Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγώ δεν είμαι φιλανθρωπικό ίδρυμα, είπε ο οδηγός του ΚΤΕΛ στον 10χρονο μαθητή

Newsroom από Newsroom
13/10/2015 12:00
σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα ΚΤΕΛ Κορινθίας, έπειτα από το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ένας οδηγός αρνήθηκε να επιβιβάσει δεκάχρονο μαθητή που μόλις είχε τελειώσει την σχολική του ημέρα στην Αρχαία Κόρινθο.

Η πλευρά της οικογένειας ισχυρίζεται πως ο οδηγός αρνήθηκε να μεταφέρει το παιδί καθώς δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο του ενός ευρώ που του ζήτησε, ενώ ο οδηγός επισημαίνει πως ο λόγος που δεν επιβίβασε τον δεκάχρονο ήταν γιατί το παιδί ήταν ασυνόδευτο και ζητούσε να κατέβει σε στάση επάνω σε αυτοκινητόδρομο.

 

«Αυτό έγινε χθες το μεσημέρι στις 12:25 στο σχόλασμα του μικρού, ο οποίος χρησιμοποιεί το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, όπως οι περισσότεροι μαθητές, για να γυρίσει σπίτι. Πήγε, λοιπόν, να μπει στο λεωφορείο, όπως και τις άλλες ημέρες, χωρίς να έχει μαθητικό δελτίο, γιατί ακόμη αυτά δεν έχουν εκδοθεί. Οι οδηγοί, που ως επί το πλείστον δεν έχω κανένα παράπονο από αυτούς, το γνωρίζουν και κάθε χρόνο μεταφέρουν τους μαθητές στο σπίτι τους. Ο συγκεκριμένος οδηγός όταν είδε τον μικρό τον ρώτησε πόσο χρονών είναι και όταν του είπε ότι είναι δέκα του είπε ότι πρέπει να πληρώσει. Ο γιος μου του απάντησε πως είναι μαθητής κι εκείνος του ζήτησε μαθητικό δελτίο και στη συνέχεια να πληρώσει εισιτήριο», λέει στο protothema.gr ο πατέρας του δεκάχρονου μαθητή.

«Ο μικρός του είπε: “Δεν έχω λεφτά μαζί μου” κι η απάντησή του ήταν: “Κατέβα κάτω ρε και πες στη μάνα σου ότι εγώ δεν είμαι φιλανθρωπικό ίδρυμα”. Αυτό το ξέρω ακριβώς γιατί ο πατέρας μου τηλεφώνησε τυχαία εκείνη την ώρα στο παιδί για να δει τι κάνει κι άκουσε όλο τον διάλογο, γιατί ο μικρός του είπε να περιμένει να ανέβει στο λεωφορείο για να του μιλήσει και δεν του το έκλεισε. Εμείς είχαμε βάλει στη θήκη του κινητού του παιδιού πέντε ευρώ σε περίπτωση που συμβεί κάτι, γιατί είναι η πρώτη χρονιά που πηγαίνει με αυτό το μέσο στο σχολείο κι είναι ο μόνος μαθητής που παίρνει τη συγκεκριμένη γραμμή. Αφού είδαμε ότι πέρασε ένας μήνας και δεν υπήρχε θέμα, τα αφαιρέσαμε γιατί δε θέλαμε το παιδί να κυκλοφορεί με χρήματα. Ο οδηγός θα μπορούσε να μας καλέσει και να μας πει σας φέρνω το παιδί, όπως είναι υποχρεωμένος κι όπως ο νόμος λέει, και φέρτε μου τα λεφτά μου», πρόσθεσε.

«Κατέβασε βίαια το παιδί κάτω, γιατί το “κατέβα κάτω ρε” σε έναν δεκάχρονο είναι ψυχολογική βία. Το παιδί κλαίγοντας μιλούσε με τον παππού του και του έλεγε με λυγμούς ότι δεν ξέρει τι να κάνει. Έμεινε μόνο του για είκοσι λεπτά και πήγε και το πήρε η μητέρα του. Ο οδηγός με πήρε σήμερα τηλέφωνο και δε μου ζήτησε συγγνώμη. Είχε επικριτικό ύφος και με ρώτησε γιατί πήρε τόση έκταση το θέμα. Μου είπε πως δεν τον πήρε γιατί δεν ήξερε πού να τον αφήσει κι ότι φοβήθηκε γιατί είναι μικρός. Εγώ θέλω ο άνθρωπος αυτός να τιμωρηθεί παραδειγματικά και να μη συμβεί αυτό σε άλλο παιδί. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσουμε με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και θα ακολουθήσουμε τη νομική οδό», σημείωσε, ακόμη, ο πατέρας του δεκάχρονου.


