Μυρωδάτα μπισκότα με νιφάδες βρώμης και λεμόνι.
Υλικά
½ κούπας μαργαρίνη, που έχει μαλακώσει
1 ¼ κούπας ζάχαρη
½ κούπα άπαχο γιαούρτι ή γιαούρτι με γεύση λεμονιού
2 ασπράδια αυγών ή 1 αυγό
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
½ κουτ. γλυκού βανίλια
2 κούπες Quaker
1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού baking powder
½ κουτ. μαγειρική σόδα
¼ κούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
* Απλώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και λιπάνετέ το
* Χτυπήστε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν πλούσια υφή
* Προσθέστε το γιαούρτι, τα ασπράδια, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να δέσουν. Σταδιακά συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την άχνη ζάχαρη
* Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το στο ψυγείο για 1 έως 3 ώρες
* Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190οC
* Με ελαφρώς αλευρωμένα χέρια, πλάστε μικρές μπάλες και βάλτε τις στο ταψί. Βουτήξτε τον πάτο ενός ποτηριού στην άχνη ζάχαρη και πιέστε μία μία τις μπάλες ώστε να σχηματιστούν τα cookies
* Ψήστε για 10- 12 λεπτά περίπου ή μέχρι να σκουρύνουν οι άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν για 2 λεπτά προκειμένου να τα ξεκολλήσετε εύκολα
* Πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη