Καλό το έτοιμο παγωτό, αλλά και το “σπιτικό” έχει τη δική του χάρη και νοστιμιά. Σε αυτή τη συνταγή του δίνουμε γεύση καφέ, μόκα δηλαδή και το γαρνίρουμε με λαχταριστή σάλτσα σοκολάτας.
Υλικά
3 κρόκους αβγών
100γρ. ζάχαρη άχνη
600ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
2 κουτ. σούπας Bailey’s ή Kalhua
Για τη σάλτσα σοκολάτας
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
100ml γάλα φρέσκο
50ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας Bailey’s ή Kalhua
Διαδικασία
Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και τον καφέ και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε και το ποτό.
Βήμα 2
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και με μια μαρίζ ανακατεύετε το 1/3 από αυτή στο μίγμα των αβγών.
Βήμα 3
Ρίχνετε το νέο μίγμα στην υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το τελικό μίγμα σε φόρμα από σιλικόνη ή σε μεταλλική φόρμα καλυμμένη με μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Βήμα 5
Για να φτιάξετε τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και με μια μαρίζ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογεννοποιηθεί η σάλτσα, οπότε προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 6
Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρετε, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το κόβετε φέτες. Το σερβίρετε περιχύνοντας με σάλτσα σοκολάτας.