Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το CNN αποθεώνει τους Έλληνες

TechTeam από TechTeam
29/03/2020 09:12
σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αφορμή την Εθνικής Ημέρα της 25ης Μαρτίου, το CNN, αποθεώνει τους Έλληνες, η οποία γιόρτασαν την ημέρα «συμμορφωμένοι» στο γενικό lockdown λόγω του κοροναϊού.

«Ακόμη και οι καθημερινές υπηρεσίες που σηματοδοτήσουν την περίοδο πριν από το Πάσχα έχουν καταργηθεί, ενώ οι γάμοι και τα βαπτίσματα έχουν αναβληθεί» αναφέρει το CNN, με την πένα ενός Έλληνα.

«Όμως όσοι γνωρίζουν καλά τη χώρα δεν εκπλήσσονται από την προσαρμογή τους στα περιοριστικά μέτρα – επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε μερικοί από τους ανθρώπους με τον πιο υγιεινό τρόπο στον πλανήτη.

Για να βοηθήσετε να φέρουμε λίγο φως σε σκοτεινές στιγμές και να γιορτάσετε την ιδιαίτερη μέρα της χώρας, εδώ είναι μια διασκεδαστική ματιά στα άλλα πράγματα που κάνει η Ελλάδα καλύτερα», αναφέρει το άρθρο.

Ευχές
Οι Έλληνες έχουν μια επιθυμία για κάθε περίσταση, τόσο πολύ ώστε οι ξένοι να χάνονται συχνά στο λαβύρινθο της εθιμοτυπίας.

Στις περισσότερες χώρες, ένα ξερό συγχαρητήρια αρκεί για την πλειονότητα των περιστάσεων. Αντιθέτως, στην Ελλάδα δείχνουμε μία προτίμηση στις εξατομικευμένες ευχές. Μία για κάθε περίσταση. «Να ζήσετε» και «Βίον ανθόσπαρτον», λέμε στους γάμους. Σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχει και ευχή για τους καλεσμένους των γάμων που τυχαίνει να είναι ελεύθεροι: «και στα δικά σας».

«Καλή πρόοδο» ευχόμαστε σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση ή μία καινούρια δουλειά. «Πολύχρονος» σε όσους γιορτάζουν. «Καλή λευτεριά» στις εγκυμονούσες. «Άξιος» για τους κουμπάρους.

«Καλορίζικο», όταν κάποιος αγοράζει κάτι, από κινητό, μέχρι αυτοκίνητο. Αυτό, όμως, που μοιάζει να μπερδεύει τους ξένους περισσότερο είναι ότι πρωτοτυπήσαμε και στον θάνατο, εδραιώνοντας και σε αυτή την ατυχή-τουλάχιστον- περίσταση μία πρέπουσα ευχή: «καλό παράδεισο».

Η ιστιοπλοΐα
Παρά το γεγονός ότι είναι διάσημος για έναν ναύτη που έχασε τον δρόμο του για 10 χρόνια – ο Όμηρος και η θρυλική του «Οδύσσεια» – η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο με συνολική αξία πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο Πειραιάς, κοντά στην Αθήνα, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι επιβατών στη Μεσόγειο με ετήσιο μέσο όρο 7,1 εκατομμύρια επιβάτες.

Σε κανονικές περιόδους, διακοπές κάνοντας ιστιοπλοΐα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε το αρχιπέλαγος της Ελλάδας, ιδιαίτερα αν είστε κουρασμένοι να μείνετε σε ένα μέρος και προτιμάτε να κολυμπήσετε σε μοναχικούς κολπίσκους και όχι να βρεθείτε σε παραλίες με ξαπλώστρες.

Ο κρύος καφές
Ξεχάστε το μουσακά, το γιαούρτι ή το τζατζίκι: η πιο σημαντική μας συνεισφορά στη διεθνή κουζίνα είναι ο φραπές.
Δεν απαιτούνται ειδικά μηχανήματα, γιατί είναι ένας θρίαμβος της απλότητας έναντι της τεχνολογίας.

Η ιστορία μας
Το άρθρο υποστηρίζει πως οι κάτοικοί της Ελλάδας διδάσκονται αρχαία ιστορία, βυζαντινή και ούτω καθεξής.

Ως αποτέλεσμα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το παρελθόν μας ήταν πολύ πιο λαμπρό από το παρόν μας, οπότε δεν θα σταματήσουμε να σας υπενθυμίζουμε ότι ενώ οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν τη δημοκρατία και υπολόγιζαν το π, η υπόλοιπη Ευρώπη λάτρευε… δέντρα, αναφέρει το άρθρο.

