυσμού απαιτείται ο δείκτης γονιμότητας ανά γυναίκα (για όλη την αναπαραγωγική ηλικία της) να κινείται άνω του 2,1 (παιδιά ανά γυναίκα), εντούτοις ο δείκτης αυτός στην Ελλάδα κινείται κάτω από τη μονάδα, περίπου κοντά στο 0,9 με σαφείς μειούμενες ακόμη περισσότερο προοπτικές.
Η πατρίδα μας σταδιακά και με γεωμετρική πρόοδο μετατρέπεται σε μία Χώρα Γερόντων. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat το 6 % του ελληνικού πληθυσμού είναι άνω των 80 ετών, ενώ το 2080 το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 13,5 %. Αντίστοιχα στις ηλικίες άνω των 65 ετών το ποσοστό ανέρχεται στο 20,5 % και προβλέπεται να αυξηθεί στο 31 % έως το 2080 !
Ύστερα από όλες αυτές τις απογοητευτικές διαπιστώσεις θα περίμενε κανείς ότι η Ελληνική Πολιτεία θα φρόντιζε να ενισχύσει το θεσμό της Οικογένειας, ελαφρύνοντας τα βάρη των Πολυτέκνων και θεσπίζοντας ισχυρά κίνητρα για την αύξηση των γεννήσεων. Αντί όμως όλων αυτών των αυτονόητων ενεργειών, με ιδιαίτερη λύπη μας διαπιστώνουμε την ισχυρή απαξίωση και πολεμική, την οποία υφίσταται ο θεσμός της Οικογένειας (βλ. σύμφωνο συμβίωσης), τα παιδιά να λογίζονται από το Κράτος ως «τεκμήριο» που πρέπει βαρέως να φορολογηθεί, τα δε ελάχιστα «προνόμια» των Πολυτέκνων που κατόρθωσαν να επιβιώσουν στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας (όπως οι μετεγγραφές φοιτητών και οι κατ’ εξαίρεση διορισμοί) να καταργούνται ή να περιορίζονται αισθητά.
Δε θα ήταν συνεπώς υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι η Ελληνική Πολιτεία αναδεικνύεται σε «μητριά των Πολυτέκνων», που τα τελευταία χρόνια της παντοειδούς κρίσης τείνει να εξελιχθεί σε βάναυσο «εξολοθρευτή» τους.
Και κατακριτέες δηλώσεις και χαρακτηρισμοί όπως του Δραμινού Καραγιαννίδη δυστυχώς επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
κ. Βουλευτά,
Οι Πολύτεκνοι, όντας στυλοβάτες του τιμημένου Έθνους μας, επιτελούν στο ακέραιο το χρέος τους απέναντι στην ένδοξη Πατρίδα μας.
Εσείς, αναλογιστήκατε ποτέ, εάν μπορείτε να θεωρηθείτε άξιος της τιμής, με την οποία σας περιέβαλε ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του ;