«Αν το πάταγε κανένα αμάξι στην Εθνική τι θα μου έλεγε ο γονιός μετά;», λέει ο οδηγός

«Κι εγώ γονιός είμαι. Δεν ήθελα να αφήσω το παιδάκι εκεί. Φοβήθηκα, στο Ανατζάκι είναι εθνική οδός. Εάν το άφηνα εκεί πάνω στο δρόμο και το πάταγε κανένα αμάξι τι θα μου έλεγε ο γονιός μετά; Φοβήθηκα μήπως και οι γονείς του δεν ήξεραν ότι ήθελε να μπει στο λεωφορείο ή είχε κάνει κοπάνα και θεώρησα σωστό να μην το πάρω και να το αφήσω στο σχολείο», λέει από την άλλη στο protothema.gr ο οδηγός του ΚΤΕΛ, αρνούμενος ότι μίλησε κατά αυτόν τον τρόπο στο παιδί και ότι δεν το μετέφερε γιατί δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει το εισιτήριο.

«Όταν μπήκε τον ρώτησα πού θα κατέβει. Μου είπε στο Ανατζάκι και τότε του είπα εάν το ξέρουν οι γονείς του, γιατί το λεωφορείο δεν είναι μαθητικό, κι εκεί που θέλεις να σε αφήσω είναι εθνική οδός. Δεν είναι το ευρώ, αλλά το τι μπορούσε να του συμβεί. Φοβήθηκα αυτό το λόγο και τίποτα άλλο. Δεν ήξερα πώς να φερθώ. Μίλησα με τον πατέρα του παιδιού και του είπα ποιος ήταν ο σκοπός μου κι εκείνος μου είπε να βρω έναν δικηγόρο. Είναι ένα ατυχές γεγονός. Τίποτα δεν έγινε εσκεμμένα. Το μόνο που είπα ότι το δρομολόγιο δεν είναι μαθητικό ούτε μίλησα άσχημα του παιδιού. Το μόνο που του είπα είναι να κατέβει και να πάει στο σχολείο του, γιατί φοβήθηκα να το αφήσω μόνο του στην εθνική οδό», επισημαίνει.

«Ατυχές περιστατικό» χαρακτήρισε το γεγονός κι ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κορινθίας, Παναγιώτης Μάρκελλος, ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε πως «είναι ένα θέμα που μας έχει λυπήσει όλους. Από εκεί και πέρα, εμείς από την πλευρά μας ζητήσαμε συγγνώμη και από το παιδί κι από τους γονείς. Έχουμε επιληφθεί του θέματος κι ο συγκεκριμένος οδηγός θα έχει τις κυρώσεις, οικονομικές κι εργασιακές, που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις».
 

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Ο δημιουργός της πολιτικής τερατογένεσης έρχεται να σώσει την Ελλάδα»

11/10/2025 | 18:00
ΔΙΕΘΝΗ

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε σε κίνητρα ύψους 3 δισ. ευρώ για ηλεκτρικά οχήματα

11/10/2025 | 18:00
Featured

Η συνέντευξη του Τσίπρα

11/10/2025 | 17:47
Featured

Τι θα γίνει με τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

11/10/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Το διορατικό Χάρισμα του Οσίου Πορφυρίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ρωσία: Ο πόλεμος περνά στις ράγες – Καταστρέφει ηλεκτρομηχανές για να παγώσει τον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας

    249 shares
    Share 100 Tweet 62
  • Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

    200 shares
    Share 80 Tweet 50
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ: «Πρώτα οι παλιοί Βιολογικοί, μετά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ – Τι αλλάζει με τις ενισχύσεις ευλογιάς και τα φερτά του “Ντάνιελ”»

    210 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    134 shares
    Share 54 Tweet 34
  • Πάνος Καμμένος: Επιστροφή στην πολιτική μέσω της συζύγου του – Φλερτ με Τσίπρα και επίθεση σε Σαμαρά

    260 shares
    Share 104 Tweet 65
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΕΠ: Αποτελέσματα για 7 προκηρύξεις και νέες προσλήψεις 20 μονίμων στη ΡΑΑΕΥ – Αναλυτικά οι λίστες και οι ημερομηνίες

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Γιορτή σήμερα 11 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος ένας από τους Επτά Διακόνους

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch