Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το plan B της ΕΛ.ΑΣ αν καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας

Newsroom από Newsroom
20/06/2016 09:02
σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την επεξεργασία Plan B από τη χώρα μας σε περίπτωση που αθετηθεί η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής η προϊσταμένη του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

«Ήδη το σχεδιάζουμε. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε», λέει, χωρίς να θέλει να γίνει προάγγελος κακών εξελίξεων αλλά εμφορούμενη από αίσθημα ευθύνης. Η στρατηγός τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο μεγάλο κύμα μετανάστευσης, καθώς οι συνθήκες έχουν αλλάξει και τα σύνορα είναι σφραγισμένα.

Για τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου, που έχουν φτάσει στα όριά τους, διαμηνύει ότι θα ελαφρυνθούν άμεσα μέσω επιχείρησης μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών που έχουν κατηγορηθεί για εγκληματικές πράξεις σε προαναχωρησιακά κέντρα στην ενδοχώρα.

Η ευαισθησία της στα ανήλικα προσφυγόπουλα είναι γνωστή. Μιλάει γι’ αυτά… κουμπωμένη. Σε ελληνικό έδαφος, όπως λέει, βρίσκονται περίπου 900 έως 1.200 ασυνόδευτα παιδάκια, με την Αστυνομία να προσπαθεί να βρει σε άλλες χώρες συγγενικά τους πρόσωπα για να τα πάρουν κοντά τους. Προβληματισμένη εμφανίζεται για το θέμα των ταυτοτήτων επισημαίνοντας ότι «ναι, είναι αλήθεια ότι πλαστογραφούνται εύκολα. Δεν μας επιβάλλει η Αμερική την αλλαγή τους αλλά η πραγματικότητα».

Θα ήθελα να μας κάνετε μια αποτίμηση για τη μέχρι στιγμής κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Μετά τις 18 Μαρτίου 2016, που έγινε αποδεκτή η δήλωση μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας, όσοι εισέρχονται παράτυπα στη χώρα πρέπει να κρατούνται στα hot spot του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου. Από την ημερομηνία εφαρμογής μέχρι σήμερα εισήλθαν μόλις 8.500 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες.

Ενώ, όμως, ξεκινήσαμε με την προοπτική, όπως λέει και η συμφωνία, ότι όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα επιστρέφεται πίσω στην Τουρκία, στη συνέχεια αντιμετωπίστηκαν προβλήματα. Έγιναν αρχικά κάποιες επιστροφές αλλά, όπως ξέρετε, οι διαδικασίες εξέτασης ασύλου είναι χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αναμονής. Από την άλλη, το παρήγορο είναι ότι οι ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο δεχόμασταν κάθε μέρα από 1.000 έως 1.500 άτομα, ενώ τον Ιούνιο δεχόμασταν 3.000-4.000 καθημερινά.

Υπάρχει Plan B σε περίπτωση που αθετηθεί η συμφωνία; Ποιο είναι αυτό;

Είναι μια απαίτησή μας να υπάρξει Plan B. Ήδη το σχεδιάζουμε. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε τίποτα. Σίγουρα οι δικές μας υπηρεσίες σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το επεξεργάζονται από κοινού.

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Αρωγός στην όλη προσπάθεια πρέπει να είναι η Ε.Ε., γιατί η συμφωνία είναι μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Μην ξεχνάτε ότι εμείς είμαστε αστυνομικοί και είμαστε από τη φύση μας ανήσυχοι. Δεν επαναπαυόμαστε στις υποσχέσεις. Μέλημά μας είναι να είναι έτοιμες οι κρατικές υπηρεσίες, ιδίως αυτές που είναι στην πρώτη γραμμή, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει.

Μπορεί η Ελλάδα να αντέξει ένα νέο μεγάλο κύμα προσφυγικών ροών;

Με κλειστά τα σύνορα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο. Δεν μπορεί να το αντέξει η χώρα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τις ροές. Σε επιχειρησιακό επίπεδο είναι εντυπωσιακό το πώς ελέγχθηκαν. Ξέραμε ότι υπάρχουν τρία επίπεδα ασφάλειας ελέγχου στα τουρκικά παράλια. Ξέραμε ότι υπάρχουν Αστυνομία, Συνοριοφυλακή και Λιμενικό. Ξέρουμε επίσης ότι η τουρκική πλευρά έχει τους τελευταίους δύο μήνες άλλη μία ζώνη ασφαλείας που ελέγχεται από μία υπηρεσία μετανάστευσης.

Το ΝΑΤΟ έχει ουσιαστική παρουσία στο Αιγαίο; Ποιος ο ρόλος του;

Το ΝΑΤΟ παράγει έργο. Περιπολεί και συλλέγει πληροφορίες, τις διοχετεύει στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η δουλειά του δεν είναι να επιχειρήσει. Έχει αποτρεπτικό ρόλο η παρουσία του.

Οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας έχουν μετατραπεί σε χώρους «μόνιμης» φιλοξενίας. Εχει αλλάξει ο σχεδιασμός;

Πράγματι, οι χώροι έπαψαν να είναι προσωρινής φιλοξενίας. Ο λόγος είναι οι ραγδαίες εξελίξεις. Υπάρχουν μετανάστες που βρίσκονται από τις 20 Μαρτίου 2016 σε κέντρα φιλοξενίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει βήματα προόδου. Στη Λέσβο έχουν εξεταστεί σε πρώτο βαθμό όλα τα αιτήματα ασύλου από Σύρους. Θα συνεχιστεί η διαδικασία για τις άλλες υπηκοότητες. Πρόκειται για ανοιχτές δομές φιλοξενίας αλλά υπάρχουν περιορισμοί στις κινήσεις τους. Απαγορεύεται, για παράδειγμα, να φύγουν από το νησί.

Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών πιστεύετε ότι απορρέουν από ακροδεξιούς κύκλους ή ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα;

Οι αντιδράσεις είναι φυσιολογικές όταν μιλάμε για ένα τέτοιο φαινόμενο, το οποίο συνεχίζει να υφίσταται με διαφορετική μορφή. Σαφώς, υπάρχουν πολλές φορές περιπτώσεις μικροκλοπών ή περιπτώσεις ληστειών για τις οποίες ο εισαγγελέας αποφάσισε προφυλακίσεις.

Για να αποσυμφορηθούν τα νησιά προγραμματίζουμε ήδη να κάνουμε κάποιες μεταφορές στα προαναχωρησιακά κέντρα της ενδοχώρας υπηκόων στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για αδικήματα. Πρόκειται για ένα σχέδιο ελάφρυνσης από φαινόμενα παραβατικότητας σε Λέσβο, Σάμο και Χίο.

Υπάρχει και ένα ποσοστό Σύρων πολιτών (800 άτομα) που τους χορηγήθηκε άσυλο (ευάλωτες ομάδες και περιπτώσεις οικογενειακών επανενώσεων), οι οποίοι θα μετακινηθούν από τη Λέσβο σε καταλύματα που νοικιάζει η Υπατη Αρμοστεία στην ενδοχώρα.

Για πόσο ακόμα εκτιμάτε ότι θα μας απασχολεί τόσο έντονα το προσφυγικό;

Εκτιμώ ότι το μεταναστευτικό θα μας απασχολεί για την επόμενη δεκαετία, τουλάχιστον. Όχι μόνο την Ελλάδα. Όλο τον κόσμο. Υπάρχουν 50 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Τα διεθνή ΜΜΕ επιμένουν ότι η Ελλάδα είναι αναδυόμενος κόμβος τζιχαντιστών. Ισχύει; Πιστεύεται ότι κινδυνεύουμε;

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Ήμασταν, όμως, η μόνη χώρα που είχε στοιχεία και συνεργάστηκε άριστα με Γαλλία και Βέλγιο. Είχαμε αποτυπώματα και ταξιδιωτικά έγγραφα. Δόθηκαν τα στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε. Οι συνάδελφοί μας στο εξωτερικό δεν μας λένε ότι ανησυχούν για την ασφάλεια των συνόρων μας. Πρέπει να τονίσω ότι σε επίπεδο Ε.Ε. πρέπει να υπάρξει πιο ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών. Τα κράτη πρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να μην τις κρατάει η κάθε χώρα για δική της χρήση.

Ετικέτες: ΕΕΕΛΑΣελληνική αστυνομίαΤΟΥΡΚΙΑ
Προηγούμενο Άρθρο

ΟΗΕ: 65,3 εκατ. οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι το 2015 -Αριθμός ρεκόρ

Επόμενο Άρθρο

Τα 4 σενάρια του Independent για το μέλλον της Ευρώπης με brexit ή Bremain

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Νίκο Δένδια για την επίσκεψή του στη νήσο Παναγιά: «Είναι κατεχόμενο νησί»

21/04/2025 | 16:00
HOT NEWS

Τουρκία: Στις επάλξεις η αντιπολίτευση – Εργάζεται για την εκμετάλλευση της σύλληψης Ιμάμογλου

19/04/2025 | 17:00
Featured

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ στο Ιόνιο μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο – Το προεδρικό διάταγμα

18/04/2025 | 20:13
Featured

Politico: Το παρασκήνιο που συγκλόνισε την Ευρώπη – Πώς ο Τραμπ τους αιφνιδίασε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες

17/04/2025 | 21:31
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αντίδραση της Άγκυρας στον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της Ελλάδας: «Αντιβαίνει το διεθνές δίκαιο»

17/04/2025 | 20:00
Featured

Νέα αντίδραση από την Τουρκία για τον ελληνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό : Μονομερείς ενέργειες, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές

17/04/2025 | 15:00
Featured

Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός: Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τώρα να δημοσιεύσει το χάρτη

17/04/2025 | 10:13
Featured

Αντίδραση της Τουρκίας για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό – Τι αναφέρει

16/04/2025 | 20:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τα 4 σενάρια του Independent για το μέλλον της Ευρώπης με brexit ή Bremain


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    444 shares
    Share 178 Tweet 111
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    376 shares
    Share 150 Tweet 94
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Τι Αναδρομικά θα λάβουν και οι καταβολές του επόμενου τρίμηνου 

    319 shares
    Share 128 Tweet 80
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    270 shares
    Share 108 Tweet 68
  •  Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Θα μπορούσα να μην ξαναδώ τα παιδιά μου»

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    241 shares
    Share 96 Tweet 60
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch