Είναι εύκολο, γευστικό και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Το Cheesecake φράουλα που σας προτείνουμε σήμερα, είναι το ιδανικό γλυκό για τις ζεστές ημέρες που έρχονται και σίγουρα θα το απολαύσετε στο έπακρο…
Το καλύτερο όλων; Δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου!
Υλικά
Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
150 γραμ. βούτυρο
Για την κρέμα
500 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας (φράουλα, κεράσι, βατόμουρο)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τρίβουμε τα μπισκότα μας στο μπλέντερ ώστε να κομματιαστούν εντελώς και να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα ώστε να «κολλήσουν» μεταξύ τους.
Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο το τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα πιρέξ και με ένα κουτάλι το «πατικώνουμε» ώστε να μοιάζει με παντεσπάνι. Ψήνουμε για 15 λεπτά και προσέχουμε να μην μας αρπάξει. Η πρώτη στρώση του γλυκού μας είναι έτοιμη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας μας, δηλαδή το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε πάνω από την στρώση των μπισκότων, στρώνοντας απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Προσοχή! Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο, διότι αν προσθέσουμε αμέσως τη μαρμελάδα θα ανακατευτούν μεταξύ τους και το γλυκό μας θα υστερεί σε εμφάνιση.
Τέλος, μόλις βεβαιωθούμε πως η κρέμα πάγωσε αρκετά, απλώνουμε τη μαρμελάδα και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Το γλυκό σας θα είναι έτοιμο σε μερικές ώρες!