Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκο!
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
400 γρ. μερέντα ή μαρμελάδα
λάδι για το ταψί μας
Εκτέλεση:
1) Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,το αλείφουμε με μερέντα ή μαρμελάδα.
Βήμα 2
2) Απάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πατάμε τις άκρες να κλείσουμε την γέμιση.Με τον τροχό πίτσας κόβουμε σε λωρίδες.
Βήμα 3
3) Στρίβουμε κάθε λωρίδα 3-4 φορές και
Βήμα 4
4) μετά τυλίγουμε σε σαλιγκαράκι.
Βήμα 5
5) Τώρα αν θέλουμε το γλυκάκι μας να έχει ωραία εμφάνιση το βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψάκι με υποδοχές για μάφινς,όταν ψηθούν θα έχουν το σχήμα τριαντάφυλλου!
Βήμα 6
6) Διαφορετικά απλά βάζουμε τα σαλιγκαράκια μας σε λαδόκολλα,τα τυλίγουμε σε καρδούλες,ό,τι πρέπει για του Αγ.Βαλεντίνου,τα λαδώνουμε ελαφρά.
Βήμα 7
7) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά να ροδίσουν.
Βήμα 8
8) Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν λίγο.