Οι καπνιστές
Το CNN αναφέρεται στην υποτιθέμενη προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες στο τσιγάρο.

Παρόλο που ένας νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους υπήρχε από το 2010, άρχισε να εφαρμόζεται το 2019.

Το Πάσχα
Όπως και να έχει, το δημοσίευμα αναγνωρίζει τα έθιμα του Πάσχα και τη μοναδικότητά τους. Κάθε μέρα της μεγάλης εβδομάδας έχει τη σημασία της, τη διατροφή της, ενώ η εκκλησία και η τελετή σε αυτήν πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Η κατάνυξη της μεγάλης Παρασκευής, ο ενθουσιασμός του Μεγάλου Σαββάτου και το γλέντι της Κυριακής του Πάσχα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους τουρίστες, ενώ το άρθρο δεν θα μπορούσε να παραλείψει την «mageiritsa».

Η φιλοξενία
Ο Δίας, κυβερνήτης όλων των θεών, ήταν ο προστάτης της φιλοξενίας και τα απομεινάρια αυτής της έμφυτης ανησυχίας για την ευζωία ενός επισκέπτη είναι ακόμα ζωντανά ανάμεσα στα πολλά οικογενειακά ξενοδοχεία που είναι διάσπαρτα στην Ελλάδα.

Σπουδές στο εξωτερικό

Περισσότεροι από 38 χιλιάδες Έλληνες σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πολλοί από τους οποίους συνεχίζουν αξιοθαύμαστες καριέρες στο αντικείμενό τους, επιλέγοντας να μην επιστρέψουν στην μαμά πατρίδα.

Καλό φαγητό
Συνήθως στα σούπερ μάρκετ και αγοράζουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε μία από τις χιλιάδες αγορές αγροτών που αναδύονται στους δρόμους κάθε χωριού και πόλης – ακόμα και στην πρωτεύουσα.

Τα μενού εστιατορίων είναι γεμάτα με κρέας και ψάρια, των οποίων τα συστατικά έχουν καταψυχθεί και δεν αγοράζονται νωπά από τον τοπικό κρεοπωλείο ή τον ιχθυοπαραγωγό.

Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές κρίσεις στην ιστορία της και όταν τελειώσει η σημερινή, η σκηνή των φαγητών θα είναι η πρώτη που θα αναπηδήσει αμέσως – γι ‘αυτό είμαι βέβαιος, καταλήγει ο αρθρογράφος.

Ετικέτες: CNNΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΈλληνες
Προηγούμενο Άρθρο

Αμερικανίδα γιατρός: «Ζούμε σκηνές Αποκάλυψης» στη Νέα Υόρκη

Επόμενο Άρθρο

ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Ο ιός δεν δείχνει να μεταλλάσσεται

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση CNN για Τραμπ: Πώς κρίνονται οι πρώτες 100 μέρες της 2ης θητείας του

28/04/2025 | 10:00
ΔΙΕΘΝΗ

CNN: Πώς οι διπλωματικές απαντήσεις του Τραμπ φανερώνουν το μονόπλευρο ειρηνευτικό του σχέδιο για την Ουκρανία

25/04/2025 | 17:00
Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
Featured

Άγριο επεισόδιο Τραμπ με δημοσιογράφο του CNN στον Λευκό Οίκο – «Είστε αρρωστημένοι, κανάλι με χαμηλά νούμερα»

15/04/2025 | 06:08
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Ο ιός δεν δείχνει να μεταλλάσσεται


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στη Μήλο: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για την Ελλάδα και τον κίνδυνο νέου μεγάλου σεισμού

    1080 shares
    Share 432 Tweet 270
  • ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στον αέρα οι αγρότες: Καθυστερήσεις, και αδικίες στις συνδεδεμένες 2024- Τι γίνεται με το ΟΣΔΕ 2025

    501 shares
    Share 200 Tweet 125
  • Πάπας Φραγκίσκος: Οι πρώτες φωτογραφίες του τάφου του – Κοσμοσυρροή στο λαϊκό προσκύνημα

    384 shares
    Share 154 Tweet 96
  • Ο Λέκκας προειδοποιεί για τις ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου: Nα μην κατοικηθούν ορισμένες κατοικίες

    359 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Απόφαση – έκπληξη Μητσοτάκη – Την ΕΡΤ θα επισκεφθεί στις 8 Μαϊου

    128 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Αγρότες και κτηνοτρόφοι: Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ έως Ιούλιο 2025 – Ποια ποσά και πότε καταβάλλονται

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Σεισμική ανησυχία σε Ελλάδα και Τουρκία: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για έναν μεγάλο σεισμό

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch