Τρίτη, 4 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή στην Κω για την Τασία, ζητούν την καρατόμησή της!

Newsroom από Newsroom
13/08/2015 09:00
σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η «πολεμική» κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κω λόγω των εγκλωβισμένων μεταναστών και της απουσίας της κυβέρνησης που αδυνατεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δημιούργησε η ίδια – μέσω της αρμόδιας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, έχει φέρει την τοπική αυτοδιοίκηση στα όριά της.

 

Με ένα οργισμένο δελτίο Τύπου που εξέδωσε βάλλει κατά της κ. Χριστοδουλοπούλου τονίζοντας ότι η «ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ’ επίφαση υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποτελεί τον καταστροφέα της Κω».

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος Κω, τονίζεται ότι η υπουργός «δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα, στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο. Τους άφησε χωρίς τροφή, υγειονομική παρακολούθηση και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας. Απέφυγε ν’ αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης του χώρου γιατί γνώριζε και γνωρίζει ότι αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες. Να είναι βέβαιη ότι δεν θα τις αποφύγει». Προσθέτει δε ότι ο δήμος θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες για τη σφράγιση του ξενοδοχείου Κάπτεν Ηλίας, για λόγους που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια.

Η επίθεση όμως κατά της κυρίας Χριστοδουλοπούλου δεν σταματά εδώ: «Η κυρία Τασία δημιούργησε το πρόβλημα στην Κω και έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες του νησιού και στο Δήμο της Κω. Στο Δήμο που έχει καλύψει την απουσία του Κράτους, παρέχοντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό και υποδομές για την καταγραφή και ταυτοποίηση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, έχει διαθέσει οχήματα για τη διανομή φαγητού στους παράνομους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Μόνιμος χώρος φιλοξενίας όπως τον εννοεί η κα.Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή ένας ανεξέλεγκτος καταυλισμός στον οποίο σε 10 μέρες μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί 10.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, δεν θα δημιουργηθεί στην Κω» συνεχίζει στο ίδιο ύφος ο συντάκτης του κειμένου.

Εξάλλου, τίθενται δύο ερωτήματα από τον δήμο: «Επιτέλους, ποιος θ’ απαντήσει σε δύο καίρια ερωτήματα: -Πόσους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες αντέχουν η Κως, τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Ελλάδα; -Είναι δυνατόν να συνεχιστεί η πολιτική αφύλακτων θαλάσσιων συνόρων; Να έρθουν 2 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, που περιμένουν στα απέναντι παράλια, στα νησιά μας;».

Και συνεχίζει τα «καρφιά» κατά της αρμόδιας υπουργού προσθέτοντας: «Ο Δήμος Κω συνεργάζεται άψογα με υπουργούς της κυβέρνησης, που διακρίνονται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως ο Αν. Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης. Η σοβαρότητα όμως και η αίσθηση ευθύνης είναι άγνωστες λέξεις για την κα.Τασία Χριστοδουλοπούλου που συνεχίζει να προκαλεί. Απόδειξη της ανεπάρκειας της είναι το γεγονός ότι της έχει ουσιαστικά αφαιρεθεί η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ο Δήμος Κω θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και διαχείριση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι όλες οι αρμοδιότητες αλλά και η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να περιέλθει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης».


Δήμαρχος Λέσβου: Όταν είδα τι συμβαίνει στην Κω, σκέφτηκα από τι καταστάσεις γλιτώσαμε…


Την ίδια ώρα που η Κως «βράζει», φόβοι για εξάπλωση του φαινομένου υπάρχει και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, «ενώ είχαμε έρθει σε πολύ καλό σημείο διαχείρισης, τώρα τον Αύγουστο, επειδή αυξάνονται οι άνθρωποι που φεύγουν με το πλοίο από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά, οι ελεύθερες θέσεις στα πλοία μειώνονται κι έτσι πολλοί μετανάστες δεν μπορούν να φύγουν. Αν και είναι ελεύθεροι κι έτοιμοι να φύγουν με τα χαρτιά στο χέρι δεν μπορούν να ταξιδεύσουν, διότι δεν υπάρχουν θέσεις. Οπότε αυτό που ζητώ είναι να ληφθεί μέριμνα και να δρομολογηθεί ένα έκτακτο πλοίο που αυτό το διάστημα θα κάνει δρομολόγια, ώστε να μη μένουν πίσω και να αποκλείονται στο νησί και να μη χάσουμε ό,τι χτίσαμε. Τώρα, επειδή ακριβώς έρχονται περισσότεροι από όσους φεύγουν κι επειδή με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει αποκλεισμός, δηλαδή να μπορεί να μη φεύγει και κανένας, σταδιακά, αν δεν ληφθεί άμεσα μέριμνα, η κατάσταση θα χειροτερεύσει και θα φτάσουμε σε αδιέξοδο».

«Όταν είδα αυτά τα επεισόδια στην Κω εκείνο που σκέφτηκα είναι από το τι καταστάσεις γλιτώσαμε στη Λέσβο, χάρη στις προσπάθειες που κάναμε. Τα αποφύγαμε και τα αποφεύγουμε, όμως, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που συνεχίζεται, οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ευτυχώς γλιτώσαμε, αλλά μέχρι σήμερα. Αύριο θα κάνουμε ξανά τον σταυρό μας και θα προχωρήσουμε», συμπλήρωσε προβληματισμένος.


Συνάντηση Χριστοδουλοπούλου-Αβραμόπουλου σήμερα το μεσημέρι

Για το μεταναστευτικό που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις θα έχει σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 συνάντηση η κα Χριστοδουλοπούλου με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τη συνάντηση είχε ανακοινώσει μέσω Twitter και ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης που ασχολούνται με το μεταναστευτικό ζήτημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατεπείγοντα προβλήματα.
 

ΣχετικάΆρθρα

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 4 Νοεμβρίου, εορτολόγιο: Όσιος Ιωαννίκιος ο Μεγάλος «Ο εν Ολύμπω»

04/11/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

03/11/2025 | 23:45
HOT NEWS

Γιατί αποτελεί ευλογία για τη χώρα, η ανεπάρκεια των κομμάτων της Αντιπολίτευσης

03/11/2025 | 22:13
Featured

Συνάντηση γνωριμίας της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας

03/11/2025 | 21:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ο κύβος ερρίφθη! Κάλεσμα Λαφαζάνη για τη δημιουργία νέου κόμματος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΚΑΙΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Εισηγήσεις στην Κυβέρνηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Επιστρέφει το φθινοπωρινό σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: Πληρωμές ΕΛΓΑ Νοεμβρίου: 180 εκατ. ευρώ για παγετόπληκτους – Νέο Ταμείο Μικροδανείων για Θεσσαλία έως 25.000 ευρώ

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Συντάξεις και μισθοί ενστόλων: +60€ έως +276€/μήνα, αναδρομικά 3 μηνών και φοροελαφρύνσεις — Ποιοι κερδίζουν πόσα

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΑΣΕΠ 2025: 1.500 θέσεις ΥΕ, 1.200 μόνιμες «Κ» και 137 συμβάσεις σε Δήμους – Μητρώο τώρα και πέναλτι 3ετούς αποκλεισμού (8Κ/2024)

    99 shares
    Share 40 Tweet 25
  • «Δεν παίζεις μαζί τους»: Ο Ντόναλντ Τραμπ εξυμνεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σι Τζινπίνγκ – Τι γράφουν τα διεθνή πρακτορεία

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch